Що являє собою електронна система USOS?

10489
Facebook Twitter
Що являє собою електронна система USOS?

Завдяки використанню USOS, згодом, студенти можуть дізнаватися результати своїх іспитів, реєструватися в потрібному занятті з фізичної культури, та багато іншого, про що ми більш детально поговоримо в статті.

Навчання в Республіці Польща суттєво відрізняється від вітчизняного, і це помітно вже з моменту вступу. Крім того, що, в більшість установ вищої освіти РП можна поступити без складання іспитів та врахування результатів зовнішнього національного оцінювання, після заповнення всіх наданих приймальною комісією анкет, кандидату дають інструкцію, прочитавши яку, потрібно зареєструватися в електронній системі USOS. Надалі, саме там (в особистому кабінеті системи) можна буде виконувати опції, які, без допомоги такого своєрідного електронного деканату, відняли б багато часу. Наприклад, завдяки використанню USOS, згодом, студенти можуть дізнаватися результати своїх іспитів, реєструватися в потрібному занятті з фізичної культури, та багато іншого, про що ми більш детально поговоримо в статті.

Особливості та завдання USOS

Щоб розуміти всю функціональність цієї бази, варто більш детально розглянути запропоновану абревіатуру. USOS є Університетською Системою Обслуговування Навчання. Доступ до неї видається кожному студенту польського вищого навчального закладу у вигляді пароля та ідентифікаційного номера. Всю необхідну інформацію для авторизації, учні ВНЗ отримують через секретаріат структури, яка приймає кандидата на навчання. З боку студентів, обов'язково повинна бути активована та чинна пошта в даній електронній системі. Тільки на цю емейл-адресу буде вислана вся інформація від університету. Багатофункціональність системи дозволяє спростити організацію навчання та вибрати оптимальний графік відвідування занять.

До основних опцій USOS відносяться:

1. Проходження реєстрації на окремі курси. Наприклад, якщо студенту не подобається час та вид навантаження на фізкультурі зі своєю групою, він може, з допомогою цієї бази, записатися на відвідування іншого виду занять в запропонований розкладом день.

2. Запис на складання іспитів. Видається вся необхідна інформація: час, місце, предмет, екзаменатор. Після проходження іспитів, у відведений термін, тут будуть оприлюднені результати.

3. Інформування учнів освітньої структури про додаткові організаційні заходи.

4. Викладення розкладу занять для груп, на які можна записатися в поточному році.

Варто зауважити, що для кожного курсу визначено конкретну кількість кредитів, які потрібно набрати, щоб навчальний рік був зарахований.Один з найважливіших моментів при реєстрації в електронній базі — це вказівка ​​актуальної адреси, оскільки, важлива інформація, щодо заяви на стипендію чи поселення в гуртожиток, буде приходити саме туди. Всю додаткову інформацію стосовно правил використання університетської системи обслуговування навчання можна знайти в розділі «правила навчання». Також, на відміну від вітчизняних університетів, які намагаються організувати освітній процес відповідно до Болонської декларації, але не можуть відмовитися від паперових залікових, в польських установах вищої освіти всі оцінки виставляються в електронній системі.

Підбиваючи підсумки, спеціалісти UP-STUDY підкреслюють, що у вищих навчальних закладах Польщі, більшість процесів навчання — спрощено, завдяки використанню та постійному впровадженню нових технологій. Саме через те, що всі графіки занять, контрольних робіт та іспитів знаходяться в електронному форматі, можна повністю розрахувати свій час. Також, в базі відзначаються відсутні або скасовані заняття, тому, студенти в курсі всіх змін.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

21.09 - День відкритих дверей - Навчання в Польщі 2025, 2026

Пропозиція

Запрошуємо Вас безкоштовно відвідати "День відкритих дверей у офісах UP-STUDY" та дізнатися як вступити у кращі ВНЗ Польщі зі знижкою 50%

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини