Варшава — місто контрастів. Які цікаві місця справлять незабутнє враження?

8213
Facebook Twitter
Варшава — місто контрастів. Які цікаві місця справлять незабутнє враження?

Для того, щоб отримати незабутні емоції, зробити вдалі фото та просто розважитися, навіть не потрібно сходити з протоптаної туристами стежки, отож, саме про головні красоти Warszawі ми поговоримо в даній статті.

Славне місто Варшава (Warszawa) є не лише столицею Республіки Польща, а й провінції Мазовецького. Найбільше місто країни, вона розташувалася в центрально-східній частині та служить центром бізнесу, культури, економіки, політики, досліджень, науки, інвестицій та освіти. Перевершує інші польські міста за чисельністю населення (майже 1.8 мільйона жителів) та керується окремою від Польщі Конституцією. Щорічно, сотні тисяч іноземців приїжджають сюди з різними цілями: отримати якісний європейський диплом, організувати бізнес, налагодити ділові відносини, інвестувати в нерухомість, облаштувати побут або просто розширити кругозір та подивитися визначні пам'ятки. Варшава, воістину, багата на пам'ятки архітектури, культури та мистецтва, які мають багатовікову історію та виконані в різних стилях. Для того, щоб отримати незабутні емоції, зробити вдалі фото та просто розважитися, навіть не потрібно сходити з протоптаної туристами стежки, отож, саме про головні красоти Warszawи ми поговоримо у даній статті.

З чого почати знайомство зі столицею Польщі?

Природно, не можна приїхати в цю європейську столицю та не подивитися Королівський палац. Підноситься він в самому центрі Замкової площі, пройти мимо не вдасться, адже він привертає увагу та вражає своїми масштабами та величністю. У роки минулої слави, він виконував функцію офіційної резиденції монархів. Споруджений за часів правління Сигизмунда III, він пережив свої злети та падіння, був зруйнований під час бомбардування у `44 року, але ретельно відновлений у` 71 року, та тепер дозволяє милуватися ним у всій красі. Куди б не завели Вас стежки, варто відвідати Саксонський сад, що розташувався паралельно площі Пілсудського. Парк заснований в кінці XVII століття та є найстарішою міською парковою зоною. Цікаво те, що, відкривши доступ до відвідин в 1727 році, він став одним з перших загальнодоступних парків у всьому світі.

Пам'ятки для класних фотопоінов

Далеко не скрізь можна зробити вдале фото, яке можна виставити в соціальні мережі або зберегти для особистого архіву, щоб передати дух подорожі та приємну атмосферу. Але у Варшаві, таких місць достатньо, а саме:

1. Палац культури та науки. Найвища польська будівля, та вона знаходиться саме в столиці. Виконано в стилі сталінської архітектури, вона була піднесена як подарунок народу Польщі.

2. Костел Святого Мартіна. Розташувався в центрі Старого міста та призначався для ордена августинців. Після того, як сталася у 1478 року пожежа, був реконструйований архітектором Спинола з Італії.

3. Науковий центр Миколи Коперника. Розкинувся на берегах річки Вісла та є музеєм науки. Понад 450 цікавих інтерактивних експонатів, з допомогою яких, відвідувачам дозволяється проводити власні досліди та, таким чином, пізнавати закони фізики.

4. Колона Сигізмунда, споруджена в 1644 році його прямим спадкоємцем та сином Владиславом, яка знаходиться в центрі Замкової площі.

5. Варшавська Сирена. Вона є символом міста, який зображений на гербі Варшави. Вперше з'явившись в 1390 році, вона виглядала зовсім інакше, з пташиними ногами та тілом дракона. Через 79 років вона знову пізнала зміни, у вигляді заміни пташиних ніг на риб'ячий хвіст та тулуб людини. Загалом, це цікавий символ із захоплюючою історією, якому потрібно приділити належний час.Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що відвідуючи столицю Польщі, у кожного мандрівника знайдеться те, чим можна захопитися. Одні пам'ятники дозволяють зробити вдале фото поруч, інші — принесуть їжу для роздумів, треті — збентежать. Варшава, хоч як крути — місце контрастів, в якому кожен зможе знайти частинку для себе.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2025 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини