Що потрібно знати для того, щоб навчатися на ІТ-спеціальності?

2931
Facebook Twitter
Що потрібно знати для того, щоб навчатися на ІТ-спеціальності?

Стаття буде актуальна для абітурієнтів, які мають задатки до інформаційних технологій та бажають вступати до польських університетів, щоб опанувати ІТ спеціальність.

Сфера інформаційних технологій є однією з найбільш актуальних спеціальностей на ринку праці не тільки в Україні, а й у Польщі. Інформаційні технології - це спеціальність майбутнього, яка охоплює велику частину нашого життя, адже без такого спеціаліста не обходиться жодна компанія, сучасна фірма та організація. Фахівці зі сфери ІТ мають багато напрямків для працевлаштування від системного адміністратора, web-інженера, розробника програмного забезпечення, до тестувальника та спеціаліста з технічної підтримки. Тому, якщо Ви посидючий, не боїтеся складних завдань, цікавитеся новинками техніки та бажаєте навчатися чогось нового протягом усього життя, тоді дана спеціальність саме для Вас.

Навчальна програма на факультеті Інформатика

Навчальна програма в університетах Польщі на факультеті інформатика побудована таким чином, щоб дати студентові чим побільше практичного досвіду для роботи в сфері ІТ. Традиційною основою з чого починається навчання на ІТ, є вивчення математики, адже ідеальне вивчення математики стане фундаментом на подальше навчання. Також обов'язковим є вивчення мов програмування, проектування баз даних, провідні та безпровідні комп'ютерні мережі та інші важливі предмети цієї сфери. Крім того, навчальна програма передбачає вивчення англійської мови з акцентом на спеціалізовану номенклатуру, адже це дасть можливість в майбутньому працювати не тільки в Польщі, а й за її межами. Університети Польщі співпрацюють з компаніями з ІТ-індустрії, серед яких американські компанії Googlе, IBM, Microsoft, Oracle, в яких студенти можуть пройти стажування та отримати хороший практичний досвід. Варто зазначити, що тривалість навчання в польських ВНЗ на факультеті Інформатика складає 3,5 роки (рівень inzynierskie), а навчання на магістратурі – 2 роки.

Компанії в яких варто пройти практики та стажування

Googlе

Якщо Ви добре володієте англійською мовою та плануєте стажування, тоді варто розпочати із компанії Google, адже компанія посіла перше місце у рейтингу Forbes як найкращого роботодавця. Студентів спокушають не лише великі шляхи розвитку, а й оригінальні та інноваційні офіси, які знаходяться у Варшаві та Вроцлаві. Стажування в Google - це не тільки чудова можливість удосконалити практичні навички, а й налагодити контакт з досвідченими ІТ-спеціалістами.

IBM Polska

Студентам, які бажають поліпшити свої практичні навички під наглядом чудових наставників, варто розглянути компанію IBM. У Польщі офіси IBM розташовані у Варшаві, Вроцлаві та Катовіце. Компанія пропонує безліч цікавих програм, завдяки яким Ви станете експертом в галузі ІТ та отримаєте хороший практичний досвід.

Microsoft

Є лідером в галузі нових технологій, постачальником послуг та продуктів, одним з яких є операційна система Windows. Практичний досвід отриманий під час стажування у галузі ІТ в компанії Microsoft стане вагомою перевагою в майбутньому при подачі заявки на роботу, адже компанія є лідером на ринку праці та гарантує хороший професійний старт. Компанія дає студентам унікальну можливість вдосконалити свої теоретичні знання та розвинути практичні навички працюючи над цікавими проектами.

Oracle

Інноваційна компанія, яка поєднує в собі найновіші знання та практичні навички на міжнародному рівні в адмініструванню баз даних, мов програмуванню та інші. Студенти, які пройдуть стажування у корпорації Oracle мають можливість отримати необхідний досвід, який стане пропуском до найбільших ІТ-компаній Польщі.

Але яку б компанію для проходження практики Ви б не обрали, пам’ятайте, що це не лише перевірка знань та розвиток навичок, та набуття хорошого досвіду, який в майбутньому дасть Вам можливість стати хорошим спеціалістом та знайти хорошу високооплачувану роботу.

Університети Польщі, які пропонують навчання на факультеті Інформатики

Система освіти в Польщі інтенсивно розвивається протягом останніх років. Вартість навчання в Польщі коштує не дорожче, ніж у столичних університетах України, що свідчить про доступність навчання. Випускники шкіл все більше прагнуть здобувати освіту в польських університетах, оскільки європейський диплом дає можливість знайти хорошу високооплачувану роботу на території України, Польщі та інших країн світу. Фахівці UP-STUDY рекомендують Вам ознайомитися з популярними університетами Польщі, більшість з них є профільними у вивченні ІТ. Дані ВУЗи співпрацюють з міжнародними компаніями, що дасть студентам можливість отримати хороший практичний досвід для подальшого працевлаштування.

Академія Фінансів і Бізнесу Вістула (Akademia Finansów i Biznesu Vistula) – приватний інтернаціональний університет у Варшаві, який займає 5 місце у рейтингу Perspektywy. Навчання в Академії дає можливість здобути освіту в міжнародному середовищі студентів з більш ніж 28 різних країн. Університет є профільним у сфері ІТ та готує спеціалістів для таких компаній, як IBM, Microsoft, Oracle, Google та інших міжнародних корпорацій світу.

Навчання на факультеті Інформатика проходить як польською, так і англійською мовами. Вартість навчання польською мовою складає — 1750 євро, а англійською мовою — 2500 євро.

Вроцлавська Політехніка (Politechnika Wrocławska) є одним із найкращих технічних університетів не тільки в Польщі, а й в Східній Європі. ВУЗ входить в трійку найпрестижніших держаних університетів Польщі по своєму профілю. Університет має свої лабораторії, де проводять різноманітні дослідження. ВУЗ активно співпрацює з іноземними компаніями та бере участь у міжнародних дослідницьких програмах.

Вартість навчання польської мовою для іноземних студентів на факультеті Інформатика становить 2500 євро, а англійською мовою від 3000 євро на рік.

Університет Бізнесу у Вроцлаві (Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu) – є профільним у сфері ІТ та займає лідерські позиції на ринку бізнес-освіти у своєму регіоні. Особливий акцент у навчанні студентів робиться на практичний досвід, крім того, навчальні програми розроблені у співпраці з роботодавцями-партнерами ВНЗ. В університеті WSH студенти мають можливість навчатися як польською, так і англійською мовами. Вартість навчання на факультеті Інформатика польською мовою складає - 1300 євро, англійською мовою - 2350 євро.

Університет Банківської Справи у місті Вроцлаві та Познані (Wyższa Szkoła Bankowa) являється одним із найбільших ВУЗів Польщі та входить у трійку кращих недержавних навчальних закладів Польщі. В процесі навчання ВУЗ використовує інноваційні технології, до навчального процесу долученні не тільки викладачі, а й керівники компаній, які мають хороший практичний досвід у своїй галузі знань. ВУЗ співпрацює з різноманітними компаніями Польщі та Німеччини, а це прекрасна можливість для студентів набуття практичних навичок та роботи в команді.

Вартість навчання на факультеті Інформатика польською мовою навчання у Вроцлаві стартує від 1500 євро, у Познані — 1655 євро.

Західнопоморський Університет Бізнесу (Zachodniopomorska Wyższa Szkoła Biznesu) в Щецині є одним із найстаріших приватних навчальних закладів Республіки Польщі і зарекомендував себе, як кращий університет у сфері ІТ. Навчання у ВУЗі побудовано таким чином, щоб студенти отримали не тільки знання, а й розвинули свої практичні навички.

Студенти, які обрали технічний напрямок мають можливість навчатися на таких факультетах, як: комп’ютерна графіка, ігровий дизайн, інженер інформаційних систем та розробник програм. Вартість навчання польською мовою стартує від 1614 євро.

Суспільна Академія Наук у Варшаві та Лодзі — займає 1 місце в категорії “Інновації” серед приватних ВНЗ з усієї Польщі. ВНЗ здійснює міжнародну співпрацю, обмін студентами, а також впровадження міжнародних дослідницьких проектів. Університет організовує зустрічі з роботодавцями та надає студентам можливість брати участь у міжнародних практиках.

Вивчати ІТ- спеціальність студенти мають можливість польською мовою. Вартість навчання у Варшаві стартує від 1762 євро, у місті Лодзь від 1543 євро.

Отже, якщо Ви розглядаєте професію майбутнього та в роздумах, який ВУЗ обрати, рекомендуємо звернутися до одного із 25-ти офісів компанії UP-STUDY, де фахівці з радістю допоможуть Вам у виборі профільного університету, який буде відповідати Вашим вимогам та стане першим кроком для подальшого розвитку у майбутньому. Адже обравши профільний університет, який дасть Вам відповідні знання, вміння і навички - це частина пройденого шляху до кваліфікованого спеціаліста у сфері ІТ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини