5 правил, щоб правильно почати роботу у польській компанії

1111
Facebook Twitter
5 правил, щоб правильно почати роботу у польській компанії

Нова робота — стрес, виклик або позитивна доза адреналіну? Фахівці UP-STUDY зібрали невелике керівництво, як підготуватися до першого дня на роботі.

Нова робота — стрес, виклик або позитивна доза адреналіну? Перше працевлаштування у кар'єрі або перехід до нової компанії — важлива подія. Люди, що оточують, обставини, правила, а часом і коло обов'язків — змінюються. Тому добре спланувати перший день на роботі, щоб покласти найкращий початок. Оскільки студенти університетів Республіки Польща, як і інших європейських країн, активно підробляють під час придбання кваліфікації, та значна частина знаходить роботу в офісі, щоб наблизиться до виконання обов'язків, передбачених майбутньою професією, для них фахівці UP-STUDY зібрали невелике керівництво, як підготуватися до першого дня на роботі.

ТОП 5 правил, яких потрібно дотримуватися у перший день на новій роботі

Варто зауважити, що запропоновані правила стануть у пригоді як фахівцям, що мають трудовий стаж та досвід роботи у різних колективах, так і студентам польських освітніх структур, котрі знайшли підробіток для суміщення його з навчанням. Розглянемо їх детальніше:

  • Будьте готові заздалегідь. Добре прийти на роботу підготовленим та зібраним. Тому планування першого дня має розпочатися напередодні. Підготуйте їжу, одяг, лягайте спати не пізно, краще близько 21.00. Це заощадить багато часу наступного дня. Все буде практично готове, та не виникне проблем, якщо щось відсутнє, не вписується або забуто.
  • Створіть приємне перше враження. Важливо не запізнитися, краще приїхати раніше та почекати, поки відкриється офіс. Якщо у компанії переважає певний дрес-код, прийнятий на роботу співробітник отримає повідомлення, тому його варто дотримуватися. Не перестарайтеся з макіяжем та аксесуарами. Оптимально вибрати мінімальний набір прикрас та легкий ділової мейк ап.

  • Встановіть відносини з колегами. На додаток до виконання обов'язків, корисно подивитися, як працює офіс. Оцініть, як співробітники розмовляють один з одним, як поводяться, які засоби комунікацій використовуються для спільного виконання завдань, та для неформального спілкування. З'ясуйте, де заведено обідати, в яких групах та в який час це передбачено. Який підхід використовує керівництво компанії або команди? Чи подобається останнім проводити час зі співробітниками в обідню пору, або, може сидіти за їх столом буде нетактовно.
  • Поводьтеся мудро. Ставлячи питання, з'ясовуючи контекст ситуації та її деталі, Ви показуєте, що дбаєте про свої обов'язки. Звичайно, Ви повинні бути обережні, щоб не виходити за межі компетенції. Це ж стосується ситуацій, коли мова йде про бесіди з колегами. Ви повинні залишатися спостерігачем. Запитувати особисті дані та інше у перший день не вітається. Смирення, скромність, відкритість — ці якості повинні домінувати у поведінці на початку роботи.
  • Пам'ятайте про когнітивні помилки. Час, який Ви отримуєте на роботу, зазвичай напружений та викликає сильні емоції. Слід пам'ятати, що тоді неможливо об'єктивно оцінити ситуацію. Тому намагайтеся зібрати дані, але не забудьте залишити можливість змінити свою думку. Не поспішайте з висновками. Перший робочий день повинен дати певну картину правил, котрі переважають, але тільки кілька місяців перевірки дозволяють провести об'єктивну оцінку.

Підсумовуючи, зауважимо що потрібно ставитися до першого робочого дня відповідально попри те, довгострокова це робота, або тимчасова. Оскільки компанії однієї галузі, часто мають взаємовідносини, а співробітники переходять з однієї фірми до іншої, погана репутація, зароблена в одному місці, може нашкодити майбутньому працевлаштуванню. Зважаючи на це, намагайтеся дотримуватися запропонованих правил, таким чином вдасться не тільки влитися у колектив, а й зав'язати корисні контакти, які Ви можливо зможете використовувати де б Ви не працювали.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини