Чи переводяться українці з державних університетів Польщі до приватних?

5988
Facebook Twitter
Чи переводяться українці з державних університетів Польщі до приватних?

Дуже часто зробивши важливий вибір у житті, люди бояться від нього відступати, навіть якщо всі розумні доводи говорять, що була зроблена помилка.

Дуже часто зробивши важливий вибір у житті, люди бояться від нього відступати, навіть якщо всі розумні доводи говорять, що була зроблена помилка. Це стосується й студентів, які віддавши перевагу конкретній установі вищої освіти, під час навчання зрозуміли, що ВНЗ не здатний надати очікуваних можливостей. Запам'ятайте, якщо у Вас виникли сумніви з приводу того, чи надає обраний університет перспективи, на які був розрахунок, вже у цей момент необхідно готуватися до переходу. Причому не тільки у рамках однієї держави, а й за кордон. У багатьох українців, які розглядають навчання у Польщі, як найкращий варіант отримання європейської кваліфікації, останнім часом виникало питання, з приводу переведення наших співвітчизників з державних польських університетів до приватних. У даній статті ми розповімо про особливості переходу з ВНЗ до ВНЗ у рамках Польщі, а також причини таких дій.

Чи переходять українці з одного польського університету до іншого?

Звичайно, все залежить від обраної структури вищої освіти, але, найчастіше у Республіці Польща немає проблем з тим, щоб перевестися до іншого університету. Більш того, наприклад, медичні університети практикують метод, що дозволяє перехід без додаткових складань іспитів, переатестації, підтверджень академічних результатів. Закінчивши семестр та повністю закривши екзаменаційну сесію, студент може з поточними балами перевестися на аналогічну спеціальність, на наступний курс вже в інший медичний ВНЗ. Що стосується польських широкопрофільних структур, українці, локальні студенти або інші іноземці мають можливість перейти до іншої установи вищої освіти, попередньо звернувшись за академічною випискою, уладнавши всі питання з наявністю спеціальності в іншому університеті та інші деталі.

Чому українці переводяться з державних університетів РП до приватних?

Все впирається у перспективність та вартість навчання. Якщо не вдалося пройти на бюджетне відділення до публічної структури освіти, то іноземні абітурієнти до свого жалю можуть розраховувати на платне навчання, яке у 1.5-2 рази дорожче, ніж аналогічне у приватному вищому навчальному закладі. Що особливо хотіли б підкреслити фахівці UP-STUDY, так це той факт, що у приватних навчальних структурах навчання не тільки дешевше, але воно не поступається у питаннях якості, а індивідуальний підхід до кожного студента дозволяє повністю розкритися. Також, встигнувши помітити, що державні інститути Польщі стрімко просувають локальних студентів на польський ринок праці, наші співвітчизники, бажаючи придбати більше гарантій щодо виходу на міжнародний ринок праці, переходять до приватних ВНЗ.

Останні у свою чергу, маючи налагоджені партнерські відносини з іноземним бізнесом, сприяють становленню своїх учнів у глобальному масштабі. Саме з огляду на причини високої вартості та невеликих потенційних можливостей українці переводяться з державних ВНЗ Польщі до непублічних, які, до речі, ще називають міжнародними.

З вищевказаної інформації випливає, що, у будь-якому випадку, якщо присутнє відчуття неправильно зробленого вибору університету, необхідно не відкладати рішення та вибирати структуру освіти для переведення. Процес при переході з ВНЗ до ВНЗ у Польщі не є обтяжливим, оскільки система досить налагоджена, всі потрібні виписки готуються дуже швидко. Наші співвітчизники дійсно іноді переходять з державних структур до приватних, адже у міжнародних ВНЗ навчатися дешевше, не втрачаючи в якості, та набагато перспективніше у плані виходу на глобальний ринок праці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини