EDUMIXER 2019 — інформація про подію

8209
Facebook Twitter
EDUMIXER 2019 — інформація про подію

Чому буде присвячений 3-й Форум зі співробітництва у сфері освіти та бізнесу EDUMIXER 2019? Які питання будуть підніматися? Коли та де відбудеться цей захід? Відповіді на ці та не тільки питання Ви дізнаєтеся, прочитавши наш огляд.

Цифрова трансформація економіки вимагає розширення співробітництва між учасниками ринку — бізнесом, державним управлінням, неурядовими організаціями, а також науковим товариством. Її результатом є нові, інноваційні рішення, які дозволяють розширювати окремі компанії та навіть впливають на розвиток польської економіки, стаючи її рушійною силою. Дослідницькі центри — університети та навіть технічні училища можуть стати відмінним джерелом ідей, готових до реалізації технологічними гігантами, а також невеликими компаніями у галузі. Необхідно розробити новий підхід до співпраці між наукою та бізнесом, а також найбільш важливі стратегічні напрямки його розвитку, яким буде присвячений 3-й Форум зі співробітництва у сфері освіти та бізнесу EDUMIXER 2019. Захід відбудеться 7 листопада 2019 року в Університеті Козмінського у Варшаві.

Що є предметом заходу?

Цього року видання було розділене на три тематичні блоки, які, крім тенденцій та стратегічних напрямків розвитку, будуть також охоплювати окремі напрямки співпраці між університетами, школами та IT-бізнесом. Певні технологічні тренди, такі як штучний інтелект, хмарні обчислення, блокчейн та індустрія 4.0. можуть вплинути на ліквідацію деяких професій або скорочення зайнятості, особливо у разі простих занять, котрі повторюють. McKinsey сказав, що з близько 60% всіх професій, мінімум 30% будуть автоматизовані. З іншого боку, технології майбутнього можуть сприяти створенню абсолютно нових професій. Згідно зі звітом Інституту Форсайта Хатальська у майбутньому, 65% дітей, що народилися після 2007 року, знайдуть роботу у тих напрямках, які ще не існують. Розвиток професій буде супроводжуватися змінами в обсязі бажаних працівниками компетенцій майбутнього, формах зайнятості та способах виконання роботи. Їм буде присвячена перша панель Edumixer.

Зміни на ринку праці, викликані експансією нових технологій, здаються неминучими. Тому необхідно розробити новий підхід у співпраці наукових товариств, тобто університетів та шкіл з технологічними компаніями. Способи ініціювання (та підтримки) цієї співпраці, подальші громадські програми, спрямовані на зближення науки та бізнесу, або конкретні ініціативи місцевих органів влади та неурядових організацій — це лише деякі з тем, про які не слід забувати. Також необхідні системні зміни, у тому числі в освіті на базовому рівні.

Згідно з даними Міністерства науки та вищої освіти, саме комп'ютерні науки були найбільш популярною областю, обраною кандидатами для навчання у 2018/2019 році. Понад 42 000 осіб виявили бажання вивчати цей напрямок. Ця група буде рости, та, швидше за все, значно. Такий великий інтерес до вивчення та роботі у секторі ІКТ у широкому його розумінні показує, що польська система освіти стикається з проблемою у плані належної підготовки, щоб випускники відповідали очікуванням та потребам цього ринку праці. Також важливі заходи технологічних компаній — власні програми стажувань, стипендії для кращих студентів або спільні дослідження з академічними центрами. Ось чому у цьому випуску Edumixer обговорюватимуться теми створення нових співробітників для ІТ-сектора від дитячого садка до програміста, а також майбутнє неформальної освіти у цій області.

Хто буде виступати у рамках події?

До числа учасників дискусії EDUMIXER цього року увійдуть експерти з Польської палати інформаційних технологій та телекомунікацій, а також представники багатьох компаній та університетів, пов'язаних з технологічною галуззю. Серед них відзначимо:

  • представників компаній — Intel, Fantasy Expo, IBM, Globema, Migam, FutureCollars;
  • представників університетів та навчальних закладів — Університету Козмінського, Варшавської школи економіки, Варшавського технічного університету, Польської академії наук, TEB School Network Education;
  • посланців Фонду — ArchitectsPL, Дитячий університет та Цифровий університет, а також представників Асоціації цифрового діалогу та Студентського парламенту Польщі.

Участь у конференції безкоштовна. Реєстрація можлива через коротку форму на сайті — https://www.edumixer.pl/.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини