Дводенний калейдоскоп вражень для студентів Польщі від Будапешта

6315
Facebook Twitter
Дводенний калейдоскоп вражень для студентів Польщі від Будапешта

У даній статті ми висвітлимо основні визначні пам'ятки цього європейського куточка, а також розповімо, як можна заощадити під час подорожі.

Студенти університетів Республіки Польща вважають за краще проводити свої вихідні дні, відвідуючи столиці різних держав або подорожуючи іноземними містами з багатою історією, визначними пам'ятками або примітними за іншими ознаками. Основними факторами, які впливають на вибір країни відвідування на вікенд є її територіальна близькість та не дуже великі витрати. Проте, відвідавши країни сусіди Польщі, виникає бажання пізнати більше далекі держави. У таких випадках, багато учнів польських освітніх структур прагнуть потрапити до столиці Угорщини — Будапешту. У даній статті ми висвітлимо основні визначні пам'ятки цього європейського куточка, а також розповімо, як можна заощадити під час подорожі.

Що подивитися у Будапешті, щоб виправдати очікування від поїздки?

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що у Будапешті, як і в інших столицях світу, кожен турист знайде ті видатні місця, які залишать незабутнє враження, та угорський головний град тому не виключення. Вперше прибувши у цей куточок Європейського Союзу, обов'язково відвідайте наступні місця:

1. Будівля парламенту. Витонченість цієї будови просто приголомшує, тому закономірно, що вона є істинним символом Будапешта. Вона є у вільному доступі для туристів, а вхідний квиток обійдеться у 16 євро.

2. Будайська фортеця. Розташована у старій частині міста, де також можна знайти Музей Історії, Королівський палац, церкву Святого Матяша, а також інші примітні та вражаючі будівлі. Відвідати це місце можна з допомогою фунікулера, вартість квитка на який становить 5.75 у дві сторони.

3. Купальня Сечені. Один з наймасштабніших банних комплексів Європи. Маючи у своєму розпорядженні 11 басейнами та 3 сауни, особливо улюбленим місцем для відпочинку є відкриті зони з термоводамі.

4. Купальня Геллерт. На думку туристів та жителів міста, це найкрасивіша купальня, адже у ній можна відчути себе спадкоємцем королівської династії. Прекрасна мозаїка, вітражі, статуї з мармуру, ось що можна побачити, виринаючи з чистої блакитно-зеленої прозорої води.

5. Ланцюговий міст. Справжній витвір мистецтва та символічний елемент, цей підвісний міст три століття тому з'єднував Пешт та Буду, а тепер є улюбленим місцем для ефектних фотопоінтов туристів.

Як дістатися з Варшави в Будапешт?

Студенти — народ дуже економний, адже нікому не хочеться витрачати зайві кошти на дорогу. Шлях від Варшави до Будапешта складає майже 550 кілометрів, та його можна подолати як автобусом з комфортними умовами, так і повітрям. Фліксбас пропонує подорож у зручному автобусі з проїзним квитком, вартістю від 9.90 євро. Проте така дорога відніме близько 7 годин часу, з урахуванням трьох зупинок.

Водночас є можливість скористатися послугами одного з великих лоукостерів — WizzAir, тоді переліт без багажу забере не більш ніж півтори години, а квиток обійдеться у 30 євро в обидва боки.

Якщо є необхідність взяти з собою стандартний багаж, вагою до 23 кілограмів, тоді можна скористатися послугами компанії LOT. У цьому випадку переліт буде трохи дорожчим та обійдеться у районі 100 євро, туди та назад.

На закінчення, хотілося б додати, що студенти польських університетів, які хоч одні вихідні присвятили огляду Будапешта, ніколи не пошкодують про свій вибір, та завжди прагнуть повернутися для більш ґрунтовного огляду визначних пам'яток угорської столиці. Крім перерахованих будівель та споруд, тут можна знайти величезну кількість пам'яток, музеїв та інших культурно-розважальних місць. Чарівності цього граду залишать незабутнє враження, розширять межі Вашого розуму та перевернуть свідомість, тому візит сюди буде не тільки приємним, але й вельми корисним у різних відносинах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини