В якому польському ВНЗ вивчати логістику та скільки заробляє фахівець?

1521
Facebook Twitter
В якому польському ВНЗ вивчати логістику та скільки заробляє фахівець?

У статті ми розповімо про те, чим займається фахівець з логістики у цілому, а також обговоримо, де краще отримувати дану професію.

Вибираючи дослідження за кордоном, найчастіше українці відправляються до Польщі. Орієнтуючись на тенденції ринку праці, багато молодих людей віддають перевагу напрямку логістики. Вона бере участь у плануванні та реалізації потоків сировини та матеріалів, а також у координації ланцюжка постачання, щоб продукт ефективно транспортувався від постачальника до споживача. Логістика зайнята у багатьох сферах економіки, у тому числі торгівлі, послугах та експедуванні. Вона виділяється за професіями: логістика поточних справ та дизайнерська логістика. Всі потрібні напрямки Ви знайдете у кращих польських університетах. У статті ми розповімо про те, чим займається фахівець з логістики у цілому, а також обговоримо, де краще отримувати дану професію.

Що таке робота у логістиці та як стати затребуваним фахівцем?

Логістика — це процес планування, реалізації та контролю за економічно ефективним потоком продуктів від місця виробництва до місця продажу або споживання. Робота у цій галузі вимоглива та відповідальна, але також приносить багато задоволення. Логістика охоплює ширший спектр, тому що вона відповідає за планування, реалізацію та контроль всього транспорту. Водночас експедування є її частиною.

Професія логіста — яку освіту варто отримати, щоб активно розвиватися на цьому терені?

Логістика — це не та професія, для якої потрібні спеціальні дозволи. Проте, слід знати деякі речі. Щоб мати перспективи кар'єрного росту, слід отримати звання інженера або магістра. Якщо Ви обмежені за часом або ресурсами, можна задовольнитися ступенем бакалавра. Дослідження у галузі логістики першого ступеня, тобто інженерні або бакалаврат, тривають 3,5 року. Навчання у магістратурі триває 1,5 року, та їх можна почати тільки після завершення першого рівня. Кожен тип логістичних досліджень охоплює різні області спеціалізації.

Логістичні дослідження — де вчитися українцям у Польщі?

Фахівці UP-STUDY рекомендують вибрати саме приватні структури, оскільки навчання у них дешевше, при високій якості, а перспективи виходу на міжнародний ринок — ширші. Зверніть увагу на:

Скільки заробляє логіст у Польщі?

Ось як формуються доходи на різних позиціях у логістичній галузі за даними сайту Wynagrarzenia.pl:

  • Помічник з логістики: 2840-4270 злотих брутто
  • Спеціаліст з логістики: 3700-5370 зл. брутто
  • Старший фахівець з логістики: 4500-6960 злотих брутто
  • Менеджер з логістики: 5940-11450 зл. брутто
  • Директор з логістики: 9680-19280 злотих брутто

Підсумовуючи, зауважимо, що, щоб піднятися кар'єрними сходами у логістиці та домогтися зазначеного вище заробітку, потрібно навіть після отримання освіти вчитися тонкощам справи. Прогрес не стоїть на місці та лише придбання додаткових компетенцій та досвід дозволить не просто триматися на плаву, а й бути професіоналом своєї справи. Ну, а, що стосується ВНЗ, краще віддати перевагу згаданій структурі, оскільки у ній висока якість поєднується зі справедливою платою, та вона здатна відкрити безліч перспектив перед настирливими учнями.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини