Академічна відпустка на час вагітності при навчанні у Польщі

10093
Facebook Twitter
Академічна відпустка на час вагітності при навчанні у Польщі

Стаття буде актуальна всім студентам польських університетів, оскільки ми розповімо чи є можливість піти в академічну відпустку при вагітності, та які інші ситуації дозволять взяти відстрочку від навчання.

Вже давно стало зрозуміло, що у Республіці Польща дуже лояльно ставляться до іноземних громадян, сприяючи їх розвитку на польській території, причому попри сферу діяльності: здобуття вищої освіти в університетах РП, робота за короткостроковим/довгостроковим контрактом, відкриття власного бізнесу або возз'єднання з сім'єю. Говорячи про іноземних студентів польських ВНЗ, підкреслимо, що вони мають можливість не тільки вступати без іспитів або на конкурсній основі, маючи підстави брати участь на рівних з поляками, а й отримувати матеріальну допомогу/допомоги. Що стосується самого навчання, щадні правила складання іспитів та інші особливості, дозволяють знайти вихід з різних життєвих ситуацій з найменшими втратами. Стаття буде актуальна всім студентам польських університетів, оскільки ми розповімо чи є можливість піти в академічну відпустку при вагітності, та які інші ситуації дозволять взяти відстрочку від навчання.

Академ відпустка при вагітності та інші обставини відстрочки

Не у всіх вдається спланувати своє майбутнє таким чином, щоб після навчання побудувати феєричну кар'єру та тільки потім заводити сім'ю. Тим більше, у багатьох немає бажання так довго чекати, та й навіщо, якщо є можливість все поєднати. Польські університети, попри форму власності, тип навчання та курс дозволяють, маючи об'єктивні причини, оформити академічну відпустку терміном на 1 рік. Цього часу цілком вистачить вагітній жінці, щоб народити дитину, побути з малюком перший час та вирішити ситуацію з продовженням навчання. Після відпустки, можна продовжити здобуття вищої освіти з того моменту, коли воно було перервано. Варто зауважити, що найкраще йти на канікули такого роду, попередньо закривши сесію та підтягнувши не складені (якщо були) предмети.

Вагітність — не єдиний аргумент для того, щоб отримати академ. Серед інших ситуацій, об'єктивно звернутися із заявою на відпустку можна при:

— поганому стані здоров'я;

— написанні наукової або дослідницької роботи;

— спеціальних або святкових обставинах.

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що не завжди потрібно та можна брати академвідпустку на цілий рік, якщо є така можливість, краще оформити «відстрочку» на семестр.

Які права зберігаються за студентами при оформленні академ відпустки?

Вагітні жінки-іноземки, які залишаються після оформлення академічної відпустки на території Польщі, а також студенти, які подали заяву з інших причин можуть розраховувати на збереження за собою статусу студента та всіх прав, котрі раніше мали. Серед них відзначимо:

— Знижка до досягнення 26-річного віку на громадський транспорт.

— Студентський квиток (легітимація), що дозволяє отримувати знижки у кіно, театрах, музеях та інших громадських закладах.

— Матеріальна допомога. Якщо Ви маєте якийсь конкретний вид стипендії, при виконанні умов її отримання, виплати будуть надходити й у випадку академа.

— Збереження місця у гуртожитку, якщо воно раніше було виділено.

Підбиваючи підсумки, варто підкреслити, що вчитися іноземцям, як і резидентам Польщі у локальних ВНЗ не тільки перспективно, але й досить комфортно та безпечно. Лояльні правила перездачі іспитів, а також можливість оформити при необхідності академічну відпустку, дозволяють відчувати себе захищеними, знаючи, що будь-яка життєва ситуація не відіб`ється на здобутті вищої освіти. Для жінок, які є студентками польських ВНЗ, при вагітності, досить буде року, щоб вирішити свої сімейні справи, тому вони встигнуть реалізувати себе і в особистому житті й у навчанні, не зазнавши ніяких збитків.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини