Навчання на заочному відділенні: міфи та реальність

9422
Facebook Twitter
Навчання на заочному відділенні: міфи та реальність

Якщо Ви вже почали замислюватись з приводу отримання освіти в Польщі, але фінансові можливості не дають змоги вчитися на денній формі навчання, розглянемо можливість отримання вищої освіти на заочній формі навчання.

Якщо Ви вже почали замислюватись з приводу отримання освіти в Польщі, але фінансові можливості не дають змог и вчитися на денній формі навчання, чи більшість часу Ви хотіли б працювати, то варто розглянути можливість отримання вищої освіти на заочній формі навчання.

РОЗВІЄМО СТЕРЕОТИПИ ПРО ЗАОЧНУ ФОРМУ НАВЧАННЯ

На жаль, вже склався певний стереотип, що заочна освіта є не досить повноцінною в порівнянні з стаціонаром, але це зовсім не так. Навіть для роботодавців форма, на якій навчався студент, не грає ніякої ролі. Більшість студентів, які обирають заочну форму навчання, вже мають певний досвід роботи, і навчання на заочному відділенні дає можливість вільно поєднувати навчання та роботу, а головне — дозволити собі повну зайнятість. Єдине, чим в Польщі відрізняється денна форма навчання від заочної,— це можливість поєднувати навчання з роботою, ніяких інших відмінностей в якості освіти чи в вимогах до здачі сесії немає. Чим більше у Вашому резюме заповнених рядків в частині «Досвід роботи», тим менше працедавця хвилює Ваша форма навчання. 


Ми звикли вважати заочну форму навчання чимось суто формальним, в Україні лише отримання диплому, а не сама освіта, і є основною метою заочного навчання. Але в Польщі все кардинально по-іншому.В першу чергу, нестаціонарне навчання в Польщі поділяється на 2 форми: звичайне нестаціонарне, тобто заочне, і на вечірнє — відвідування занять від понеділка до п’ятниці після 16.00. В Україні під час заочного навчання студенти відвідують ВНЗ раз в півроку (під час здачі сесії). На противагу цьому, в Польщі в кожному семестрі є 8 з’їздів, тобто навчання відбувається кожних два тижні в суботу та неділю від 8.00 до 20.00, а в деяких університетах воно починається вже в п’ятницю ввечері. За тривалістю академічний рік такий ж, як на денному відділенні, — від жовтня до кінця червня та складається з 2 семестрів.

СВІДОМИЙ ВИБІР СТУДЕНТА ЗДОБУТТЯ САМООСВІТИ

Вступ на заочне відділення пов’язаний з повноцінною роботою студента, тому це вже свідомий вибір дорослої людини, і сам студент контролює свою успішність, оскільки викладачі в ВНЗ виконують більш настановчу функцію: на що варто більше звернути увагу, де у Вас більш проблемні моменти, а знайти вирішення даних проблем — це вже суто Ваше завдання. В цьому заочне навчання дуже схоже на самоосвіту.

Обсяг інформації, як і рівень знань, який Вам необхідно опанувати на заочному відділенні, нічим не відрізняється від денного. Різниця полягає лише в тому, що студенти на заочній формі навчання мають за 2 дні опанувати ту кількість інформації, яку студенти денної форми вивчають протягом тижня. Оплата за навчання на заочній формі становить в середньому від 3000 до 7000 злотих в рік, однак заочники не мають прав на отримання стипендії.

ПІДІБ’ЄМО ПІДСУМКИ: САМОСТІЙНИЙ РОЗВИТОК, МОТИВАЦІЯ ТА ДИСЦИПЛІНА

Ломаючи стереотипи, студенти заочного відділення доводять, що при достатньому рівні мотивації, самоконтролю, старанності, можна досягти навіть кращих результатів, ніж студенти денної форми. Ентузіазм, азарт, який характерний студентам-першокурсникам, швидко проходить. Щоб цей інтерес підтримувати, необхідна неабияка сила волі, зусилля та мотивація. Далеко не всім підходить заочна форма, бо більшості потрібен викладач, який щоденно буде нагадувати, що потрібно виконати, оцінки, контроль з боку батьків. Зачасту заочники — це вже самостійні люди, які розуміють, навіщо вони прийшли до ВНЗ, та не потребують контролю з іншої сторони. Тому, обираючи для себе заочне навчання, переконайтесь, що Вам вистачить сил та наснаги здобути знання, за короткий час опановувати великі об’єми інформації та в результаті отримати диплом.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини