Скільки поляки та іноземці у РП хочуть заробляти?

863
Facebook Twitter
Скільки поляки та іноземці у РП хочуть заробляти?

Cкільки бажають заробляти корінні жителі цієї європейської країни та нерезиденти, що влаштувалися тут з довгостроковою перспективою? Відповідь Ви знайдете у запропонованій статті.

Високий заробіток є одним з важливих факторів, що впливають на задоволеність роботою. Те, скільки грошей приходить на рахунок щомісяця, не тільки впливає на рівень життя, а й формує відчуття того, що людина є шановним співробітником та конкурентоспроможним гравцем на ринку праці. Недостатня заробітна плата також може бути рушійною силою змін. Оскільки багато українців відправляються до Республіки Польща з метою навчання та тривалого працевлаштування, доречно дізнатися, скільки бажають заробляти корінні жителі цієї європейської країни та нерезиденти, що влаштувалися тут з довгостроковою перспективою.

Який заробіток влаштовує жителів Польщі?

Коли Ви шукаєте підробіток/роботу, часто під час співбесіди можна почути запитання про суму заробітку. Підготуйте відповідь заздалегідь! Невизначеність або залежність від майбутнього роботодавця не викликають гарного враження, та не будуть сприяти задоволенню заробітною платою. Скільки жителі РП хочуть заробити, залежить від багатьох чинників — фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують розглянути деякі з них.

Скільки студенти хочуть заробити, та на які суми розраховують люди з досвідом?

Завершення навчання підвищить Вашу привабливість як працівника. Але, на даний час, професійний досвід не менш важливий, ніж освіта. Все просто: чим вище трудовий стаж, тим вище зарплата! Людина під час або відразу після закінчення навчання, котра починає роботу помічником, може задовольнятися скромною зарплатою. Але вже ставши фахівцем, він має право вимагати збільшення заробітної плати. Можна також очікувати вищу зарплату, переходячи з однієї компанії до іншої. Це пов'язано з ризиком, який фахівець приймає, переходячи на іншу посаду, а також з частою необхідністю підвищення або розширення компетенцій.

Скільки поляки та нерезиденти у РП хочуть заробити?

Опитування CBOS, проведене у 2018 році, показує, що середній дохід, оголошений поляками, необхідний для процвітання, становить 3605 злотих. Однак варто підкреслити, що це сума на одного члена домогосподарства, а не загальний дохід. У звіті говориться, що «за останні два з половиною роки очікування доходів поляків збільшилося у реальному вираженні» — зростання склало навіть 36% (джерело: https://www.cbos.pl/).

З кожним роком поляки та нерезиденти, що розвиваються на території РП, заробляють все більше — це варто враховувати при обговоренні зарплати. Збільшення заробітної плати пов'язане зі зменшенням безробіття та збільшенням попиту на працівників, особливо у деяких галузях. За даними Центрального статистичного управління, середньомісячна заробітна плата у третьому кварталі 2019 року склала 4931,59 злотого, тобто збільшилася на 7,7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (джерело: https://stat.gov.pl/). Мінімальна заробітна плата також збільшується: у 2019 році вона становила 2250 злотих брутто, а до 2023 року (згідно з оголошенням) очікується, що мінімальна винагорода досягне 4000 злотих. Однак варто взяти до уваги той факт, що вчителі, лікарі або ІТ-фахівці хочуть заробляти по-різному: завжди перевіряйте середній заробіток саме у Вашій галузі.

Підсумовуючи, обговоримо питання щодо того, що сказати на співбесіді. Він є одним з тих, які найменш подобаються кандидатам на роботу. Говорячи про гроші, багато хто відчуває себе ніяково, а виділення конкретних сум супроводжується відчуттям неадекватності: бояться озвучити мало або занадто багато. Як відповісти на питання про заробіток? Відстежуйте середній заробіток у місті (бажано на тій позиції, на яку претендуєте). Не потрібно боятися вести переговори з аргументами, але варто бути гнучкими. Навіть якщо потенційний роботодавець пропонує трохи нижчу зарплату, ніж Ви спочатку припускали, але надасть бонуси до базової ставки, не відхиляйте цю пропозицію негайно. Можливо, у цьому випадку робота все одно окупиться.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини