Програма GameINN 2019 — результати та фінансування від уряду для польських розробників ігор

8370
Facebook Twitter
Програма GameINN 2019 — результати та фінансування від уряду для польських розробників ігор

Де можна отримати одну з ІТ-спеціальностей у Польщі? У скільки обійдеться навчання на розробника комп'ютерних ігор в одному з обраних університетів РП? Відповіді на ці питання ми висвітлимо у даній статті.

Не секрет, що польський ринок комп'ютерних ігор завоював дійсно хорошу репутацію у світі. Величезний успіх таких проєктів, як «Відьмак 3» або «Вмираючий світ», та інших видатних ігор, таких як «This War of Mine» або «Frostpunk», означає, що ігрова індустрія Республіки Польща не тільки надає відмінні продукти, але й створює привабливі робочі місця та поля для інвестицій з-за кордону. Це не пройшло повз увагу керівників, які вирішили виділити чимало додаткових коштів на розвиток польського ігрового ринку. На які матеріальні вливання можуть розраховувати польські студенти, серед яких великий відсоток складають українці? Де можна отримати одну з ІТ-спеціальностей, бажаючи навчатися у Польщі? У скільки обійдеться навчання на розробника комп'ютерних ігор в одному з обраних університетів цієї європейської держави? Відповіді на ці питання ми висвітлимо у даній статті, тому її варто прочитати всім зацікавленим у подібних дослідженнях молодим людям.

GameINN від Національного центру досліджень та розробок

GameINN — це проєкт фінансується на конкурсній основі. Національний центр досліджень та розробок, як виконавчий орган міністра науки та вищої освіти Польщі, вибирає в основному програми, пов'язані з інноваціями у використанні технологій та можливостями, пропонованими комп'ютерними іграми. У поточному році їм буде виділено близько 105 млн. злотих.

Які отримані результати 2019 року?

У рамках 3-го конкурсу, фінансування отримають 27 проєктів. Серед них фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують звернути увагу на наступні цікаві поняття, такі як:

  • Інструмент, що підтримує процес виробництва ігор з відкритим світом.
  • Система для напівавтоматичного створення рівнів для платформних ігор.
  • Гра, яка реалізує універсальну систему користувальницького інтерфейсу, засновану на моделюванні людської руки для технології VR та настільних комп'ютерів.
  • Штучний інтелект, що підтримує систему створення ігрового контенту з висоти пташиного польоту.
  • Платформа для створення польових ігор на основі ігрового движка AR, який створює карту реального світу разом з додатком, що дозволяє користувачам відправляти дані.
  • Тестова та навчальна платформи для перевірки практичних навичок на робочому місці та професійного розвитку з використанням технологій VR та AI.

Всього у це видання було відправлено 87 заявок. Варто також додати, що спочатку бюджет конкурсу становив 100 млн. злотих, але було вирішено його збільшити.

Подробиці та список рейтингу можна знайти на сайті Національного центру досліджень та розробок.

Кращі університети Польщі, що дозволяють вчитися на розробника комп'ютерних ігор

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що українцям та іншим іноземцям, які бажають отримати кваліфікацію у польському університеті, у тому числі й у напрямку створення комп'ютерних ігор, перспективніше вибирати приватні ВНЗ. Останні відкривають великі можливості, а навчання вимагає менших інвестицій, не поступаючись у плані якості. Рекомендуємо розглянути наступні установи освіти, що дозволяють навчитися розглянутої професії:

Підсумовуючи, зауважимо, що професія розробника комп'ютерних ігор ще довгий час буде у топі найбільш перспективних. Отримавши диплом, вдасться знайти роботу навіть з мінімальним досвідом. Ну, а фахівці зі значним портфоліо можуть розраховувати на високий дохід та кращі умови праці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини