Чи багато у Польщі лінгвістичних профільних ВНЗ? Де вчитися на лінгвіста?

8883
Facebook Twitter
Чи багато у Польщі лінгвістичних профільних ВНЗ? Де вчитися на лінгвіста?

Стаття стане у пригоді всім кандидатам на навчання у напрямку лінгвістики, оскільки ми розповімо про польські університети цього профілю, а також розглянемо інші ВНЗ з необхідною спеціальністю або факультетом.

В Республіці Польща досить багато установ вищої освіти, які бувають різної форми власності (приватні або державні), а також відрізняються спеціалізацією. Варто врахувати, що для придбання більшості професій не обов'язково вибирати профільний університет, оскільки у широкопрофільних ВНЗ є велика різноманітність напрямків досліджень, та вони дають досить сильні знання. Хоча, для деяких кандидатів на навчання питання профілю є чомусь вкрай принциповим, адже вони вважають, що у таких структурах зможуть отримати передові навички. Ну що ж, кожному, своє, але, бажаючи отримати професію лінгвіста у Польщі, краще розуміти, що у цій державі університетів такої спеціалізації вкрай мало. Стаття стане у пригоді всім кандидатам на навчання у напрямку лінгвістики, оскільки ми розповімо про польські університети цього профілю, а також розглянемо інші ВНЗ з необхідною спеціальністю або факультетом.

Лінгвістичні університети Польщі та вартість навчання у них

Як показує дослідження ринку освітніх послуг Польщі, у даній державі є лише один гідний профільний ВНЗ розглянутої спеціалізації — Університет Лінгвістики у Варшаві (Wszechnica Polska Szkoła Wyższa Towarzystwa Wiedzy Powszechnej). Є також кілька філологічних ВНЗ, які пропонують лінгвістичні спеціальності, але це не одне й те ж. Дана структура вищої освіти здатна надати навчання на бакалавраті та магістратурі у філологічному та педагогічному напрямках. Маючи більш ніж 15 років досвіду навчання студентів, які планують придбати лінгвістичну професію, на поточний момент університет навчає понад 3 тисячі студентів як резидентів країни, так і іноземних громадян. Вартість навчання залежить від обраної спеціальності та освітньо-кваліфікаційного рівня, але знаходиться у діапазоні 950-1200 євро за рік навчання.

Співпрацюючи з багатьма науковими та дослідницькими структурами, ВНЗ дозволяє розвиватися своїм студентам у різних напрямках, набуваючи практичного досвіду.

Особливості трудової діяльності лінгвіста та університети з даною спеціальністю

Дуже складно описати всі особливості роботи лінгвіста, адже вони залежать, по-перше, від отриманої спеціальності (спрямованість на теорію або практику), а по-друге, від специфіки місця роботи. Розглянемо у загальних рисах:

1. Влаштувавшись до науково-дослідних інститутів, робота буде полягати у складанні словників, різних довідників, створенні спецтермінологій, вдосконаленні алфавіту та інше.

2. Працюючи викладачем потрібно буде навчати мови студентів (учнів).

3. Вибравши професію перекладача-лінгвіста, необхідно буде працювати у напрямку складань перекладів: усних, письмових, синхронних.

Як вже раніше згадувалося, щоб отримати якісний європейський диплом у цьому напрямку, не обов'язково вибирати профільний ВНЗ.

Фахівці UP-STUDY рекомендують придивитися до Академії фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві, яка пропонує спеціальність «Прикладна лінгвістика», що обійдеться у 1450 євро за рік польською мовою, англомовний курс — 2500 євро. З кваліфікацією, отриманою у цій навчальній структурі, у Вас буде можливість працевлаштуватися як в локальні, так і міжнародні компанії.

Отже, лінгвістичних ВНЗ у Польщі не багато, але опанувати професію на високому рівні можна у декількох престижних університетах. Дипломовані фахівці можуть працювати як у локальних державних структурах, так і працевлаштуватися за кордоном, вибравши, наприклад, напрямок перекладача синхроніста. Через стрімку глобалізацію у світі, представники даної професії стають дедалі популярнішими, але заробіток залежить від обраного профілю та місця роботи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини