Спеціальність готельно-ресторанний та туристичний бізнес. Який університет вибрати?

19904
Facebook Twitter
Спеціальність готельно-ресторанний та туристичний бізнес. Який університет вибрати?

Дана стаття буде корисна тим, хто хоче здобути освіту в сфері готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, а також, для тих, хто цікавиться навчанням за кордоном, зокрема, в Республіці Польща.

На сьогодні, готельно-ресторанний та туристичний бізнес є однією зі сфер діяльності, яка користується популярністю, як на вітчизняному ринку праці, так і європейському. Щорічно, велика кількість студентів українських та європейських ВНЗ отримують дипломи про вищу освіту по даному напрямку. Попри це, попит на кваліфікованих фахівців у сфері готельно-ресторанного та туристичного бізнесу залишається досить високим. Престижні туристичні компанії, відомі ресторани та готелі пропонують широкий вибір посад — від працівників середньої ланки до менеджерів та керівників. Тому, вибираючи туризм та готельний бізнес для навчання, рекомендується відразу визначитися з напрямком, який Вас цікавить, для подальшої побудови кар'єри. Внаслідок цього, дана стаття буде корисна тим, хто хоче здобути освіту в сфері готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, а також, для тих, хто цікавиться навчанням за кордоном, зокрема, в Республіці Польща.

Специфіка навчання готельно-ресторанному та туристичному бізнесу

Вибираючи спеціальність, яку розглядаємо, для навчання, студентам необхідно врахувати, що ця сфера підходить людям, які вміють швидко адаптуватися до ситуації та вирішувати їх спокійно, дипломатичним шляхом, готові до практичних дій, мають гарну пам'ять та організаторські здібності. На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, студенти вивчають не менше двох іноземних мов, фінансове планування, організацію готельно-ресторанного бізнесу, розробку туристичних маршрутів, набувають вміння правильно підбирати персонал. Також, студенти освоюють управлінські та гуманітарні дисципліни: менеджмент, маркетинг, соціологію, краєзнавство, історію та культуру різних країн. Крім того, щоб майбутні фахівці даного профілю могли вміло справлятися з конфліктними ситуаціями, в навчання включені психологічні тренінги та ділові ігри.

Куди піти вчиться на факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу?

Останнім часом, багато українських студентів вважають за краще навчатися в престижних польських університетах. Тому що, Польща славиться своєю якісною системою освіти та кваліфікованими викладачами з різних країн. Крім того, навчання в європейських ВНЗ побудоване не тільки на теоретичних заняттях, але і на практиці, яка допомагає закріпити отримані знання на ділі. Практика проходить в провідних міжнародних компаніях та є важливим етапом для студентів, в побудові успішної кар'єри у майбутньому. Також, варто звернути увагу, що після навчання в польських університетах, студенти отримують європейський диплом, з яким, у них є всі шанси влаштуватися на високооплачувані посади в будь-якій країні світу. Далі, ми розглянемо кілька престижних університетів Польщі, які можуть рекомендувати фахівці UP-STUDY для отримання вищої освіти за даною спеціальністю:

1. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула. Приватний ВНЗ, який пропонує навчання, як польською, так і англійською мовою. Вартість одного року навчання на факультеті туризму становить 1300 євро.

2. Академія Громадських Наук. Університет входить до рейтингу польських еталонних ВНЗ з якості освіти. Ціна за один рік навчання становить 1119 євро.

3. Університет Банківської Справи. Даний ВНЗ входить в трійку кращих приватних навчальних закладів Польщі. Вартість одного року навчання студенту обійдеться в 1036 євро.Підбиваючи підсумки, ми можемо зробити висновки, що професія в сфері готельно-ресторанного та туристичного бізнесу є актуальною та добре оплачуваною. Здобувши вищу освіту за кордоном в даній галузі, випускники можуть працювати на таких посадах: керівник ресторанами/готелями, менеджер з туризму, фінансовий менеджер, адміністратор, менеджер організації. Також, цей вид діяльності дозволяє досить швидко побудувати успішну кар'єру, від звичайного офіціанта до керівника рестораном, або, від покоївки до керівника обслуговуючого відділу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини