Професійний розвиток поляків та ІТ-індустрії

1323
Facebook Twitter
Професійний розвиток поляків та ІТ-індустрії

Дана стаття зацікавить всіх, оскільки ми розповімо про динаміку розвитку у сфері ІТ, а також поділимося інформацією щодо того, в яких ВНЗ варто отримувати відповідну освіту.

Все більше поляків цікавляться підвищенням кваліфікації в області програмування. Люди з гуманітарною освітою займають значну частину у цій групі. Популярними є буткемпи DataCase — більш ніж 50% цікавляться цим типом професійного розвитку, серед яких є й жінки, охочі розвивати навички ІТ. Їх участь у заявках досягає майже 30%. Переважна більшість з них вибирають аналіз даних — згідно з останнім звітом Kodołamacz.pl. Дана стаття зацікавить не тільки корінних жителів Польщі, а й тих, хто перебуває у цій європейській країні з довгостроковою перспективою, оскільки ми розповімо про динаміку розвитку у сфері ІТ, а також поділимося інформацією щодо того, в яких ВНЗ варто отримувати відповідну освіту.

Яка ситуація на ринку праці для програмістів у Польщі?

Ринок праці для програмістів, коли справа доходить до пропозицій про роботу, зростає двозначними темпами. Це не дивно, оскільки середня заробітна плата людини, що працює в якості спеціаліста з даних, яка підписала трудовий договір, становить 10 500 злотих брутто та більш ніж у два рази вище середньої винагороди у Польщі. За даними No Fluff Jobs, середня зарплата у галузі коливається у межах 10 000-17 000 тисяч нетто, у залежності від тривалості служби, типу контракту (особи, які працюють за контрактами B2B на керівних посадах, заробляють навіть більш ніж 20 000 злотих). Водночас ця галузь, як і багато інших у польській економіці, страждає від нестачі фахівців.Останнє дослідження якості, проведене лідером в області навчання аналізу даних, Sages, показує, що цілих 52,6% з усіх заявок на участь в організованих буткемпах (інтенсивних професійних курсах) відноситься

до сфери науки про дані. На другому місці практично рівні курси Full-stack та Java (9,8%) та Front-end (8,9%). Хоча число чоловічих заяв є вищим, вперше дослідження показує, що частка жінок у всіх буткемпах, яка становила 28%, зростає, це, за фактом, кращий результат за багато років.

Що стосується кількості заявок жінок, то цілих 62,4% вибирають Data Science в якості області, в якій вони хотіли б розширити свої компетенції. На другому місці у випадку з жінками — інтерфейс (16,5%), потім Java (11,3%) та Tester (6%). Дослідження показує, що тільки один курс був більш популярний серед жінок, ніж серед чоловіків. Це був курс програмування на JavaScript.

Вища освіта у сфері ІТ для поляків та нерезидентів країни

Далеко не завжди професійні курси є оптимальним рішенням. Так, якщо підвищувати компетенцію, то це відмінний вибір, але для того, щоб починати з нуля, краще все-таки вибрати установи вищої освіти. Фахівці UP-STUDY рекомендують підшукувати ті університети, які мають великий вибір спеціальностей, широкий викладацький склад, сильну матеріально-технічну базу, справедливу плату за навчальний рік, взаємозв'язки з іншими ВНЗ та локальним/іноземним бізнесом. У такому випадку, варто детально придивитися та віддати перевагу одній з наступних структур:

Підсумовуючи, особливо підкреслимо, що, за оцінками, у галузі працює близько 250 000 програмістів у Польщі, але цього недостатньо щодо попиту, про який повідомляє ринок. Той факт, що все більше людей прагнуть брати участь у різних типах навчання, у тому числі й за межами ІТ-середовища, свідчить не тільки про бажання зміцнити компетенцію, а й про готовність до змін. Крім професійних навичок, уміння бути гнучким, дуже цінується міжнародними роботодавцями, та добре, що вчинені фахівці це розуміють.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини