Що може запропонувати сфера комп'ютерних ігор? Де отримати потрібну професію у РП?

1019
Facebook Twitter
Що може запропонувати сфера комп'ютерних ігор? Де отримати потрібну професію у РП?

Чи є ця сфера привабливою з точки зору зайнятості? Чи є у польських виробників ігор цікаві позиції? В якій з освітніх установ країни варто отримати необхідну кваліфікацію? Відповіді знайдете у статті.

Індустрія комп'ютерних ігор дуже популярна серед споживачів. Ігри популярні не тільки серед підлітків, а й мають прихильників практично у кожній групі покоління. Чи є ця сфера привабливою з точки зору зайнятості? Чи є у польських виробників ігор цікаві позиції? В якій з освітніх установ країни варто отримати необхідну кваліфікацію? Відповіді знайдете у статті, тому якщо Ви зацікавлені у професійному розвитку у напрямку комп'ютерних ігор, її варто прочитати негайно.

Загальна характеристика сфери комп'ютерних ігор у цій європейській країні

Інформація зі ЗМІ про те, що польські комп'ютерні ігри займають важливе місце на світовому ринку, дійшла до багатьох зі споживачів та навіть тих, хто цим напрямком зовсім не цікавиться. Польський «Відьмак 3: Дзікі Гон», котрий отримав перемогу в ігровому рейтингу, завоював важливі нагороди в ігровому світі. До речі, за оприлюдненими даними відомо, що студія, котра створила його, випустить нову гру у 2020 році, в якій брав участь відомий голлівудський актор — Кіану Рівз.

Потенціал цієї галузі був також помічений польським урядом, який розробив «Програму розвитку ІТ-талантів на 2019-2029 роки». Одним зі шляхів реалізації цієї ініціативи буде «Чемпіонат з дизайну комп'ютерних ігор» для школярів та студентів.

Де здобути освіту, що дозволяє прорватися до ігрової галузі?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу молодих людей на те, що відповідаючи на попит, польські університети підготували відповідну пропозицію. Проте, не у всіх ВНЗ однаково практично вчитися, адже деякі виставляють високу плату або непосильні іспити. Щоб процес навчання проходив на високому рівні, а плата не розорила Ваш або батьківський бюджет, варто вибрати одну з наступних установ освіти:

Якщо Ви зацікавлені у навчанні у будь-якому з напрямків, звертайтеся до представництв UP-STUDY за детальною інформацією та посередництвом у процесі вступу, відкриття візи та пошуку житла.

Як виглядає робота в ігровій індустрії?

Робота над іграми — це не тільки програмування. Нижче наведено список декількох популярних позицій, пов'язаних з цією галуззю.

  • геймдизайнер — проєктувальник гри, ставить такі питання, як кількість противників, способи їх перемогти, види зброї та надає відповіді на них. Ця особа є відповідальною за грабельність проєкту. Професія вимагає творчості, навичок логічного мислення;
  • програміст комп'ютерних ігор — відповідає за створення ігор на рівні кодування. Він працює над тим, щоб втілити у життя те, що придумав гейм-дизайнер — наприклад, після подачі команди повороту, персонаж з гри фактично повернувся, противник захищає себе та інше;
  • тестер комп'ютерних ігор — шукає помилки, що виникають у процесі виробництва, повинен мислити нестандартно, перевіряти, чи працюють всі можливі функції гри;
  • графік комп'ютерних ігор — особа, котра відповідальна за візуальний аспект гри.

Комп'ютерні ігри дуже багатоетапні та складні продукти. Зазвичай цілі групи людей, що виконують вищезазначені дії, працюють під час їх створення. Кожну з посад також можна розділити на докладніші ролі — у зв'язку з її корисністю на даному етапі розробки гри.

Отже, якщо хтось зацікавлений у створенні комп'ютерних ігор, він повинен отримати відповідну освіту, а після може шукати пропозиції про роботу на спеціалізованих сайтах. Проте, хорошим способом є відвідування сайтів самих виробників ігор. Якщо вдасться виділитися ще під час навчання, це стане потужним поштовхом, що дозволяє увійти ефектно до індустрії та швидко побудувати кар'єру, у тому числі й на світовому рівні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини