Робота у туристичному агентстві. Де отримати потрібну освіту та як знайти пропозицію?

787
Facebook Twitter
Робота у туристичному агентстві. Де отримати потрібну освіту та як знайти пропозицію?

Розглянемо детальніше суть роботи у турагентстві, а також поговоримо про те, де отримувати потрібну професію та на який заробіток можна розраховувати.

Хочете заробляти на життя, подорожуючи? Ви шукаєте роботу, пов'язану з індустрією туризму? Ніщо не утримує Вас на Батьківщині та Ви б хотіли отримати якісний європейський диплом, що відкриває можливість працевлаштування у практично будь-якій країні світу? Тоді Вам слід відправитися до одного з університетів Польщі, в якому присутній факультет туризму. Робота у туристичному агентстві може бути ідеальним варіантом! Водночас навчання у приватному польському закладі освіти не потребує великих інвестицій, при цьому надасть перспективи реалізації потенціалу, як під час навчання, так і після отримання диплома. Розглянемо детальніше суть роботи у турагентстві, а також поговоримо про те, де отримувати потрібну професію та на який заробіток можна розраховувати.

Яким вимогам потрібно відповідати, бажаючи працювати у туристичному агентстві?

У цій роботі освіта, пов'язана з туризмом, є перевагою, але не приховуємо, що є й ті фахівці, які закінчили лише курси. Крім того, що потрібно мати базові знання, слід знати індустрію з середини та специфіку процесів взаємодії. Також роботодавці цінують у турагентів знання кількох іноземних мов та володіння м'якими навичками.

Бажаючи отримати якісну освіту, фахівці UP-STUDY рекомендують звернути увагу на такі навчальні установи:

Під час навчання варто приділити увагу стажуванню, а також навчальним поїздкам (так звані ознайомчі поїздки), завдяки яким практиканти/молоді співробітники знайомляться з готелями та туристичними визначними пам'ятками у конкретному регіоні. Завдяки їм є можливість зрозуміти галузь та розширити знання, необхідні у повсякденній роботі.

Говорячи про темні сторони роботи у туристичному агентстві, варто відзначити, що часто доводиться платити за навчальні поїздки, обіцяні під час співбесіди цінні тренінги — рідкісні, можливостей для просування мало, а клієнти можуть бути важкими та непостійними у своїх бажаннях. Робота у туристичному агентстві може зводиться до того, щоб витріщатися у комп'ютер та заповнювати сотні таблиць, рахунків та розрахунків.

На який заробіток можна розраховувати, працюючи у туристичному агентстві?

Згідно з даними сайту Wynagrarzenia.pl, середньомісячний заробіток фахівців з туризму становить 3180 злотих брутто. Це означає, що 50% співробітників заробляють менше, а 50% більше. Близько 25% фахівців з туризму заробляють більш ніж 4050 злотих брутто. Подібні зарплати пропонуються на інших посадах у туристичних агентствах. Менеджери туристичних послуг у провінції можуть заробляти у середньому близько 3600 злотих брутто, а у столиці — близько 4000 злотих брутто. Великі відмінності виявляються у винагороді аніматорів у вільний час — від 1500 до 4000 брутто. На керівних посадах заробітна плата природно вище. Звіт Хейса показує, що у разі менеджерів з продажу у туризмі найчастіше пропонована зарплата становить 7000 злотих брутто. Розмір винагороди залежить від місця роботи, розміру компанії, в якій співробітник зайнятий, досвіду та посади.

Пропозиції роботи у туристичному агентстві. Де їх шукати?

Багато людей просто вводять у Google «Робота туристичного агентства Варшава» або «Робота у туристичному агентстві Кракова». Проте, саме так вони знаходять безперспективні пропозиції про роботу. Перш за все, краще відвідати сторінки про роботу туристичних агентств мрії. Варто також перевірити поточні пропозиції про роботу у пошуковій системі туризму на tur-info.pl. Щоб бути у курсі, також стежте за профілем у Facebook на сайті «Робота у туризмі». Якщо не вдалося знайти цікаві пропозиції таким чином, скористайтеся такими ресурсами, як: Pracuj.pl; InfoPraca.pl; OLX; Kijiji; Jooble.

Підсумовуючи, зауважимо, що рейтинг спеціальності «Туризм» становить трохи більш ніж 60%. Проте, професія не є надмірною. Якщо Ви зацікавлені у ній, не варто відкидати такі дослідження, просто варто отримати не тільки вищу освіту, а й додаткові компетенції, тоді вдасться розкрити потенціал у повному обсязі, отримавши роботу мрії та розвиваючись у глобальному масштабі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини