Робота на будівництві — яких співробітників шукають компанії? У яких польських ВНЗ є факультет «Будівництво»?

1455
Facebook Twitter
Робота на будівництві — яких співробітників шукають компанії? У яких польських ВНЗ є факультет «Будівництво»?

Кого шукають роботодавці? Чи варто вчитися в університеті на відповідному факультеті або краще працювати фізично? На ці питання Ви зможете знайти відповіді у статті.

Кваліфіковані будівельники на даний час є одними з найбільш затребуваних робочих у цій європейській країні за результатами доповіді, в якій представлений дефіцит спеціалізацій «Професійний барометр». Кого шукають роботодавці? Чи варто вчитися в університеті на відповідному факультеті або краще працювати фізично, адже тут діє ринок працівника? На ці питання Ви зможете знайти відповіді у статті, тому її варто прочитати всім тим молодим людям, які орієнтовані на даний напрям.

Дефіцит професій у будівництві

Звіт, підготовлений щорічно за запитом Міністерства сім'ї, праці та соціальної політики РП, представляє, серед іншого, прогноз дефіциту професій у країні воєводствами та окремими повятами. У списку 2020 року було цілих 14 пунктів, пов'язаних з будівництвом:

  • конкретні працівники та закріплювачі;
  • кузовні та малярні робочі;
  • укладальники;
  • теслі та будівельні столяри;
  • покрівельники та бляхарі;
  • електрики, інженери-електрики;
  • слюсарі будівельних установок;
  • муляри та тинькарі;
  • оператори механіки та землерийного обладнання;
  • працівники обробних робіт у будівництві;

Крім того, у багатьох регіонах не вистачає співробітників на керівних посадах, таких як керівники будівельних робіт та інженери-будівельники. Саме для того, щоб зайняти одну з керівних посад, потрібно здобути вищу освіту. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що у країні є багато ВНЗ з будівельним факультетом, але не всі вони однаково хороші. Для того, щоб отримати необхідну освіту з мінімальними вкладеннями, варто віддати перевагу:

Запам'ятайте, хоча у цьому секторі діє ринок працівника, з наявністю вищої освіти Ви будете заробляти набагато більше, ніж після отримання базових знань у технікумі.

З чого виникає дефіцит?

Робочі майстри майже не прагнуть бути залученими на будівництвах. Рішення полягає у тому, щоб відкрити ринок праці для працівників з-за меж Польщі. У промисловості приплив працівників спостерігається через східний кордон. Однак вони не завжди мають відповідну кваліфікацію для роботи у певних професіях, з використанням важкої техніки та іншого. Тому багато іноземців наймаються на просту роботу, ремонт та сфера обслуговування й інше. Водночас українські студенти, які закінчили будь-який із запропонованих ВНЗ, мають можливість реалізувати себе на керівних постах, адже кваліфікація відкриває однакові можливості, як для корінних жителів, так і для нерезидентів.

Серед факторів, що викликають таку велику групу дефіцитних спеціальностей, які спостерігаються у будівельній галузі, найпоширенішими є:

  • низька заробітна плата, наприклад, у порівнянні зі ставками в інших країнах Європейського союзу;
  • нестача кваліфікованих фахівців;
  • недостатня професійна підготовка.

Підсумовуючи, зауважимо, що хоча працівники зазначених напрямків дуже потрібні на будівництві, все ж, бажаючи розвиватися та будувати кар'єру, потрібно отримати відповідну освіту. Будівельні спеціальності, підтверджені кваліфікацією, високо цінуються, а рейтинг професії становить понад 90 відсоткових пунктів. Якщо Ви бажаєте реалізуватися на цьому терені, варто звернутися до будь-якого представництва UP-STUDY, щоб отримати допомогу у процесі вступу до обраного ВНЗ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини