Аспірантура у Польщі — чим вона може бути корисна?

1798
Facebook Twitter
Аспірантура у Польщі — чим вона може бути корисна?

Чи має сенс вступати до аспірантури? Коли йти на додаткову освіту? Ці моменти обговоримо у статті.

У минулому році Варшавський університет запропонував 145 аспірантських програм. Водночас Варшавська школа економіки пропонує до 150 програм. Це всього лише два з декількох десятків університетів, в яких можна отримати додаткову кваліфікацію. Однак чи має сенс вступати до аспірантури? Коли йти на додаткову освіту? Ці моменти обговоримо у статті.

В яких випадках доречно вступати до аспірантури?

Вам подобається виконувати додаткові завдання на роботі? Ви шукаєте нові можливості, але не вистачає досвіду? Якщо Ви не плануєте змінити професію з продавця на лікаря протягом року, післядипломне навчання може бути корисним. Знання, отримані під наглядом фахівців, дозволять краще зрозуміти правила професії, яку є бажання практикувати найближчим часом, та підготуватися до процесу зміни. Активний підхід до змін оцінять ті рекрутери, з якими буде можливість поговорити про професію у майбутньому.

Бажання підняти кваліфікацію, як один з аргументів на користь аспірантури

У міру зростання обсягу обов'язків, збільшується необхідність отримання додаткових знань. Тенденції у галузях змінюються часто, та варто не тільки слідувати за ними, але і бути їх творцем. Якщо нове відповідальне завдання передбачає початок управління командою з кількох людей, можливо варто звернутися до аспірантури, вона буде корисна. Заняття, присвячені певній галузі, які часто адресовані тільки фахівцям, котрі практикують, дозволяють значно розширити знання фахівців та, таким чином, розв’язувати нові завдання на роботі. Шанс зустрітися з людьми зі схожими інтересами та подібними обов'язками також може бути надзвичайно цінною можливістю для обміну взаємними досвідом.

Замість ступеня магістра аспірантура?

Завершення трирічної програми бакалаврату дозволяє отримати вищу освіту у Польщі. Тому деякі з тих, хто закінчив перший рівень навчання вирішують відмовитися від додаткових магістерських курсів на користь початку першої серйозної роботи. Альтернативою досліджень другого циклу може бути післядипломне навчання. Вони дозволяють придбати спеціалізовані навички у вузькій області, що стане прекрасним доповненням до знань, придбаним протягом перших трьох років. Перевага цих занять полягає у тому, що заняття проводяться тільки у певні вихідні дні, тому Ви можете поєднувати їх з роботою на повний робочий день. Не менш важливо, що додаткова доза спеціалізованих знань значно збільшує цінність кандидата на ринку праці. Це особливо важливо для молоді.

Побудова мережі контактів

На відміну від бакалаврату або магістратури, у групі студентів даного напрямку навчання зазвичай близько тридцяти осіб. У такій маленькій групі легше встановити хороші відносини. На додаток до отримання необхідних знань, безумовно, вибір іншої галузі освіти може принести цікаві ділові контакти, які мають велике значення для розвитку бізнесу. Хто знає, коли вони можуть бути корисні для Вас?

Вирішили продовжувати вчитися: який курс вибрати?

Чого Ви хочете досягти після закінчення навчання? Які знання хочете придбати? Подумайте про мету, яку бажаєте досягти, та знайдіть напрямок, що допомагає її досягти. Візьміть до уваги зміст, котрий обговорюється у класі — це надзвичайно важливо, щоб знання, представлені на конвенціях, не збігалися з тим, що Ви вже маєте. Зрештою, дослідження повинні принести додатковий розвиток. Візьміть до уваги, що університет пише про предмет — кому адресовані дослідження? Також перевірте думку випускників — це може допомогти прийняти рішення. Ціна навчання також має велике значення. Перш ніж прийняти рішення про вибір конкретного університету, перевірте, що пропонує конкуренти. Однак ціна не повинна бути єдиним критерієм. Вибираючи навчання, враховуйте кількість класів, престиж університетів та викладачів, з якими зустрінетеся.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що постійне поліпшення кваліфікації добре сприймається роботодавцями. Кандидат, що вибирає додаткову освіту, розглядається як людина, яка піклується про розвиток і є фахівцем у професії. Варто подумати про додаткові інвестиції у навчання — це може окупитися просуванням службою, новою пропозицією роботи або виконанням професійних цілей та бажань.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини