Чи є онлайн навчання в польських ВНЗ?

13816
Facebook Twitter
Чи є онлайн навчання в польських ВНЗ?

Далеко не кожному абітурієнту підходить стаціонарна форма навчання, оскільки вона вимагає постійної та ретельної роботи над отриманими матеріалами, а також, обходиться дорожче, ніж інші.

Далеко не кожному абітурієнту підходить стаціонарна форма навчання, оскільки вона вимагає постійної та ретельної роботи над отриманими матеріалами, а також, обходиться дорожче, ніж інші. Тим не менше, не варто відкидати ідею здобуття вищої освіти за кордоном, навіть якщо не плануєте щодня ходити на пари. Головне — правильно визначитися з країною навчання, університетом, який дозволить навчатися за необхідним графіком, спеціальністю, найбільш відповідною саме Вам. Більшість українських абітурієнтів, які бажають отримати якісний європейський диплом зі справедливою платою за навчальний рік, вважають за краще університети Республіки Польща. Багато польських установ вищої освіти передбачають різні форми навчання, але ті, хто хоче вчитися онлайн (дистанційно) повинні розуміти, що в Польщі немає такого навчання, яке б дозволяло повну відсутність у ВНЗ. Якщо хтось стверджує зворотне, вони надають невірогідну інформацію, про що ми більш детально поговоримо в цьому нарисі.

Як виглядає онлайн навчання у ВНЗ Польщі?

У Республіці Польща повний перелік установ вищої освіти включає близько 500 університетів, серед яких приватні та державні структури. Водночас кількість тих ВНЗ, які пропонують онлайн навчання — істотно обмежена. Більш того, дистанційне навчання передбачає відвідування університету таку кількість годин, приблизно як в Україні на заочному навчанні. Щоб було зручно для розуміння, розглянемо дистанційне навчання на прикладі Академії фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві (Akademia Finansów i Biznesu Vistula). Даний навчальний заклад має широкий вибір спеціальностей, а також надає можливість пройти онлайн навчання, для досягнення ступеня бакалавра у наступних напрямках: фінанси та банківська справа, управління та економіка. Суть такого навчання полягає у тому, що студент зобов'язаний вивчати 60% матеріалу самостійно, використовуючи спеціально розроблені методики та технології, а для отримання інших сорока відсотків інформації, необхідно відвідувати університет.

Заняття, які проводяться віддалено, можуть бути у вигляді онлайн лекцій, а також сесій з допомогою веб камери. Звичайно, таке навчання приносить свої результати, правда обходиться не дешевше заочного навчання та вимагає ще більшої концентрації та самоорганізації.

Якій формі навчання віддати перевагу у польських ВНЗ?

Все залежить від особистого розсуду кожного абітурієнта, а також життєвих обставин та матеріального становища. Безперечно, стаціонарне навчання обходиться дорожче інших, оскільки вимагає постійної присутності у ВНЗ, а це збільшує поточні витрати. Та й сама плата стаціонару трохи вище, але витрати швидко окуповуються, адже у студента є реальна можливість вбирати знання та навички щомиті, оскільки він знаходиться у безпосередньому середовищі навчання, серед наукових співробітників, вчених, професорів, котрі передають корисну інформацію навіть з допомогою простої комунікації. Не маючи потрібної кількості часу та коштів, або за іншими обставинами, можна віддати перевагу заочному відділенню. Воно передбачає відвідування у вихідні дні двічі на місяць.

Фахівці UP-STUDY рекомендують тим абітурієнтам, які вибирають між заочним та дистанційним навчанням в Польщі віддати перевагу першому, оскільки воно має більш широку пропозицію спеціальностей, вище цінується роботодавцями та сприяє активному навчальному процесу.

Отже, розглядаючи питання онлайн навчання у Польщі, можна сказати, що воно існує, але не у тому форматі, в якому уявляється потенційними учнями. Як і інші форми навчання, воно передбачає відвідування ВНЗ, але лише у меншій кількості годин. У свою чергу, мало які польські університети практикують дистанційне навчання тому щоб мати більш широкий вибір програм, варто віддати перевагу заочній освіті.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини