Як шукати роботу? 7 правил ефективного пошуку під час та після навчання у РП

1108
Facebook Twitter
Як шукати роботу? 7 правил ефективного пошуку під час та після навчання у РП

Щоб домогтися успіху, необхідно знати правила, що регулюють ринок праці, методи пошуку та багато факторів, що визначають ефективність дій. Саме про перераховані аспекти поговоримо детально у статті.

Пошук роботи є проблемою для багатьох молодих людей. Коли виявляється що потрібно знайти роботу (підробіток), особливо якщо немає досвіду у таких речах, з дипломом у руках та мінімумом практичних навичок, це перший крок на порозі кар'єри. Щоб домогтися успіху, необхідно знати правила, що регулюють ринок праці, методи пошуку та багато факторів, що визначають ефективність дій. Саме про перераховані аспекти поговоримо детально у статті.

Як та де шукати роботу, яка відповідає очікуванням?

Фахівці центр польської освіти UP-STUDY підготували 7 рад. Це основні принципи пошуку роботи, тому їх варто грунтовно вивчити.

  • Складіть професійне резюме. Біографія є важливим інструментом для кожного кандидата. Без цього документа практично немає процесу найму. Резюме повинно бути підготовлено ретельно, тому що наступний етап залежить від його якості, тобто запрошення на співбесіду.
  • Варто запитувати друзів про вакансії. Слід підкреслити, що не всі пропозиції про роботу можна знайти на дошках оголошень. Деякі роботодавці використовують інші канали наймання співробітників. Одним з них є надання «у повітрі» інформації про те, що компанія шукає нового співробітника на конкретну посаду.
  • Починайте шукати у Мережі. Важко уявити активний пошук роботи без використання технологій. Як шукати роботу в інтернеті? Варто подивитися портали, такі як praca.pl, де можна знайти тисячі різних оголошень з різних галузей. Деякі компанії не відмовляються від публікації паперових пропозицій у національних щоденних газетах. Однак, навіть якщо роботодавець робить це, він публікує оголошення на одному або декількох провідних порталах вакансій, щоб забезпечити максимально широке охоплення. У деяких галузях є спеціалізовані канали збуту. Якщо бажаєте отримати доступ до кращих пропозицій у даній області, варто їх досягти.
  • Звузьте пошук. Краще чітко визначити групу позицій таі галузей, які цікавлять, ніж відправляти заявку на доступні пропозиції. У пошуках роботи більше — не краще.

  • Підготуйте супровідний лист. Супровідний лист варто складати після написання резюме, вивчення можливостей та вибору посад, на які подається заявка. На ранньому етапі немає сенсу готувати цей документ. Добре написаний лист має, по-перше, доповнювати резюме та, по-друге, відповідати очікуванням конкретного роботодавця.
  • Ретельно підготуйтеся. Підготовка документів заявки, відстеження та перевірка пропозицій та їх систематичне відправлення дозволить зв'язатися з потенційними роботодавцями. Але це ще не кінець. Підготовка до співбесіди — важливий крок. Слід пам'ятати, що запрошення на зустріч не означає, що Вам зробили пропозицію про роботу. Рекрутер зазвичай бачить близько дюжини кандидатів та вибирає кращих з претендентів.
  • Дійте комплексно та відповідно до плану. Пошук роботи — складний процес. Всі елементи повинні бути уточнені, та упущення у кожній з обговорюваних точок призводять до збою. Неправильно підготовлене резюме дискваліфікує з самого початку. Якщо немає конкретних очікувань, буде складно знайти пропозиції. Та навіть рекрутер, спочатку зацікавлений у співпраці, якщо він отримає незакінченого супровідного листа або зустріне непідготовленого кандидата під час співбесіди, навряд чи погодиться найняти його.

Отже, знаючи основні принципи пошуку роботи можна зробити цю тему більш конкретною. Студентам польських та інших ВНЗ варто зайнятися вивченням теми пошуку місця праці якомога раніше, оскільки велика частина з них ще під час навчання шукає варіанти набуття досвіду за допомогою проходження стажувань або підробітку. До речі, скласти резюме, підказати, як пройти співбесіду та надати інформацію щодо актуальних вакансій допоможуть бюро кар'єри, які діють майже при кожному університеті РП.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини