Чи частими гостями є студенти польських університетів у Ризі?

1657
Facebook Twitter
Чи частими гостями є студенти польських університетів у Ризі?

Дана стаття стане корисною студентам університетів РП, котрі люблять подорожувати на вихідні, оскільки ми розповімо, які чудові місця відвідати у Ризі.

Під час навчання в університетах, розташованих на території Республіки Польща, у студентів, крім навчальних перспектив відкриваються можливості набути практичного досвіду та помандрувати країнами Європи. Останнє реально завдяки наявності національної польської візи категорії D або Карти Побиту, та, до речі, учні польських освітніх структур активно користуються цим. Не найпершим місцем, яке вибирають для відвідування студенти університетів Польщі, а й далеко не останнім є столиця Латвії — Рига. Як і у всіх столицях світу, у Ризі кожен турист знайде що подивитися та як розважитися, навіть якщо подорож обмежена у часі. Дана стаття стане корисною студентам університетів РП, котрі люблять подорожувати на вихідні, оскільки ми розповімо, які чудові місця відвідати у Ризі.

Популярні пам'ятки латвійської столиці

Варто зауважити, що студенти установ вищої освіти Польщі не є дуже частими гостями у Ризі, оскільки 2 днів мало, адже дорога забирає багато часу та матеріальних засобів. Літаком з Варшави до Риги шлях займає майже 4.5 годин, а вартість варіює від 35 до 100 євро. Автобусний шлях відніме трохи більш ніж 13 годин, а квиток обійдеться у 30-50 євро. Саме через це, учні польських університетів якщо приймають рішення подивитися гідності Риги, планують подорож на строк не менш ніж тиждень. Втім, попри термін перебування, фахівці UP-STUDY рекомендують приділити увагу наступним видатним ризьким місцям:

1. Квартал Калнцієма. Це своєрідний ремісничий ярмарок, який приходить щотижня у суботу. Вхід — безкоштовний, але не це головне, адже там можна побачити та придбати унікальні предмети хендмейд, пригоститися національними стравами та скуштувати продукцію, що виготовляється фермерами сусідніх містечок та селищ.

2. Яуніела — вулиця, яку ні в якому разі не можна пропустити, а глянувши раз, вже не вийде відвести очей. Фасади, прикрашені ліпленнями, розписом, скульптурами, візерунками та незвичайними барвами, не зустріти більше ніде. Саме так і порахували режисери знаменитих фільмів про Шерлока Холмса та «17 миттєвостей весни» та зняли не один кадр у цьому ризькому куточку, ще відомому як Нова вулиця.

3. Музей прикрас. Даний заклад припаде до душі не тільки дамам, а й представникам сильної статі, оскільки тут можна знайти вироби, які мали попит серед громадян країни кілька століть назад.

4. Музеї декоративних мистецтв та арт-нуво. Ці два музеї задовольнять цікавість та потішать естетикою навіть найвибагливіших відвідувачів.

5. Ратушна площа. Одна з тих ризьких площ, яка і до цього дня є серцем не тільки міста, а й країни. Ратуша, а також Будинок Чорноголових є тими місцями, на яких ніколи не бракує у туристах, адже вони привертають увагу своїми вигадливими фасадами та прекрасним, романтичним, інтимним вечірнім освітленням.

6. Парк «Аркадія». Найгарніший ландшафтний парк Риги є улюбленим місце для приємного проведення часу не тільки туристів, але й самих городян.

7. Церква Святого Петра. Велична будівля, виконана у готичному стилі, вражає при огляді її як зовні, так і зсередини.

Підбиваючи підсумки, особливо підкреслимо, що під час відвідин Риги є ще багато будівель, споруд, пам'ятників, музеїв та інших цікавих величних місць, які варті уваги туристів. Через те, що шлях від Польщі до столиці Латвії не близький, студенти польських університетів рідко вибираються сюди на вихідні, але часто приїжджають на більш тривалий термін. Пройшовши ризькими вуличками, розглянувши поблизу краси міста, відвідавши музеї та церкви Ви не тільки розширите свій кругозір, але й задовольните свої естетичні потреби.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини