Робота у сонячній енергетиці — попит на співробітників в економ-сегменті, котрий зростає

1116
Facebook Twitter
Робота у сонячній енергетиці — попит на співробітників в економ-сегменті, котрий зростає

Створюються невеликі приватні городи, а також великі сонячні ферми. Кількість робочих місць, пов'язаних з сектором поновлюваних джерел енергії, зростає автоматично. Розглянемо ситуацію детальніше у статті.

Популярність сонячних ферм постійно зростає. Це не дивно. З економічної точки зору ринок відновлювальних джерел енергії можна порівняти з поїздом, котрий відходить. На даний момент вагони все ще стоять на станції, але поїзд скоро рушить. Чому? Люди все частіше хочуть отримувати безкоштовну електрику від сонця, але при цьому більше думати про природне середовище планети. Створюються невеликі приватні городи, а також великі сонячні ферми. Поряд з цією тенденцією, кількість робочих місць, пов'язаних з сектором поновлюваних джерел енергії, зростає автоматично. Розглянемо ситуацію детальніше у статті.

Популярність сонячних установок, котра зростає

Фотогальваніка відноситься до сфери відновлюваних джерел енергії. Ці джерела є відповіддю на традиційні викопні види палива: вугілля, нафта та природний газ. Відповідь, яка повинна бути сформульована, сучасна, дешевша та екологічна. Як випливає з назви, поновлювані джерела енергії оновлюються. Традиційним методам спалювання сировини, що видобувається, на жаль, коли-небудь прийде кінець, та крім того слід підкреслити їх неекологічну природу. Тільки фотогальваніка на даний час є простим, доступним та дешевим способом отримання зеленої енергії. Чому? Перш за все, тому, що його можна використовувати практично скрізь. Хоча вітер не завжди дме та вода не тече всюди у сильному потоці.

Тому популярність цього джерела відновлюваної енергії зростає. По-перше, багато жителів землі дійшли до розуміння того, що потрібно поводитися дбайливо у відношенні до природи, а по-друге, це елементарна економія. Згідно зі звітом Інституту відновлюваної енергії «Фотоелектричний ринок у Польщі 2018», загальна встановлена ​​потужність у травні минулого року склала близько 300 МВт. Це, у порівнянні з країнами Західної Європи, ще не вражаючий результат, але, проте, автори тієї ж доповіді прогнозують, що до 2022 року сонячні ферми "покинуть нішу", а їх сукупна потужність у 2022 році повинна скласти 1,2 1,5 ГВт.

Саме тому цей сектор можна вважати поїздом, який скоро відправиться. Мудрі ті, хто цікавиться предметом, не тоді, коли всі рухають його, але перш, ніж це трапиться. Тут є потенціал і для споживачів і для тих людей, які бажають спеціалізуватися у галузі, тим самим отримуючи нову затребувану професію. Уже сьогодні польські університети пропонують спеціальності, пов'язані з поновлюваними ресурсами.

Робота у сонячній промисловості

Попит на сонячні ферми зростає, тому попит та кількість робочих місць збільшується. Поки немає технологій, щоб зробити все для фактичних та потенційних співробітників. Хоча сучасні технології використовуються у секторі відновлюваних джерел енергії розумно та ергономічно. Наприклад, безпілотники використовуються для перевірки дахів або готових установок. Та поки у них повинні бути свої оператори. Але на додаток до польоту безпілотника та огляду дахів за допомогою тепловізійної камери необхідні люди з наступними професіями або схильністю, до таких напрямків:

  • монтажник сонячної установки;
  • технічний персонал;
  • менеджери відділу фотогальваніки;
  • торгові представники;
  • фахівці з поновлюваних джерел енергії (водночас люди, які знають про субсидії та можуть правильно заповнювати заявки);
  • логісти;
  • аналітики даних;

Та інші, які складають весь великий сонячний сектор.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що деякі із зазначених професій можна отримати у наступних обраних університетах: Академії Вістула у Варшаві, Університеті бізнесу у Вроцлаві, Університеті банківської справи у Вроцлаві, Академії суспільних наук.

Підсумовуючи, зауважимо, що коли фахівці правильно встановлюють панелі та весь монтаж для клієнтів, в останніх є гарантія та впевненість у тому, що система буде ефективною. Тому так важливо навчати молодих людей специфіці роботи у напрямку сонячної енергетики, адже за підсумком: клієнт буде задоволений, фахівець — задоволений зарплатою, економіка буде розвиватися, а природа — збережеться для нащадків. Якщо Ви шукайте професію, що дозволить знайти гідне місце роботи у майбутньому, з хорошою оплатою, задоволенням у моральному аспекті та соціальною відповідальністю, цей напрямок для Вас.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини