Робота після журналістики. Як навчання допомагає побудувати кар'єру?

641
Facebook Twitter
Робота після журналістики. Як навчання допомагає побудувати кар'єру?

Багато хто ставить собі питання, чи варто вивчати журналістику. Вивчення журналістики може допомогти та прискорити побудову кар'єри, тому краще все-таки отримати освіту в одному з рейтингових університетів РП.

Багато хто ставить собі питання, чи варто вивчати журналістику. Експерти припускають, що краще вибирати спеціалізовані, орієнтовані на майбутнє напрями навчання. Ви можете отримати роботу у засобах масової інформації попри освіту. Пристрасть та досвід, безумовно, найважливіші у цій галузі. Проте, вивчення журналістики може допомогти та прискорити побудову кар'єри, тому краще все-таки отримати освіту в одному з рейтингових університетів РП.

Чи допоможе вивчення журналістики знайти роботу у ЗМІ?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY наполягають, що освіта важлива у будь-якій галузі. Без неї, дії відбуваються навмання. Вища освіта у напрямку журналістики, отримана в одному з таких ВНЗ, як Академія Вістула, Академія суспільних наук Варшави або Академія соціальних наук Лодзі, принесуть плоди під час та після навчання. Як навчання у цих університетах може допомогти?

  • Ви вивчите основи журналістського ремесла. Наприклад, якщо Ви захоплені спортом, музикою або кіно та хотіли б стати журналістом, який займаються цією темою, вивчення напрямку допоможе набути необхідних навичок. Тому потрібно вибрати університет, який фокусується на практиці, а не на теорії. У запропонованих структурах часом заняття проводитимуть журналісти, що працюють за професією. ВНЗ пропонують численні письмові, радіо та телевізійні семінари, а також стажування у реальних редакціях.
  • Ви розширите мережу приятельських та корисних контактів. Знайомі можуть мати значення у ЗМІ. Під час журналістських досліджень буде можливість навчитися, та показати навички відомим журналістам та працівникам ЗМІ. Ви також можете подружитися з іншими студентами, з якими будете працювати у майбутньому.
  • Легше знайти журналістські практики. Зазначені університети зазвичай допомагають студентам пройти стажування в редакції. Також часто трапляється, що журналісти, які проводять заняття, шукають учнів серед своїх студентів.
  • Ви дізнаєтеся, чи підходить Вам журналістика. Навчання — це хороша можливість «спробувати» медіа світ та переконатися, що Ви можете у ньому знайти себе.

Ці дослідження принесуть користь людям, які хочуть продовжити пристрасть у ЗМІ та потребують придбання необхідних навичок та знань.

Як влаштуватися на роботу у ЗМІ? Де знайти пропозиції?

Ви вже знаєте, що отриманню роботи у ЗМІ може сприяти вивчення журналістики та стажування. Проте, можна розвинути необхідні навички додатково. Бажаючи працювати у засобах масової інформації, варто почати створювати свій «бренд», перш ніж потрапити до редакції. Що робити, щоб бути затребуваним редакціями?

  • Розвивати навички самостійно. Якщо Ви хочете працювати у газеті або онлайн-редакції, намагайтеся частіше практикуватися у написанні. Та справа не тільки в ящикових текстах. Варто розвинути знання про SEO, тобто оптимізувати статті для пошукових систем. На даний час знання цієї галузі мають вирішальне значення в онлайн-редакції.
  • Створіть бренд. Якщо Ви любите писати, створіть блог або шукайте конкурси для журналістів та письменників. Якщо Ви хочете працювати на телебаченні, подумайте про створення каналу YouTube. Таким чином, Ви звикнете до камери, та, можливо, придбаєте популярність!
  • Візьміть ініціативу та відправте матеріал до редакції. Станція мрії або сайт не набирає персонал? Підготуйте унікальний матеріал, який редакція хотіла б опублікувати. Найкраще відправити його головному редактору. Редактори люблять використовувати цінний та безкоштовний контент.

Де шукати пропозиції роботи у ЗМІ? По-перше, відвідайте улюблені редакційні сайти, де б хотіли працювати. Шукайте такі закладки, як «Робота», «Кар'єра» або «Стажування». Можливо, Ви знайдете відкритий процес набору на посади, що цікавлять. Також використовуйте підсторінки, наприклад, на Onet.pl або у віртуальній Польщі. Більшість пропозицій роботи у засобах масової інформації на Wirtualnemedia.pl або на Pracuj.pl.

Підсумовуючи, зауважимо, що журналісти можуть розвиватися як у редакції, так і віддалено. Все залежить від Ваших побажань, кваліфікації та досвіду. Експерти стверджую, що без вищої освіти є шанс стати непоганим фахівцем, але справжнє визнання та майстерність можна отримати лише з добре закладеною базою, а також стабільним розвитком у професії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини