Державні свята в Польщі

9428
Facebook Twitter
Державні свята в Польщі

Ця європейська держава шанує традиції та дотримуються релігійних свят, громадяни не забувають віддати їм данину, хоча дні, на які вони випадають, не завжди бувають вільними.

У Республіці Польща, яку уподобали українці та іноземці з країн СНД та інших держав, для придбання якісного європейського диплома з доступною платою за навчальний рік, природно є свої державні свята. Щорічно, зазвичай незадовго до різдвяних свят можна дізнатися перелік дат, які будуть зазначені, як загальнонаціональними вихідні в Польщі у новому році. Крім них, у залежності від виду зайнятості, у студентів, менеджерів та інших громадян можуть бути свої вільні від навчання/роботи дні. Наприклад, в учнів освітніх структур Польщі неробочі дні в Польщі є дні декана або ректора. Також, з огляду на те, що ця європейська держава шанує традиції та дотримуються релігійних свят, громадяни не забувають віддати їм данину, хоча вихідні дні в Польщі, на які вони випадають, не завжди бувають вільними. Офіційні вихідні в Польщі визначаються законодавством та включають у себе національні свята та інші важливі події. Це час для спільного відпочинку та святкування.У будь-якому випадку, дана стаття буде корисною для багатьох іноземців у Польщі, оскільки ми висвітлимо держ.свята, що є офіційними вихідними.

Календар свят у Польщі 2019 році

— 1 січня: Nowy Rok (День святого Сильвестра), офіційне

— 6 січня: Trzech Króli (День Трьох Королів), релігійне

— 21-22 квітня: Wielkanoc і Śmigus Dyngus (Великдень та перший пасхальний понеділок, який також називають Вливаним), релігійне

— 1 травня: Święto Pracy (Свято Весни і Праці), державне

— 3 травня: Dzień Konstytucji (День Конституції або Національне свято третього травня), національне

— 9 червня: Zeslanie Ducha Swietego або ж Zielone Swiatki (Зелені Святки), релігійне

— 20 червня: Dzień Bożego Ciało (День Тіла Господнього), релігійне

— 15 серпня: Święto Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny Dzień Wojska Polskiego (Успіння Пресвятої Богородиці (Вознесіння Діви Марії) та День Війська Польського), релігійне

— 1 листопада: Dzień Wszystkich Świętych (День всіх святих), релігійне

— 11 листопада: Dzień Niepodległości (День національної незалежності), національне

— 25, 26 Грудень: Boże Narodzenie, Різдво Христове (перший та другий дні Різдва)Крім цих святково-вихідних днів, існують й інші, які важливі для громадян країни, але не дозволяють бути офіційно вільними, серед них:

— 2 травня: День прапора та День Полонії у Польщі

— 26 травня: День матері

— 23 червня: Father's Day

— 30 листопада: Анджейки

— 19 грудня: День Святого Миколая

— 24 грудня: Святвечір

Святкові вихідні в Польщі: Як відзначають Різдво та Новий рік у Польщі?

Офіційні свята в Польщі часто пов'язані із важливими історичними подіями чи культурними традиціями. Як і у багатьох країнах, де відзначають католицьке Різдво, у Польщі — це повністю сімейне свято. У цей вечір збираються всі члени родини, подаються кращі пісні страви та час пролітає за милими бесідами та співом. Це духовне свято покликане об'єднувати серця, де кожен ритуал звернений до того, щоб стати милосерднішими, добрішими та щирішими. Якщо іноземці вирішили проводити Різдвяні свята у Польщі, варто пам'ятати, що шануючи традиції, поляки його зустрічають у колі сім'ї, можуть також відвідувати месу, а це означає, що у такі дні торговельні мережі не будуть працювати. На відміну від Різдва Христова, Новий рік або день святого Сильвестра, святкують колективно. Завжди можна відвідати народні гуляння, концерти, виставки, тематичні та інші ярмарки. З початку Нового року та до старту Великого Посту, у Польщі проходить карнавал, тому можна провести час вельми весело.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що знати дати державних вихідних потрібно як студентам польських університетів, так і тим, хто вирішив провести свята у цьому європейському куточку. Так можна буде більш комфортно спланувати пересування будь-яким польським містом. Зазначені дати є дуже важливими для поляків, та офіційними вільними днями, але є й інші, які народ країни відзначає та шанує за всіма правилами.

Список літератури

  1. "Культурні аспекти святкування національних свят в Польщі", Л. М. Петрова, 189 с.
  2. "Історія та значення державних свят у сучасному суспільстві Польщі", І. С. Сидоров, 265 с.
  3. "Релігійні та національні аспекти святкування в Польщі", О. І. Тимченко, 112 с.
  4. "Вплив державних свят на соціокультурний розвиток Польщі", Є. В. Шевченко, 198 с.

Автор: Ілля Котенко

Експерт з навчання в Польщі

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини