Автомобільна промисловість у Польщі — як розвивається виробництво у цій європейській країні?

2169
Facebook Twitter
Автомобільна промисловість у Польщі — як розвивається виробництво у цій європейській країні?

Розгляньмо детальніше особливості польського автопрому, а також обговоримо на яку зайнятість можна розраховувати у даному секторі.

Автомобілі, фургони, двигуни, електронні автомобільні акумулятори, шини — що становить автомобільну промисловість у Польщі? Ця, сусіднє з Україною держава, динамічно розвивається у різних напрямках, чим сильно приваблює іноземців, у тому числі й наших земляків. Одні люди відправляються до РП з метою пошуку сезонної роботи, інші шукають зайнятість за професією, треті віддають перевагу міграції з метою отримання освіти та подальшим працевлаштуванням. Значна частина людей, котрі приїхали, прагнуть знайти роботу у сфері автомобільної промисловості, оскільки вона віщує високі заробітки. Розгляньмо детальніше особливості польського автопрому, а також обговоримо на яку зайнятість можна розраховувати у даному секторі.

Автопром у Польщі — характеристика

Короткий опис автомобільного сектора, представлений на веб-сайті Польського агентства з інвестицій та торгівлі, показує цю європейську країну як місце, що сприяє даній галузі. Аналізуючи дані про суб'єктів підприємницької діяльності, в яких зайнято понад 49 осіб, автори дослідження вказують, що в останнє десятиліття у галузі спостерігалося 100-відсоткове зростання, вимірюване продажем продукції у сфері. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на такі цифри, які характеризують національну автомобільну промисловість:

  • 153,42 млрд. зл. — це дохід сектора;
  • 10,5% — частка у промисловому виробництві;
  • річний обсяг виробництва становить 45,6 тис., легкові автомобілі — 202,1 тис. комунальні автобуси — 5,9 тис.

Що виготовляється у Польщі?

Автомобільна промисловість у Польській Республіці складається з субпідрядних компаній, що створюють автомобільні деталі (наприклад, шини, системи контролю вихлопних газів, з'єднувачі), шести заводів з виробництва автобусів, чотирьох заводів з виробництва автомобілів та одного, що займається виробництвом важких транспортних засобів. Виробництво автомобільних двигунів також є важливим сегментом.

Перед факторами, зокрема, зміна клімату та необхідністю скоротити забруднення, автомобільна промисловість не може обходитися без електромобільності. Тому ведеться активна робота уряду з підтримки цієї галузі. На даний час автобуси вже замінюються, почалися субсидії на покупку електромобілів для приватного транспорту. У Польщі, наприклад, є корейський виробник, який випускає акумулятори для цього типу транспортних засобів.

Як розвивається автомобільна промисловість?

Автомобільна промисловість у Польщі розвивається завдяки безлічі різних факторів. Кваліфікований персонал навчений, серед іншого у національній політехніці, а також у кращих приватних бізнес-університетах, таких, наприклад, як Академія фінансів та бізнесу Вістула, на відповідних напрямках. Робота в автомобільній промисловості також пов'язана з хорошим заробітком. За даними PAIH, середня зарплата у цьому секторі склала 5 309,37 злотого. Заводи створюють робочі місця як для висококваліфікованих людей, так і для працівників фізичної праці. Знайти гідну вакансію можуть, як фахівці інформаційних технологій, так і інженери.

Підприємства можуть також проводити B + R (дослідження та розробки), співпрацюючи з університетами, для чого вони можуть отримувати додаткові фінансові ресурси та податкові пільги.

Підсумовуючи, варто зауважити, що на обличчя динамічний розвиток автомобільної промисловості у Польщі. Це реально, серед іншого, завдяки тому, що установи вищої освіти здатні навчити молодих фахівців, таким чином, щоб останні після завершення навчання та недовгої практики можуть відразу приступити до роботи. Якщо Ви зацікавлені у кар'єрі у секторі автопромисловості, не обов'язково вибирати політехнічний інститут, багато потрібних спеціальностей можна знайти у бізнес-університетах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини