Робота у туристичному агентстві. Де отримати потрібну освіту та як знайти пропозицію?

971
Facebook Twitter
Робота у туристичному агентстві. Де отримати потрібну освіту та як знайти пропозицію?

Розглянемо детальніше суть роботи у турагентстві, а також поговоримо про те, де отримувати потрібну професію та на який заробіток можна розраховувати.

Хочете заробляти на життя, подорожуючи? Ви шукаєте роботу, пов'язану з індустрією туризму? Ніщо не утримує Вас на Батьківщині та Ви б хотіли отримати якісний європейський диплом, що відкриває можливість працевлаштування у практично будь-якій країні світу? Тоді Вам слід відправитися до одного з університетів Польщі, в якому присутній факультет туризму. Робота у туристичному агентстві може бути ідеальним варіантом! Водночас навчання у приватному польському закладі освіти не потребує великих інвестицій, при цьому надасть перспективи реалізації потенціалу, як під час навчання, так і після отримання диплома. Розглянемо детальніше суть роботи у турагентстві, а також поговоримо про те, де отримувати потрібну професію та на який заробіток можна розраховувати.

Яким вимогам потрібно відповідати, бажаючи працювати у туристичному агентстві?

У цій роботі освіта, пов'язана з туризмом, є перевагою, але не приховуємо, що є й ті фахівці, які закінчили лише курси. Крім того, що потрібно мати базові знання, слід знати індустрію з середини та специфіку процесів взаємодії. Також роботодавці цінують у турагентів знання кількох іноземних мов та володіння м'якими навичками.

Бажаючи отримати якісну освіту, фахівці UP-STUDY рекомендують звернути увагу на такі навчальні установи:

Під час навчання варто приділити увагу стажуванню, а також навчальним поїздкам (так звані ознайомчі поїздки), завдяки яким практиканти/молоді співробітники знайомляться з готелями та туристичними визначними пам'ятками у конкретному регіоні. Завдяки їм є можливість зрозуміти галузь та розширити знання, необхідні у повсякденній роботі.

Говорячи про темні сторони роботи у туристичному агентстві, варто відзначити, що часто доводиться платити за навчальні поїздки, обіцяні під час співбесіди цінні тренінги — рідкісні, можливостей для просування мало, а клієнти можуть бути важкими та непостійними у своїх бажаннях. Робота у туристичному агентстві може зводиться до того, щоб витріщатися у комп'ютер та заповнювати сотні таблиць, рахунків та розрахунків.

На який заробіток можна розраховувати, працюючи у туристичному агентстві?

Згідно з даними сайту Wynagrarzenia.pl, середньомісячний заробіток фахівців з туризму становить 3180 злотих брутто. Це означає, що 50% співробітників заробляють менше, а 50% більше. Близько 25% фахівців з туризму заробляють більш ніж 4050 злотих брутто. Подібні зарплати пропонуються на інших посадах у туристичних агентствах. Менеджери туристичних послуг у провінції можуть заробляти у середньому близько 3600 злотих брутто, а у столиці — близько 4000 злотих брутто. Великі відмінності виявляються у винагороді аніматорів у вільний час — від 1500 до 4000 брутто. На керівних посадах заробітна плата природно вище. Звіт Хейса показує, що у разі менеджерів з продажу у туризмі найчастіше пропонована зарплата становить 7000 злотих брутто. Розмір винагороди залежить від місця роботи, розміру компанії, в якій співробітник зайнятий, досвіду та посади.

Пропозиції роботи у туристичному агентстві. Де їх шукати?

Багато людей просто вводять у Google «Робота туристичного агентства Варшава» або «Робота у туристичному агентстві Кракова». Проте, саме так вони знаходять безперспективні пропозиції про роботу. Перш за все, краще відвідати сторінки про роботу туристичних агентств мрії. Варто також перевірити поточні пропозиції про роботу у пошуковій системі туризму на tur-info.pl. Щоб бути у курсі, також стежте за профілем у Facebook на сайті «Робота у туризмі». Якщо не вдалося знайти цікаві пропозиції таким чином, скористайтеся такими ресурсами, як: Pracuj.pl; InfoPraca.pl; OLX; Kijiji; Jooble.

Підсумовуючи, зауважимо, що рейтинг спеціальності «Туризм» становить трохи більш ніж 60%. Проте, професія не є надмірною. Якщо Ви зацікавлені у ній, не варто відкидати такі дослідження, просто варто отримати не тільки вищу освіту, а й додаткові компетенції, тоді вдасться розкрити потенціал у повному обсязі, отримавши роботу мрії та розвиваючись у глобальному масштабі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2025 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини