Ділите квартиру під час навчання у Польщі? Як уникнути сварок?

1644
Facebook Twitter
Ділите квартиру під час навчання у Польщі? Як уникнути сварок?

Вигідним рішенням є укладення договору наймання з коханою людиною або хорошими знайомими. Яким чином облаштувати побут в одній квартирі, щоб уникнути конфліктів? Обговоримо це у статті.

Для більшості молодих людей початок досліджень є кроком у доросле життя, часто пов'язаним з переїздом до іншого міста або держави. Напружена частина міграції — вибір житла, яке буде сприяти створенню спогадів про цей період, та не стане причиною для смутку та гніву. Студенти можуть жити у гуртожитку, орендній кімнаті або квартирі. Останній варіант є найдорожчим, тому вигідним рішенням є укладення договору наймання з коханою людиною або хорошими знайомими. Яким чином облаштувати побут в одній квартирі, щоб уникнути конфліктів? Обговоримо це у статті.

Переваги спільного життя з другом чи партнером

Після поділу витрат (оренда, комунальні/некомунальні послуги) навпіл, вийде сума, близька до цін окремих кімнат, тому за ті ж гроші у Вас буде «власний» куточок, без поділу ванної кімнати або холодильника з незнайомцями. Зважаючи на це не потрібно турбуватися про черги до ванної, та можна дозволити собі повну свободу (включаючи прогулянку у спідній білизні). Перевагою такого рішення є відсутність обмежень у часі повернення додому, а також потреби сповіщати про прихід гостей. Разом можна прибирати та готувати, тому Ви економите на покупці продуктів та побутових дрібниць, при цьому харчуєтеся якісно та використовуєте ті хімічні речовини для чищення будинку, які завдають менше шкоди.Важливо постаратися насолодитися дрібницями. Навіть прикраса квартири або покупка необхідних для неї предметів може стати відмінним приводом для розваги.

Що стосується розваг, дівчата гідно оцінять можливість позичити одяг та обмінятися косметикою під час підготовки до вечірки. Ще один плюс — не потрібно турбуватися про компанію та боятися самотності, нічних повернень.

Недоліки спільного проживання у квартирі з коханою/знайомою людиною

У загальної квартири є кілька недоліків, які можуть зіпсувати всю атмосферу. Великою перешкодою може бути несумісність характерів. Навіть якщо, здається, що Ви знаєте людину, тільки коли Ви живете з нею щодня, проявляється її справжнє обличчя. Друг може жити у безладі, не оплачувати рахунки вчасно або почати контролювати Ваше життя, не дозволяючи ні хвилини самотності.

Способи розв’язання проблем з сусідом в орендованій квартирі

Жодну з перерахованих вище проблем неможливо залишити без рішення. Ключем до задоволення обох сторін є спілкування, та встановлення правил з самого початку. Обмін списком запитів, звичок, очікувань та речей, які Ви не терпите, може стати основою для пошуку компромісу. Обов'язковим пунктом також є встановлення графіка прибирання та того, як оплачувати рахунки, щоб уникнути подальших збоїв, коли квартира починає зникати під шаром пилу.

Якщо виникає претензія, яка призведе до конфлікту, потрібно негайно розв’язати проблему. Зберігайте спокій та підходьте до людини з повагою. Ви також не повинні забувати, що кожна людина має право на поганий день та не виконує свої зобов'язання у строк.

Підбиваючи підсумки, фахівці центру польської освіти UP-STUDY нагадують, що абітурієнти, що вступають з нашою компанією, мають можливість отримати кілька пропозицій житла на вибір. Говорячи про суборенду, спільне використання чотирьох стін може стати перевіркою дружби та ризикованим випробуванням. Воно має як переваги, так і недоліки, але їх можна усунути. Тому варто серйозно розглянути цей варіант при пошуку місця для проживання на час навчання у РП.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини