Чисто польський туризм для любителів лісів та озер або як провести час в Ольштині?

1901
Facebook Twitter
Чисто польський туризм для любителів лісів та озер або як провести час в Ольштині?

На території Польщі набирають популярності туристичні профілі, та одним з найбільш комфортних місць, де можна відпочити є Ольштин, про який ми більш детально поговоримо у статті.

Після важких трудових буднів, особливо у теплу пору року, студенти університетів Республіки Польща прагнуть всіляко відпочити та тут кожен вдається до улюбленого методу. Для одних — це нічні клуби, інші вважають за краще відвідувати на уїк-енди незнайомі держави, але все частіше, в останні кілька років, молоді люди, втім, як і інші категорії населення, серед яких офісні працівники та люди, котрі працюють фізично, віддають перевагу зеленому та еко туризму. Ці напрямки, на перший погляд, схожі між собою, але при більш детальному розгляді — кардинально відрізняються, хоча суть має загальні обриси. Варто зауважити, що на території Польщі набирають популярності обидва цих туристичних профілі, та одним з найбільш комфортних місць, де можна відпочити з допомогою одного з обраних сценаріїв є Ольштин, про який ми більш детально поговоримо у статті.

Відмінності між екологічним та зеленим туризмом

Щоб розуміти, чим відрізняється еко туризм від зеленого, розглянемо їх більш детально:

  • зелений туризм має на увазі переїзд на нетривалий час (в основному, 5-10 днів) міських жителів до сільської місцевості та проведення часу за образом місцевих жителів. Ентузіасти, які прагнуть повністю влитися у життя сільських жителів, затримуються на трохи більш тривалий час, тим самим займаючись доглядом за домашньою худобою та вирощуванням різних культур. Дуже часто, такий вид відпочинку вибирається польськими студентами на час канікул, збираючи компанії по 3-5 чоловік.
  • екологічний туризм передбачає відпочинок у лоні незайманої природи, з максимальним скороченням вживання неорганічної їжі, мінімізацією відходів та повне єднання з навколишнім світом. Все частіше мешканці мегаполісів прагнуть відмовитися на короткий час від усіляких комунікацій, опинитися наодинці з чистими природними куточками, тим самим розібратися у собі та відновити внутрішні сили.

Як провести час в Ольштині?

Для студентів університетів Польщі, а також інших туристів, які віддають перевагу абстрагуванню від міської метушні з допомогою проведення часу на природі, серед лісів та озер, Ольштин з його натуральною красою є одним з найкращих варіантів. Адміністративний центр Вармінсько-Мазурського воєводства, цей польський куточок має поблизу одинадцять озер та прекрасні, чисті та доглянуті ліси. Як у самому місті, так і поруч з ним є багато готелів, кемпінгів, будинків під оренду, кафе та затишних ресторанчиків. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що у всіх охочих відвідати Ольштин, не виникне проблем з тим, як сюди дістатися, адже він має відмінне автобусне сполучення з найбільшими містами Польщі, до того ж дуже зручний графік відправлень та доступні проїзні квитки. Крім того, що у цьому місці можна повноцінно провести відпочинок в єднанні з природою, у всіх відвідувачів є можливість побачити замок Вармінського капітула, який є ідеальним прикладом середньовічної готики.

Також, що дуже цікаво, він має захопливу історію, в якій є згадка того факту, що Микола Коперник колись був його адміністратором. Крім іншого, тут Ви зможете зустріти стіну, де нанесена робоча астрономічна таблиця М. Коперника.

Отже, в епоху настільки розвинених комп'ютерних технологій, студенти польських ВНЗ прагнуть на час канікул втекти від міської метушні, та відпочити у лоні природи. В такому випадку, Ольштин є оптимальним варіантом, оскільки відкриває доступ до прекрасних озер та лісів, а також має зручне транспортне сполучення. Така подорож не тільки дозволить чудово відпочити та набратися сил, але й приємний у тому плані, що не вимагає великих матеріальних витрат.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини