Академічна кар'єра та викладацький склад в університетах Польщі

8091
Facebook Twitter
Академічна кар'єра та викладацький склад в університетах Польщі

Стаття актуальна для всіх студентів іноземних ВНЗ, оскільки, ми розглянемо характеристики викладацького складу в цілому, а також, особливості академічної кар'єри.

Вибираючи іноземні установи вищої освіти, варто брати до уваги різні ключові особливості ВНЗ, щоб зробити правильний вибір. Якщо вважаєте, що конкуренція починається після отримання диплома, то, поспішаємо Вас запевнити, що це не так. Як на міжнародному ринку праці, так і на вітчизняному, надається значення тому, в університеті з якими характеристиками отриманий диплом. Адже складно судити про професіоналізм студента-випускника, оскільки він, найчастіше, не має досвіду роботи у сфері обраної діяльності. Крім локації університету, а також, того, яку позицію він займає в різних рейтингах, важливою ланкою в отриманні якісних знань є викладацький склад. Не варто нехтувати й тим фактом, що деякі студенти іноземних освітніх установ прагнуть побудувати академічну кар'єру. Стаття актуальна для всіх студентів іноземних ВНЗ, оскільки, ми розглянемо характеристики викладацького складу в цілому, а також, особливості академічної кар'єри.

Які викладачі в університетах Республіки Польща?

Не завжди широкий викладацький склад означає, що тільки ця навчальна структура може надати кращі знання. Дуже важливий особистий підхід, методика донесення інформації та бажання відкрити кожного студента як професіонала. Той факт, що викладачі більшості польських вищих навчальних закладів беруть активну участь в програмах мобільності, поширених на території всієї Європи, дозволяє перейняти досвід в колег з інших ВНЗ та бути завжди в тренді методик викладання. Також, завдяки цій самій програмі, у студентів освітніх установ Польщі є можливість бути присутніми на заняттях, які проводять не тільки іноземні лектори, а й наукові співробітники дослідницьких лабораторій та інші люди, здатні поділитися безцінним досвідом.

Запам'ятайте, у ВНЗ Польської Республіки сильні та високопрофесійні викладачі, та це стосується як державних, так і приватних університетів. Наприклад, Академія Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві пишається не тільки своїм ідеальним співвідношенням між ціною та якістю, але й професіоналізмом трудового колективу. Кожен з викладачів має величезний багаж теоретичних знань та колосальний досвід у практиці. Завдяки налагодженим тісним взаєминам з підприємствами та іншими структурами, лекційні заняття та семінари, найчастіше, читаються експертами відповідної області: президентами банківських структур, управляючими підприємством, консулами та іншими високоранговими професіоналами.

Академічна кар'єра під час та після навчання в РП

Ті студенти, яким імпонує академічна кар'єра, під час навчання у докторантурі, можуть влаштуватися у ВНЗ на посаду asystent (помічника викладача). Не відкидайте можливість заняття посади лектора, таке допускається. Оволодівши науково-кваліфікаційним ступенем кандидата наук, можна зайняти пост adiunkt (доцента). Для того, щоб претендувати на посаду profesor nadzwyczajny або profesor zwyczajny (еквівалентно вітчизняному професору), співробітник зобов'язаний стати доктором наук. Такий науковий ступінь можна отримати в тому випадку, коли претендент займається масштабними дослідженнями, а також, має багаторічний досвід роботи (кураторство студентських робіт та супровід курсів).

Підсумовуючи, спеціалісти UP-STUDY підкреслюють, що викладачі в університетах РП мають високу кваліфікацію та багаторічний європейський досвід, оскільки постійно беруть участь в європейських програмах мобільності. Також, за наявності налагоджених взаєминах ВНЗ з бізнес-експертами, студенти мають можливість слухати лекції від чинних фахівців їх профілю: директорів, послів та інших асів своєї справи. Крім зазначених можливостей, існує ймовірність отримати знання в іноземних ВНЗ з локальними викладачами, або в рідному університеті від закордонних лекторів, в рамках програм міжнародного обміну та взаємних домовленостей.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини