Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Ресторанна справа» у Польщі

7462
Facebook Twitter
Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Ресторанна справа» у Польщі

У статті ми розповімо, чого навчаються студенти у процесі придбання професії ресторатора та яким чином можна реалізувати свій потенціал після отримання якісного польського диплома.

Учні українських шкіл, які навчаються у випускних класах мріють придбати кваліфікацію в Європі, але їх батьків відлякує стереотипна думка щодо того, що вчитися за кордоном можуть лише обрані. Сьогодні, коли гривня зміцнила позиції на 20%, освіта у деяких країнах Європейського Союзу, наприклад, у Республіці Польща, яка є найближчою сусідньою державою та тією локацією, куди із задоволенням відправляються прагматичні українці, стало у деяких випадках дешевше, ніж на Батьківщині. Проте, орієнтуючись на ціну, не забудьте приділити увагу вибору відповідної спеціальності. Оскільки фахівці з ресторанної справи мають попит, доцільно придивитися до цього напрямку та дізнатися, наскільки він подешевшав.

Особливості вивчення напряму «Ресторанна справа» в університетах Польщі

Молоді люди, що прийняли рішення навчатися за спеціальністю «Ресторанна справа», набуваючи кваліфікації, розбираються з процесом підбору, наймання та навчання персоналу, вчаться приймати рішення про закупівлі, контролювати роботу співробітників, вивчають правила гостинності, управління, роботи у команді, комунікації. Більш того, вони закладають основу розуміння сфери фінансів, вчать кілька іноземних мов, правил техніки безпеки та гігієни, навчаються правильно приймати гостей та вести справи з партнерами. Під час отримання освіти з даної спеціальності вивчаються такі предмети: Економіка підприємства, організація ресторанної індустрії, управління готельними та ресторанними підприємствами, Безпека харчових продуктів та санітарія, Бізнес-планування, Глобальні системи бронювання, Психологія ділового спілкування, Підприємницьке право, Іноземна мова, Кухня народів світу, Основи бухгалтерського обліку, Управління меню ресторану, Стратегічний маркетинг.

Після отримання диплома, на ринок праці виходить фахівець, який вміє керувати рестораном з метою забезпечення комфорту гостей. Він володіє навичками управління, фінансовими знаннями та можливостями розв'язання проблем, необхідних для ефективного функціонування та розвитку ввіреного об'єкту. З такою кваліфікацією, молоді люди можуть не тільки розвиватися в ресторані, котрий існує, поступово просуваючись кар'єрними сходами, але й почати власну ресторанну справу.

Обрані польські ВНЗ для навчання на ресторатора

Розглянемо, наскільки подешевшала спеціальність «Ресторанний бізнес» у кращих університетах:

  • В Академії Vistula у 2019 році плата за академічний рік становила 36300 грн, подешевшавши на 6400 грн. зараз обходиться у 29900 грн. Для абітурієнтів, які бажають будувати кар'єру у глобальному масштабі є курс англійською мовою, який подешевшав на 13 тисяч та тепер вимагає плати у 59800 грн.
  • Університет бізнесу у Вроцлаві відкриває можливість навчитися на ресторатора з річною платою у 25800, хоча ще рік тому навчання було дорожче на 5500 грн.
  • Навчання в університеті банкова у Вроцлаві обходиться зараз у 33 тисячі, у 2018/2019 році плата становила майже 40 тисяч гривень.

Крім того, що можна заощадити завдяки зміцненню статусу гривні на 20%, абітурієнти, що вступають з центром польської освіти UP-STUDY, мають шанс завоювати один з 35 грантів на знижку у 50% на оплату першого року навчання, якщо вони зацікавлені у зарахування до будь-якого з перерахованих ВНЗ або Ольштинського університету. Також, плануючи стати студентом Академії Вістула, яка відповідно до рейтингу «Перспектива» є найбільш інтернаціональним ВНЗ країни вже 4 роки поспіль, можна отримати знижку на оплату першого курсу — від 200 до 300 євро. Претендуючи на навчання у Вроцлавському університеті бізнесу або Ольштинському університеті, знижка складе до 200 євро. Будь-який з ВНЗ навчає великий відсоток іноземців, що означає, що Ви будете вчитися не тільки з поляками, а й німцями, бельгійцями та представниками інших країн, поринаючи в їх культуру та практикуючи мову. Отриманий диплом відкриває можливість працевлаштуватися практично у будь-якій країні світу.

Підсумовуючи, зауважимо, у середньому, завдяки зміцненню позиції гривні, економія за рік на оплаті навчання у Польщі може скласти 10-15 тисяч. З огляду на цей факт, а також на ексклюзивні знижки від центру UP-STUDY, отримання освіти у РП може бути дешевше, ніж в Україні. Також, щоб 100% бути зарахованим до будь-якого з перерахованих університетів, варто звернутися за допомогою до одного з наших 28 представництв, при цьому Ви можете отримати знижку, вибравши пропозицію для себе: «Вступай з другом за пів ціни», «Швидкий вступ на осінь 2020 року — 2990 грн», та, для учнів 9-10 класів — «Вступ на осінь 2021 всього 5000 грн + Безкоштовний* курс польської мови».

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини