ВНЗ Польщі для українських студентів

10318
Facebook Twitter
ВНЗ Польщі для українських студентів

Дана стаття буде цікавою для абітурієнтів, які хочуть визначитися з вибором перспективного і комфортного вищого закладу саме для українців.

Польські вищі навчальні заклади вже давно стали для українців найприйнятнішим варіантом, для бажаючих отримати європейський диплом за помірною вартістю. До того ж Польща є сусідньою країною, а близькість культури і традицій дозволяє відчути себе практично як вдома. Спільнота студентів з України одна з найчисленніших, а показник працевлаштування після закінчення ВНЗ дуже високий через те, що випускник, крім знань своєї спеціальності, володіє не менше 4 мовами. Дана стаття буде цікавою для абітурієнтів, які хочуть визначитися з вибором перспективного і комфортного вищого закладу саме для українців.

Яку установу вищої освіти вибрати українському абітурієнту?

Як і в інших європейських країн, в Польщі освіта представлена ​​установами державного (публічного) та недержавного (міжнародного, приватного) типу. Як не дивно, але для українців більш благонадійні і перспективні ВНЗ приватного типу, так як можуть надати такі переваги:

  1. Державні установи орієнтовані на польських громадян і просувають їх на вітчизняному ринку праці першочергово. У той час як українець з цього ж ВНЗ може місяцями бути не задіяним, володіючи престижним дипломом. Приватні установи вищої освіти орієнтовані на міжнародний ринок праці, співпрацюють з їхніми роботодавцями, які зацікавлені в українських кадрах, що допомагає зайняти гідне робоче місце одразу після отримання диплома.
  2. Кількість навчальних годин і перелік предметів однакові, так як затверджуються Міністерством освіти Польщі, але потік студентів в приватних університетах менше (вони профільного напрямку) і тому, викладацький склад може знайти індивідуальний підхід до кожного студента, виходячи з його потреб та бажань.
  3. Вартість навчання в непублічних вищих навчальних закладах в рази нижче. Найчастіше в державних університетах студенти платять «за бренд», але якість ідентична.
  4. Приватні університети розробляю стипендіальні програми, які дають українським абітурієнтам більше шансів на безкоштовне навчання.

ТОП 3 ВНЗ, що обираються українцями

  1. Вроцлавський Університет Бізнесу (Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu). На сьогоднішній день більше п'ятнадцяти відсотків з усіх учнів — це студенти з України. Привабливий профільний вищий навчальний заклад, єдиний у своєму роді здійснює навчання напряму «туризм» і «бізнес». Середня плата за навчання складає 1100 євро.
  2. Академія фінансів та бізнесу Вістула (Akademia Finansów i Biznesu Vistula). Ідеальне співвідношення ціни і якості, великий вибір факультетів та спеціальностей, можливість навчатися в інтернаціональному середовищі, багатий освітній досвід, розробка нових програм досліджень, що потребує ринок праці, індивідуальний підхід до кожного учня і багато іншого, що може запропонувати Академія Вістула.
  3. Університет Банківської Справи (Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu скор. WSB). Вибір цілеспрямованих, що знають свої бажання і можливості, прагматичних і хвацьких студентів.

Найбільша приватна бізнес-школа в Силезії, вона пропонує опанувати тонкощі бізнесу за допомогою величезної освітньої бази, яка постійно вдосконалюється. Також безперечною перевагою для студентів є співпраця установи з бізнес середовищем і закордонними інститутами та адаптація до сигналів, одержуваних від роботодавців.

Абітурієнти з України обирають ВНЗ Польщі, так як це хороший шанс отримати європейський диплом. До того ж існує величезна ймовірність залишитися працювати в цій країні або іммігрувати в Європу, так як диплом визнається всіма країнами ЄС. З огляду на те, що вартість навчання не на багато перевищує тарифи вітчизняних установ, а перспективні відкриваються очевидні, вибір говорить за себе. Для навчання підійде будь-який університет, який сподобався, так як якість на високому рівні, а ті, що вибирають наші співвітчизники найчастіше, ми вам привели в приклад.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини