Чи варто кидати університет РП? Розглядаємо альтернативи

8883
Facebook Twitter
Чи варто кидати університет РП? Розглядаємо альтернативи

У сучасному світі потрібно мати освіту. Але що, якщо наука не має сенсу для певного студента? Чи вигідно продовжувати напрям, який не приносить користі? Відповідь на це питання Ви знайдете у цій статті.

У сучасному світі потрібно мати освіту. Але що, якщо наука не має сенсу для певного студента? Чи вигідно продовжувати напрям, який не приносить користі? Це складне питання, тому ми представляємо чинники, які слід враховувати, перш ніж приймати рішення щодо відмови від підписки на дослідження.

Чому не варто виходити зі списку студентів польського університету?

Для багатьох студентів навчання є ключовим елементом кар'єри. Учні ВНЗ набувають спеціалізованих знань, що підтверджується науковим званням та відповідними публікаціями. Це може здатися упередженим ставленням, але багато роботодавців хочуть приймати на роботу тільки людей з освітою. Подібне відноситься до позицій, на яких теоретично це не повинно бути необхідно. Завершені дослідження добре виглядають у резюме та можуть стати визначальним фактором при прийнятті на роботу.

Найбільші компанії та корпорації включаються до статуту пункт, який свідчить про те, що тільки аспіранти можуть займати високі пости. Ось чому у коридорах ВНЗ та у чергах на консультацію до промоутера часто можна побачити людей, які, кинувши університет, вирішили повернутися та отримати диплом.

Що можна втратити, коли перестаєш бути студентом?

Молоді люди однією з причин кинути університет називають бажання заробляти гроші та мати роботу. Заробіток та самозайнятість — привабливе бачення для багатьох людей. Проблема у тому, що їх розрахунки на майбутнє часто пов'язані зі студентським життям, в якому всі знижки, надані статусом учня ВНЗ, зберігаються. Після закінчення навчання або самостійного виключення з нього, несподівано виявляється що потрібно платити у 2 рази більше за громадський транспорт або кіно. Та це тільки дві речі, на яких студенти економлять.

Не забувайте, що у багатьох компаніях працюють тільки студенти. Це пов'язано з різними чинниками, включаючи зниження витрат на утримання співробітника. Може виявитися, що поточне джерело доходу зникне, тому що роботодавець найняв працівника в якості студента-стажиста, та це було прописано у контракті.

Коли кинути навчання у будь-якому з закладів освіти Польщі?

Існують ситуації, коли рішення про передчасний вихід зі списку студентів може бути виправдане. Ключем є здоровий глузд, гарне мислення та ідея того, чим замінити навчання. Якщо аргументом на користь виключення є важке матеріальне становище, навчання може стати проблемою. Робота протягом неповного дня або можливість обробити невелику кількість замовлень через зайнятість у ВНЗ може не розв'язати проблему. Іноді розклад лекцій не дозволяє пристосувати графік роботи до зобов'язань перед університетом. У цій ситуації відставка може бути зрозуміла, але рішення може мати наслідки з часом.

Багато відомих людей, які досягли великих успіхів, кинули університет. Однак не варто підходити до подібного надто оптимістично. Їх успіх був побудований на важкій роботі та додатковому, незалежному навчанні.

Альтернативні варіанти виключення зі списку студентів

Кидати навчання — радикальний крок, який не завжди необхідний, тому що є альтернативи. Університети розуміють, що у студентів різні ситуації, тому вони підготували відповідні рішення з урахуванням потреб та непередбачених подій.

Якщо студент навчається на денному відділенні, він може перейти на заочне навчання. Цей тип освіти відомий як неповний робочий день, дасть більше часу для особистих справ та заробітку. Це платний варіант, але коли є робота на повну ставку, з'являються кошти на оплату навчання та побутових потреб.

У деяких ситуаціях можна отримати відпустку декана (академічну відпустку). Однак повинна бути вагома причина попросити про це. Якщо дійсно вдасться виправдати готовність на якийсь час припинити навчання, можна отримати шанс залагодити справи, не відриваючись від навчання, заспокоїтися та відновити отримання професії.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що відмова від навчання повинна бути кінцевим варіантом. Якщо є фінансові труднощі, можна спробувати отримати стипендію, завоювати грант або поговорити з керівництвом про особливі умови. Позбавивши себе можливості придбати професію, Ви можете завдати великої шкоди майбутній кар'єрі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини