Чому польські університети та уряд всіляко спрощують процедуру вступу для іноземців?

1311
Facebook Twitter
Чому польські університети та уряд всіляко спрощують процедуру вступу для іноземців?

Більшість установ є мультинаціональними, адже іноземці бачать великі перспективи у польському навчанні, а уряд зі свого боку спрощує процедуру вступу. Чому? Обговоримо це та інші пов'язані з навчанням у РП питання у статті.

Навчання у Республіці Польща має попит серед українців та інших іноземців, та на це є ряд причин. По-перше, польські університети пропонують програми, як локальною, так і англійською мовою, які відповідають європейським стандартам якості. По-друге, плата за академічний рік у порівнянні з іншими країнами ЄС, значно нижче. До речі, у зв'язку з тим, що гривня зміцнила свої позиції, у деяких випадках навчання у РП обходиться дешевше, ніж в Україні. По-третє, диплом, отриманий у будь-якому з польських ВНЗ котується у всіх індустріально розвинених країнах, а це значить, що працевлаштуватися можна у тій точці світу, де є бажання. Більш того, більшість установ є мультинаціональними, адже іноземці бачать великі перспективи у польському навчанні, а уряд зі свого боку спрощує процедуру вступу. Чому? Обговоримо це та інші пов'язані з навчанням у РП питання у статті.

З чим пов'язано спрощення процедури вступу до польських освітніх установ іноземців?

Керівництво багатьох установ, а також уряд Польської Республіки заохочують іноземних громадян вступати до їх ВНЗ, оскільки прагнуть розвивати сферу науки та вищої освіти у глобальному масштабі. Таким чином, українці та деякі інші нерезиденти, можуть вступати до державних університетів РП при наявності Карти Поляка на правах, що прирівнюють до локальних громадян. Це означає, що при високих результатах під час складання іспитів, учень, котрий приїхав може потрапити на бюджетне відділення. У приватних навчальних закладах процедура ще простіше: не потрібно демонструвати результати зовнішнього національного оцінювання (важливий момент для багатьох українців), а також можна стати студентів без складання іспитів. Уряд зі свого боку виділяє стипендії для найталановитіших нерезидентів, що покривають частину або всю вартість навчання. Водночас приватні ВНЗ пропонують гранти, які істотно скорочують витрати. До речі, вибираючи посередника, який допомагає вступити до польського університету, також можна отримати багато переваг. Наприклад, вступаючи з центром польської освіти UP-STUDY, молоді люди часто можуть завоювати грант на знижку у розмірі 50% на оплату першого року навчання. Також наша компанія здатна запропонувати крім основного спектра послуг, таких як підготовка/переклад документів, допомога у виборі спеціальності та кращого університету, вступ, безкоштовний підбір житла та інше, безкоштовні або доступні якісні мовні курси.

Чому іноземцям вигідно вчитися у РП?

Крім перерахованого вище, варто також відзначити наступні позитивні аспекти:

  • швидке працевлаштування як всередині країни, так і за її межами. Багато що залежить від типу обраних досліджень, але, найчастіше, після отримання диплома знайти гідне місце вдається протягом 2-3 місяців;
  • практика мови. Крім того, що Ви тренуєте та підвищуєте рівень володіння польською, також, завдяки тому, що в університетах навчається велика кількість іноземців, можна покращити англійську або вивчити з носієм іншу мову;
  • розвиток у глобальному масштабі. Завжди можна взяти участь у міжнародних проєктах та програмах мобільності студентів, що дозволяє побудувати мережу корисних контактів.

Підсумовуючи, зауважимо, що вчитися у Польщі не тільки перспективно, але й доступно. Процедура вступу не є складною, але потрібно приділити увагу деталям. Якщо Ви раніше не стикалися з організацією процесу вступу та підготовки документів, все-таки варто вдатися до допомоги професіоналів, таких як фахівці UP-STUDY.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини