Університети у Польщі починають набір на 2019/2020 навчальний рік!

7955
Facebook Twitter
Університети у Польщі починають набір на 2019/2020 навчальний рік!

Коли слід подавати заявку, збираючись отримувати кваліфікацію в одному з обраних університетів РП? Про це і не тільки Ви дізнаєтеся прочитавши цю статтю.

Іспити в установах середньої освіти ще не закінчені, та учні чекають своїх результатів. Тим часом університети у Польщі вже починають процедури набору! Коли слід подавати заявку, збираючись отримувати кваліфікацію в одному з обраних університетів РП? У яких польських установах освіти українціям й іншим іноземцям більш комфортно та перспективно навчатися? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши цю статтю.

Коли починається набір в університетах Республіки Польща?

Правда полягає у тому, що дата початку прийняття на навчання не нав'язується ніяким університетом та залежить тільки від його внутрішніх домовленостей. Загальна тенденція у Польщі, однак, полягає у тому, що реєстрація стартує приблизно у травні-червні, та закінчується на початку липня. Потім також почнеться набір персоналу, якщо навчальна структура бажає запросити нових кваліфікованих викладачів.

Якщо Ви вже визначилися з університетом, або підібрали пару-трійки найбільш гідних, необхідно стежити за новинами з ВНЗ, до яких бажаєте відправити документи. Найкраще регулярно перевіряти офіційний університетський сайт, щоб мати максимально великий запас часу на врегулювання всіх деталей. У абітурієнтів досить багато часу, щоб написати есе про мрії та про програми навчання, але ліпше тримати руку на пульсі.

Де та як зареєструватися як кандидат на навчання?

На даний час процес набору на навчання відбувається частково в Інтернеті, а частково традиційно. Першим кроком під час вступу є Інтернет реєстрація кандидатів на навчання. Коротко: у кожному університеті є система IRK, в якій Ви повинні зареєструватися та надати всі дані, необхідні вищим навчальним закладам. Процес вступу не особливо складний, але варто з'ясувати, які етапи набору та які документи повинні бути представлені при реєстрації. Для іноземців, пакет даних для подачі відрізняється тим, що потрібно до особистих даних, медичної довідки та атестата (за наявності), потрібно додати ще переклад документів та сертифікат, котрий підтверджує знання мови (польської або англійської, у залежності від того, на який курс націлений абітурієнт).

Учням, що є нерезидентами РП, також слід подбати про своєчасне отримання національної візи категорії D, що дозволяє легально перебувати на території цієї європейської країни. До речі, ті українці, які прийняли рішення вступати з центром польської освіти UP-STUDY, можуть розраховувати не тільки на допомогу під час подачі документів, відкриття візи, а й підтримку протягом трьох років, через що, з будь-яких питань студенти можуть звертатися до служби UP-SUPPORT.

Кращі польські університети для українців та інших іноземців?

Як показують внутрішні та міжнародні рейтинги, більшість установ освіти Польщі є інтернаціональними та досить сильними у плані надання послуг навчання. Проте не у всіх ВНЗ однаково перспективно вчитися. Максимум у процесі та після навчання можна отримати, вибравши один з обраних університетів, розташованих у столиці або на заході країни. Рекомендуємо детально розглянути наступні навчальні структури:

  • Університет банківської справи у Вроцлаві

Підсумовуючи, варто зауважити, що з вибором структури вищої освіти слід визначитися якомога раніше, щоб мати великий запас часу на врегулювання всіх деталей. Якщо Вам складно прийняти рішення з приводу міста, ВНЗ та спеціальності, варто звернутися до будь-якого з наших 28-ми UP-представництв, де кваліфіковані фахівці центру допоможуть зробити вибір, відповідний очікуванням. Пам'ятайте, що з якісним польським дипломом перед Вами буде відкрито всі двері, тому не відкладайте рішення на безвік, готуйте документи вже сьогодні, щоб через 5 років мрії про європейське майбутнє стали реальністю.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини