Університети Польщі з безкоштовним навчанням. Як вступити безкоштовно?

7987
Facebook Twitter
Університети Польщі з безкоштовним навчанням. Як вступити безкоштовно?

Дана стаття буде корисною для всіх абітурієнтів, які бажають розібратися в особливостях та тонкощах надходження в польські ВНЗ на безкоштовне відділення, або навчанні на пільговій основі.

Звичайно, бажаючи отримати європейський диплом, вартість, в яку він обійдеться, грає далеко не останню роль, а, для багатьох, і вирішальну. Завдяки тому, що Республіка Польща в останні кілька десятиліть активно інтернаціоналізує свою освіту, на сьогодні, існує кілька доступних варіантів, як істотно заощадити на навчанні, або зробити його абсолютно безкоштовним. Крім того, що з усіх європейських країн, саме польські вищі навчальні заклади пропонують найнижчу вартість освітніх послуг, так ще й тут існує велика кількість різноманітних грантів, стипендіальних програм та індивідуальних знижок, які передбачені не тільки для жителів СНД, але й для інших іноземних абітурієнтів. Дана стаття буде корисною для всіх абітурієнтів, які бажають розібратися в особливостях та тонкощах вступу в польські ВНЗ на безкоштовне відділення, або навчанні на пільговій основі.

Особливості навчання в державних університетах

Взагалі-то, безкоштовне навчання — це суб'єктивне поняття, яке, для одних означає навчання без плати за академічні роки, а для інших — повне покриття витрат не тільки на освіту, а й на харчування, транспорт, та інші супровідні витрати. Якщо Вас цікавить перший варіант, та є бажання вчитися в державній структурі, тоді розглянемо такі варіанти:

1. Вступ на основі загального конкурсу. Тут порівнюються середні бали в атестатах зрілості кожного абітурієнта, також враховуються особисті досягнення та таланти в науці. Обов'язково відмінне володіння мовою та відповідне підтвердження. Безкоштовне місце отримує претендент, незалежно від національності, з кращими результатами.

2. Зарахування на бюджет з Картою Поляка. Цей документ не прирівнює Вас до громадянина країни, але дозволяє вступати на таких же правах, як і поляки.

3. Навчання в коледжах та технікумах. Дійсно, випускники 9-10 класів можуть поступити в ці організації середньої спеціальної освіти, не оплачуючи навчання, але ось витрати на страховку, канцелярію та інші дрібниці настільки високі, що краще утриматися від такого кроку.

Пільгова освіта в приватних університетах

Не кажучи вже про те, що непублічні ВНЗ набагато дешевші та перспективніші, в них легше вступати (не треба складати іспити та результати зовнішнього національного оцінювання), як не дивно, саме тут можна отримати якісний європейський диплом, покривши всі або більшість витрат. Існує безліч грантів та стипендіальних програм, які пропонують не тільки установи вищої освіти, а й зацікавлені організації та компанії. Також, існують індивідуальні знижки і промо-акції, за особистою ініціативою ВНЗ, або компанії посередника. Саме таку ексклюзивну пропозицію надає наш центр польської освіти UP-STUDY. Щоб взяти участь у розіграші 27-ми стипендіальних грантів, які покриють п'ятдесят відсотків від вартості першого навчального року в одному з п'яти кращих рейтингових університетів Польщі, Вам потрібно всього лише пройти перереєстрацію, підписати договір з нашою компанією бути учасником програми «Навчання в Польщі». За більш детальною інформацією звертайтеся в наші представництва в Києві та інших містах України.

Підбиваючи підсумки підкреслимо, що вже давно минув той час, коли вчитися за кордоном могли лише обрані, і викладена інформація тому доказ. Крім того, що існує маса варіантів для вступу на бюджетне відділення, навіть якщо у Вас не склалося з цим, не варто засмучуватися, адже Республіка Польща пропонує навчання за найдоступнішою вартості, особливо в приватних ВНЗ. Також, завдяки нововведенням 2015 про працевлаштування іноземців, існує можливість влаштуватися на легальний підробіток, завдяки якому Ви не тільки зможете забезпечувати себе, а й втілити в життя мрію про подорожі країнами Шенгенської зони.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини