Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Управління персоналом (HR)» у Польщі

8938
Facebook Twitter
Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Управління персоналом (HR)» у Польщі

Зараз, коли національна українська валюта зміцнила позиції майже на 20%, освіта у багатьох польських ВНЗ стала ще доступнішою. Сьогодні поговоримо про спеціальність «Управління персоналом (HR)».

Навчання у Республіці Польща вже давно перестало бути нездійсненною мрією. Але, зараз, коли національна українська валюта зміцнила позиції майже на 20%, освіта у багатьох польських навчальних закладах стала ще доступнішою. Більш того, оскільки університети РП пропонують абітурієнтам знижки або можливість завоювання гранту, а студентам — стипендії, що покривають частину або всі навчальні витрати, водночас, як плата в українських структурах підвищується, виходить, що освіта у цьому європейському куточку дешевше, ніж на Батьківщині. Крім вартості, зауважимо, що польські ВНЗ пропонують навчання за передовими методиками рейтингових спеціальностей, наприклад, — «Управління персоналом (HR)». Цей напрямок досліджень має великий попит серед польських та іноземних абітурієнтів, а оскільки для українців він став ще доступнішим, з огляду на більшу стійкість гривні, варто придивитися до нього детальніше.

Специфіка навчання спеціальності «Управління персоналом» та особливості професії HR-менеджера

Після закінчення навчання, молоді люди, які обрали дані дослідження, орієнтуються на професію керівника (менеджера) трудовими ресурсами. Фахівці такого профілю займаються формуванням кадрових ресурсів підприємств, які необхідні для їх ефективної діяльності. Крім цього, вони здійснюють підготовку, навчання персоналу, формують систему мотивації та оплати праці.

Під час навчання, студенти проходять якісну підготовку до ролі HR-менеджера. Для початку, вони вивчають методику управління кадрами. Вчаться підбирати персонал, керувати командою, вивчають основи нормування праці, способи мотивації робітників, форми та способи нарахування заробітної плати.

Крім цього, майбутні менеджери з трудових ресурсів повинні вивчити ази психології, типи та способи розроблення кадрової політики, необхідної для успішного функціонування компанії. До освітньої програми входить вивчення наступних дисциплін:

  • Менеджмент та маркетинг
  • Нормування праці
  • Організаційна культура
  • Основи економіки
  • Трудові ресурси
  • Економіка праці
  • Організація праці
  • Основи безпеки праці
  • HR менеджмент
  • Трудове право
  • Психологія та конфліктологія
  • Мотивація та стимулювання трудової діяльності
  • Контролінг та аудит трудових ресурсів

В якому з польських ВНЗ навчатися для отримання професії менеджера трудових ресурсів?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують українцям та іншим іноземцям віддати перевагу приватним структурам, бажаючи отримати цю або інші бізнес-спеціальності, оскільки плата у такому випадку буде на порядок нижче, ніж у державних ВНЗ. У поєднанні з тим, що гривня зміцнилася на 20%, навчання у приватних університетах РП стало дешевше, ніж в Україні. Що стосується даної спеціальності, з енною економією її варто вивчати у наступних установах:

Як українцям заощадити на вступі та оплаті навчання у Польщі?

Крім того, що стабілізація гривні допомагає економити на оплаті навчання у РП, є можливість ще більше скоротити витрати. По-перше, якщо Ви вибираєте в якості посередника у процесі вступу компанію UP-STUDY, можете розраховувати на стовідсоткове зарахування до ВНЗ, котрий сподобався. Водночас, вибираючи одну з доступних акцій: «Швидкий вступ на осінь 2020 — 2990 грн», «Вступай з другом за пів ціни», а також спеціальна пропозиція для учнів 9-10 класів «Вступ на осінь 2021 всього 5000 грн + Безкоштовний* курс польської мови» — можна заощадити на оплаті послуг нашого центру. Це не все, вибираючи вступ до Академії Вістула, Вроцлавського університету бізнесу, Ольштинского університету (OSW) або Університету банківської справи у Вроцлаві, можна стати претендентом на стипендію у розмірі 50% на оплату першого року навчання.

Ще одна позитивна новина полягає у тому, що компанія UP-STUDY пропонує українцям, котрі вступають до першої описаної трійки ВНЗ знижки: Академія Вістула — 200 євро, WSH — до 150 євро, OSW — до 300 євро.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що навчання у польських ВНЗ та якісний європейський диплом відкриває багато перспектив. Основними з них є шанс у процесі навчання, завдяки інтернаціоналізації розглянутих структур, отримати досвід спілкування з представниками різних національностей, тим самим практикуючи мову, розширюючи кругозір та мережу контактів, а також можливість влаштуватися на роботу до будь-якої індустріально розвинутої країни світу. Оскільки гривня зміцнилася, вчитися у РП стало часом дешевше, ніж в Україні, але, навіть не враховуючи цього, зауважимо, що польський диплом у десятки разів вище цінується роботодавцями, та це є основною перевагою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини