Приватні університети Запоріжжя або міжнародні ВНЗ Польщі?

7807
Facebook Twitter
Приватні університети Запоріжжя або міжнародні ВНЗ Польщі?

У даній статті ми розповімо про те, чи варто вибирати приватні університети Запоріжжя або більш доречно віддати перевагу міжнародним інститутам Республіки Польща.

Вибір структури вищої освіти є одним з найважливіших для випускників 11 класів. Від того, яка буде обрана країна, університет та спеціальність буде залежати подальший професійний та особистий розвиток. Українські абітурієнти, прислухаючись до думки батьків та більш досвідчених знайомих, намагаються вирішити дане питання завчасно, щоб мати достатньо часу для повноцінної підготовки. Часто учні з провінційних міст України віддають перевагу освітнім структурам столиці або найближчого закордоння. Трохи рідше з глибинок, випускники переїжджають на навчання до районних центрів, наприклад, жителі округи Запоріжжя та області вибирають ВНЗ цього міста. У даній статті ми розповімо про те, чи варто вибирати приватні університети Запоріжжя або більш доречно віддати перевагу міжнародним інститутам Республіки Польща.

Приватні університети Запоріжжя

Варто справедливо зауважити, що у цьому українському місті не такий великий вибір університетів як приватного, так і державного типу. Основна маса є широкопрофільними структурами, які орієнтовані більшою мірою на бізнес-спеціальності. Навіть надаючи можливість навчатися на затребуваних ринком праці напрямках, освітні структури не здатні відкрити доступ на міжнародну арену, адже українську кваліфікацію необхідно підтверджувати. На поточний момент, плата у приватних запорізьких університетах може досягти 800 євро за рік, що не сильно відрізняється від вартості навчання в установах освіти Польщі, котрі натомість у десятки разів перспективніше.

Міжнародні освітні структури Польщі

Міжнародними ще називають непублічні установи вищої освіти Польщі. Таку назву вони отримали завдяки тому, що дозволяють своїм учням працевлаштуватися на міжнародному ринку праці, бути там конкурентоспроможними кадрами, а також брати участь у міжнародних програмах студентського обміну та інших проектних мобільних для учнів ВНЗ, молодих викладачів та аспірантів. На сьогодні, польські міжнародні університети здатні надати:

— якісний європейський диплом, котрий котується у розвинених індустріальних країнах;

— низьку плату при високій якості освіти;

— варіанти здешевлення навчання (стипендії, гранти, підробіток);— індивідуальний підхід та вміння цінувати особистий час та простір учнів;

— програми обміну та проекти мобільності;

— іноземні практики та стажування;

— великий вибір академічних клубів за інтересами;

— можливість всебічного розвитку у стінах та поза ВНЗ.

Фахівці UP-STUDY справедливо підкреслюють, що українцям, як і іншим іноземцям з країн СНД, набагато перспективніше вибирати саме міжнародні університети навіть з позиції того, що саме такі структури сприяють працевлаштуванню в іноземні компанії, в той час як державні ВНЗ більш схильні просувати локальних учнів у вітчизняні компанії. Вибираючи заклад освіти, що відкриває багато можливостей, варто розглянути наступні:

1. Університет Хендльова.

2. Академія фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві.

3. Університет банківської справи у Вроцлаві.

4. Академія соціальних наук у Варшаві.

Отже, приватні університети Запоріжжя можуть запропонувати мало перспектив студентам, які бажають розвиватися у глобальному масштабі. Невиправдано висока плата за навчальний рік робить запорізькі ВНЗ непривабливими для українців.

У свою чергу міжнародні освітні структури Польщі, крім лояльної вартості, відкривають доступ на глобальний ринок праці та масу можливостей для професійного та особистісного зростання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини