Жінки у Польщі, які зайняті бізнесом, стають все сильнішими

781
Facebook Twitter
Жінки у Польщі, які зайняті бізнесом, стають все сильнішими

Як почувають себе жінки у бізнесі, розвиваючись на польській території? Де пройти необхідне навчання? На ці та інші важливі питання фахівці UP-STUDY підготували відповіді у даній статті.

Група успішних жінок у бізнесі зростає у Польщі. Все більше представниць прекрасної статі обіймають перші місця у рейтингу підприємців, число жінок у радах директорів великих підприємств також збільшується. Фахівці штурмують галузі, котрі традиційно відносяться до чоловічих, наприклад, технології або фінанси. Передує цьому отримання якісної освіти в одному з обраних локальних університетів. Дивлячись на досвід леді з Польщі, наші українські дівчата все частіше відправляються до РП для отримання кваліфікації, причому не тільки у напрямку гуманітарних або соціальних наук, але також у технічних та інженерних профілях. Як почувають себе жінки у бізнесі, розвиваючись на польській території? Де пройти необхідне навчання? На ці та інші важливі питання фахівці UP-STUDY підготували відповіді у даній статті.

Багато позитивних чинників впливають на ці зміни, у тому числі той факт, що жінки краще освічені та зосереджені на розширенні своїх компетенцій. Це підтверджується, зокрема, дослідженнями Центрального статистичного управління та Євростату. Згідно зі спільним звітом цих установ «Життя жінок та чоловіків в Європі у 2018 році» в Європейському союзі, 33,4% жінок придбали вищу освіту (отримавши звання як мінімум бакалавра). Для порівняння, 29,5% чоловіків отримали університетський диплом за аналогічний період.

Роль жінки у бізнесі у РП

Жінка на керівній посаді? Звичайно. Хоча директори та керівники повинні обіймати посади через навички та кваліфікацію, на жаль, стать все ще може впливати на управлінські рішення щодо просування службою, що заважає кар'єрі жінок. Це показано у цитованому звіті про становище працівників у Європейському Союзі. Ні в одній державі-члені леді не становили більш ніж половина управлінського персоналу. Однак варто зазначити, що Польща (як Латвія та Словенія) відноситься до числа країн з найвищим відсотком жінок на керівних посадах, він складає 41 пункт.

Де отримати якісну вищу освіту у Польщі?

Фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що багато що залежить від сфери, в якій кожна конкретна людина хоче будувати бізнес. Проте, більшу частину необхідних спеціальностей, у тому числі можливість отримання диплома MBA, Ви знайдете у наступних обраних ВНЗ:

Щоб вступити до будь-якої з перерахованих установ, варто звернутися за посередництвом до компанії UP-STUDY, яка, крім питання із зарахуванням, допоможе розв’язати проблему з місцем проживання та відкриттям візи.

На який заробіток можуть розраховувати жінки, зайняті бізнесом?

Рівень зайнятості жінок та чоловіків у Польщі приблизно однаковий. Багато панянок успішно розвивають свою кар'єру. На жаль, рівень оплати праці все ще не рівний — попри те, що Конституція та Трудовий кодекс захищають від дискримінації. Нерівність у доходах особливо помітна на високих посадах. Хоча розрив в оплаті праці між чоловіками та жінками становить 7,2%, що є відносно хорошим результатом у порівнянні з іншими європейськими країнами, докладні статистичні дані показують, що успішні жінки працюють у набагато гірших умовах, ніж їхні колеги. Згідно зі звітом Центрального статистичного управління «Жінки та чоловіки на ринку праці 2018 року» у групі «Представники органів державної влади, старші посадові особи та керівники» винагорода жінок нижче, ніж винагорода чоловіків, на цілих 26%. Це найбільший розрив серед всіх розглянутих професійних груп.

Підсумовуючи, обговоримо питання: «Що ускладнює становище жінок на керівних та високих посадах?». По-перше, образ формується коштом стереотипів, що виникають у результаті довгострокового просування певних соціальних установок та ролей, а також економічних умов або правових рішень, які використовуються у РП та країнах Європи. По-друге, щодо традиційного поділу, відповідно до якого жіноча стать пояснюється, наприклад, зниженням професійних амбіцій або обмеженням інтересів у певних областях, ще багато що належить зробити. Жіночі фонди та неурядові організації допомагають жінкам розвивати бізнес. Завдяки їм все більше бізнес-вумен не тільки реалізують свої можливості, а й борються за підвищення заробітної плати, поліпшення умов праці та підвищення службою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини