Рейтинг ВНЗ України за напрямом «Інформатика». Де опанувати спеціальність?

7463
Facebook Twitter
Рейтинг ВНЗ України за напрямом «Інформатика». Де опанувати спеціальність?

У цій статті ми висвітлимо рейтинг українських ВНЗ, які надають навчання у напрямку інформатики, а також розповімо, де краще здобувати освіту за даною спеціальністю.

В останні кілька років напрямок інформатики вибився кардинально вперед та є однією з найпопулярніших, затребуваних та високооплачуваних спеціальностей не тільки в Україні, сусідній Республіці Польща, а й в усьому світі. Ті абітурієнти, які мають здібності до даного ремесла прагнуть отримати якісний диплом відповідного профілю, що дозволяє повністю реалізувати свій потенціал на цьому терені. Українські установи вищої освіти пропонують опанувати різні спеціальності на факультетах «Інформатика». На сьогодні, як столичні, так і університети інших міст розробляють програми, які б відповідали запитам глобального ринку праці, проте не у всіх це виходить досконально.

У цій статті ми висвітлимо рейтинг українських ВНЗ, які надають навчання у напрямку інформатики, а також розповімо, де краще здобувати освіту за даною спеціальністю, щоб мати можливість вийти на міжнародний ринок праці.

Рейтинг університетів України зі спеціальністю «Інформатика»

Не можна сказати, що українські університети не прагнуть йти в ногу з часом, а тому у багатьох з них уже кілька років функціонують факультети інформатики, які пропонують різні спеціальності. Проте не кожен ВНЗ забезпечує своїх студентів необхідним обсягом знань, та й далеко не всі мають відповідну технічну оснащеність. Відзначимо найбільш просунуті у цьому напрямку українські освітні структури:— Києво-Могилянська академія отримала 8.3 бала з 10 можливих, тому займає першу позицію. Випускники розглянутого факультету, при проходженні анкетування зізналися, що рекомендували б навчання у даному ВНЗ, а також вони стверджують, що працевлаштувалися ще під час навчання або відразу після завершення на перспективну роботу, з хорошою оплатою.

— Київський національний університет імені Тараса Шевченка поділив другу позицію з Харківським національним університетом радіотехніки та Чорноморським державним університетом імені Петра Могили, набравши відповідно по 7.2-7.3 бали. Ці установи мають все необхідне технічне оснащення та викладачів, з необхідною кваліфікацією.Решта університетів з даною спеціальністю зарекомендували себе як вищі навчальні заклади із середнім рівнем підготовки, хоча у плані негативної оцінки варто згадати Вінницький національний технічний університет та Національний університет України.

Іноземні установи з подібною спеціальністю

Звичайно, якщо Ви з якихось об'єктивних причин не маєте можливість покинути Батьківщину, тоді можна вибрати один із запропонованих українських ВНЗ. В іншому випадку, бажаючи розвивати свій потенціал у міжнародному масштабі, отримавши якісний європейський диплом зі справедливою платою за навчальний рік, варто віддати перевагу університетам Республіки Польща. Експерти UP-STUDY рекомендують такі польські освітні установи:

1. Академія фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві, де навчання обходиться у 1750 євро за рік.

2. Вроцлавський університет бізнесу — 1300 євро.

3. Університет Банкова у Вроцлаві — 1167 євро.

4. Університет Едукація у Вроцлаві — 1120 євро.

5. Університет Банкова в Познані — 1393 євро.

6. Західнопоморський університет у Щецині — 1100 євро.

Для того, щоб процес вступу пройшов без проблем, краще звернутися до наших представництв, де кваліфіковані фахівці підберуть оптимальний ВНЗ для кожного кандидата, а також нададуть широкий спектр додаткових послуг, серед яких: безкоштовний підбір житла, супровід у питаннях візи та допомога при підготовці документів для подачі.

Підсумовуючи, підкреслимо, що українські університети хоч і надають можливість вчитися на спеціальності «Інформатика», вони не можуть забезпечити студентів великими можливостями, після отримання диплома. У свою чергу, польські ВНЗ пропонують якісні європейський диплом з аналогічною українській платою за навчання, але дозволяють стати фахівцем міжнародного класу. Зараз країни Європи відчувають гостру нестачу експертів даної галузі, тому, отримавши відповідну кваліфікацію в іноземному освітньому закладі, для Вас буде відкритий весь світ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини