Більше можливостей для молоді на польському та міжнародному ринках праці

8919
Facebook Twitter
Більше можливостей для молоді на польському та міжнародному ринках праці

Дослідження TNS Polska показують, що молоді поляки починають працювати у віці 22 років. Це більше, ніж середній показник в ЄС, який становить 20 років.

Дослідження TNS Polska показують, що молоді поляки починають працювати у віці 22 років. Це більше, ніж середній показник в ЄС, який становить 20 років. З вересня цього року, роботодавці Польщі зможуть наймати 15-річних молодих людей на особливих умовах. Це дозволить юним охочим заробити, паралельно з освітою, швидше дізнатися свій творчий хист та професійні інтереси, що допоможе більш свідомо просунутися у подальшій кар'єрі та освіті. Як показують інші дослідження, молоді люди хочуть розвиватися та усвідомлюють, що навички, особливо базові, повинні бути придбані якомога швидше.

З розвитком технологій, ринок праці став змінюватися більш динамічно. З точки зору молоді, щоб мати найбільші можливості на сучасному ринку праці та можливість розвиватися якнайкраще, варто прагнути до послідовного придбання досвіду. Як показує останній липневий звіт Deloitte «Millennials 2018», молоді люди очікують, що роботодавці допоможуть їм розвинути навички, необхідні для успіху в епоху четвертої промислової революції. Зокрема, вони хочуть придбати базові навички, такі як творчість або спільна робота, тому що, як то кажуть, ці компетенції не надходять зі школи.

Паула Брушевська, президент Фонду Social Wolves, організатор Олімпіади «Теорія надмірності», яка допомагає студентам та школярам реалізувати свої власні соціальні проекти підкреслила, що освіта, у значній мірі в глобальній перспективі, має приділяти більше уваги розвитку основних навичок учнів та студентів уже під час навчання. Завдяки цьому, молоді люди з вже набутим досвідом, у своїй першій роботі зможуть поглибити знання, замість того, щоб починати з нуля.

Така потреба існує як з боку молодих людей, так і з боку роботодавців. На думку 80% респондентів, постійний професійний розвиток та формальне навчання, що проводяться роботодавцями, матимуть велике значення. На жаль, на їхню ж думку, підприємства неадекватно реагують на їхні потреби розвитку. Тільки 36% з них вважають, що роботодавці допомогли підготуватися до змін, пов'язаних з автоматизацією роботи. Тому висновок полягає у тому, що у майбутньому, щоб бути більш конкурентоспроможними на польському, міжнародному, та, навіть, глобальному ринку праці, добре увійти в нього якомога швидше, але у роботодавця, який зможе виправдати очікування щодо особистого розвитку.

Деякі альтернативні можливості придбання компетенцій можуть сприяти тому, щоб молоді люди виходили на ринок праці, тим більше, що вони самі відчувають необхідність зміцнити свої можливості. Як показує ще один звіт «Делойт»: «Перші кроки на ринку праці 2018 року», наймолодші міленніали все більше критикують свої компетенції та сприймають їх слабкості як відсутні лідерські якості, делегуючи завдання та керуючи роботою інших. Цікаво, що респонденти, опитані роком раніше, були більш критичними та оцінювали свої навички краще, ніж їх однолітки з 2015 року. Вони вважали, що вони не справляються зі стресом (зниження на 11,5%) та не відчувають себе лідерами.

Варто підкреслити, що майже 95% учасників з категорії «Теорія надмірності» оцінили, що участь в Олімпіаді дозволила їм зміцнити свої навички управління проектами. 91% сказали, що завдяки цьому досвіду вони дізналися, наскільки важливо набути практичного досвіду, щоб отримати роботу, та до 90% зміцнили свої навички у командній роботі. Два з трьох учасників заявили, що вони планують новий соціальний проект чи продовження попереднього. Це показує, як молоді люди хочуть розвиватися, зміцнюючи свої компетенції, щоб бути конкурентоспроможними після виходу на ринок праці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини