Університет Леона Козмінського відзначився у рейтингу Позитивного впливу

7713
Facebook Twitter
Університет Леона Козмінського відзначився у рейтингу Позитивного впливу

Університет Козмінського був включений до першої редакції рейтингу «Позитивного впливу (PIR)» як один з 30 бізнес-університетів у світі та єдиний з Польщі. Розглянемо деталі ранжування.

Університет Козмінського (КК) був включений до першої редакції рейтингу «Позитивного впливу (PIR)» як один з 30 бізнес-університетів у світі та єдиний з Польщі. Результати були оголошені 22 січня 2020 року на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Розглянемо деталі ранжування та обговоримо, як цій міжнародній польській установі освіти вдалося досягти такого результату.

Рейтинг позитивного впливу — інформація

Мета рейтингу — показати університети, які керуються сталим розвитком та позитивним впливом на суспільство та навколишнє середовище у своїй місії та повсякденній діяльності. Самі студенти оцінювали свої освітні установи з точки зору сталого розвитку, соціальної прихильності та етики.

Бізнес-коледжі почали з'являтися століття тому на хвилі економічного лібералізму, надаючи інструменти для підвищення вартості компанії, максимізації прибутку та збагачення більшості підприємливих людей. Понад чверть століття тому, коли був заснований УК, керівництво помітило, що хороших менеджерів не можна навчати у відриві від етики та соціальної участі. Тому у викладанні вони також приділяють велику увагу цим областям. Зараз вдалося збалансувати жорсткі та м'які елементи освіти майбутніх лідерів. Бізнес-школа не може обмежуватися аналітичними та технічними курсами, орієнтованими на ефективність. За словами ректора ВНЗ, Вітольда Білецького, коледжі повинні серйозно ставитися до своєї відповідальності, щоб випускники могли досягти цих цілей, та зробити це можна тільки шляхом виявлення повсякденній діяльності з соціальною відповідальністю, стійким розвитком та турботою про екологічні ресурси. 

Академія Козмінського та діяльність з охорони навколишнього середовища

Заради навколишнього середовища, університет представляє багато рішень, добре прийнятих студентами та співробітниками, у тому числі забрали пластикові пляшки з водою, а натомість надали крани з питною водою, де можна заповнити власні пляшки, кафе пропонують знижки на каву, розлиту у власні багаторазові чашки. В університеті є міська велосипедна станція, а на автостоянці є електричні паркувальні місця.

Роль лекторів полягає у розширенні перспектив, як заявив проф. Болеслав Рок. Він також додав, що весь академічний колектив вірить в економічний сенс студентів, тому що сьогодні багато банків та інвестиційних фондів відмовляються фінансувати такі проєкти, які чинять негативний вплив на навколишнє середовище. Від випускників університетів залежить, чи зможемо ми як глобальне суспільство протистояти кліматичній кризі. Простіше кажучи, якщо не надихати студентів на серйозні зміни, у світу мало шансів на виживання. Студенти КУ створюють реальний потенціал для змін. Вони відчувають, наскільки небезпечним може бути подальше використання викопного палива, та водночас вони знають, що такі інвестиції не приносять прибутку у довгостроковій перспективі. Чи вирішать вони інвестувати свою енергію у розвиток позитивного стартапу? Чи побачать вони можливості для етичного розвитку у світі VUCA? Сьогодні вони обговорюють напрямки необхідних змін у бізнес-моделях, які відновлять екологічну та соціальну рівновагу економіки.

Результати рейтингу Позитивного впливу

Рейтингом Позитивного впливу (оцінка позитивного впливу) є список кращих бізнес-шкіл з точки зору їх соціальної відповідальності та турботи з метою сталого розвитку, що проводиться студентами та для студентів. Учні кращих бізнес-ВНЗ зі всього світу оцінили свої школи за їх позитивний вплив на світ, який виходить за рамки їхнього внеску у бізнес та економіку. Для участі у рейтингу запрошені були 50 університетів з топ-рейтингу Financial Times. Були проаналізовані відповіді 2,5 тис. студентів з 51 установи. 30 університетів були визнані передовими у наданні позитивного впливу у 7 певних областях. Рейтинг був створений у співпраці з міжнародною групою професорів, міжнародними організаціями (Глобальний договір ООН, WWF, OXFAM) та студентськими асоціаціями (AIESEC, Oikos, Net Impact).

Те, що Академія Козмінського стала єдиною структурою з Польщі зобов'язує задуматися інші університети, та можливо, переглянути свою місію, змінивши її на користь захисту навколишнього середовища та на благо цивілізації.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини