Поширені міфи та стереотипи про освіту в Польщі

5959
Facebook Twitter
Поширені міфи та стереотипи про освіту в Польщі

Скільки тем для обговорення стільки й думок, а з різних думок народжуються чутки та міфи. У даній статті ми розвіємо деякі міфи, щодо освіти в Польщі.

Скільки тем для обговорення стільки й думок, а з різних думок народжуються чутки та міфи. Щорічно, з'являється необхідність переконувати абітурієнтів, що навчання в Республіці Польщі — це не доля заможних людей, а той шлях, яким можуть йти всі охочі. Для вступу в польські установи вищої освіти треба не більше, ніж у вітчизняних університетах. Дійсно, потрібно приділити багато уваги деталям, дотримуватися дедлайна та більш відповідально готуватися до співбесіди. Але, що стосується вартості, а це саме той основний фактор, який відлякує більшість абітурієнтів, то, варто зауважити, що вона більш, ніж доступна. Навчання польською мовою, може обійтися дешевше, ніж в Україні. У даній статті ми розвіємо деякі міфи, щодо освіти в Польщі.

Перелік вкорінених міфів про польське навчання:

1. Здобувати освіту в європейських країнах — дорого. Це головний аргумент некомпетентних людей. Крім того, що в Польщі та інших державах Європи вчитися доступно, є кілька варіантів, які дозволять зробити це безкоштовно. Говорячи про те, як навчатися в РП за дешево, варто згадати бюджетне відділення, вступ з Картою Поляка, ексклюзивні знижки, програми уряду Польщі та програми грантів.

2. Ті, хто вступає без складання іспитів не можуть розраховувати на серйозне навчання. У більшість польських університетів можна поступити без іспитів або врахування результатів ЗНО, тільки завдяки порівнянню атестатів або в порядку черги. Але, це не означає, що навчання буде легким. Позитивні оцінки ставлять тільки за знання, а для їх отримання створюють ідеальні умови: обладнані аудиторії, кваліфікований викладацький склад, нові перевірені методики та міжнародний досвід.

3. В університетах РП вчаться тільки білоруси, росіяни та українці. Це не так, ВНЗ цієї країни вийшли на той якісний рівень, який дозволяє інтернаціоналізувати освіту, тому, у деяких рейтингових структурах навчаються студенти, більш ніж тридцяти національностей.

4. Іноземним випускникам складно знайти роботу в РП. До слова, не складніше, ніж в Україні. Тут все залежить від актуальності самої спеціальності, але, є безапеляційний плюс — вихід на міжнародний ринок праці.

5. Навчання в РП орієнтоване лише на польський ринок праці. Беззастережна фікція, адже, всі ВНЗ дотримуються тенденцій світового ринку та орієнтуються на попит міжнародних компаній. Тому, з дипломом цієї країни можна бути конкурентоспроможним у всій Європі та далеко за межами.

6. Публічні освітні установи якісніше приватних. Це не вірно, вони знаходяться на одному якісному рівні, мають однакову кількість годин, для кожної спеціальності. Правда, державні, часто, мають багату історію, та річне навчання коштує більше, оскільки, ВНЗ підкреслює свій статус.

7. Європейські ВНЗ вибирають тільки емігранти. Так, навчання в країнах ЄС, які дозволяють отримувати якісний диплом безкоштовно — надійний шлях еміграції, але не є першопричиною прийняття такого рішення.

8. У Польщі всі топові спрямування викладаються місцевою мовою. Все з точністю навпаки, оскільки, всі напрямки, які мають високий рейтинг, такі як: Інформатика, ІТ-технології, Архітектура, Фінанси та бухгалтерський облік, Будівництво та багато інших — можна освоїти як польською, так і англійською.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY помічають, що, якщо у Вас виникла зацікавленість до конкретної теми, варто перечитати кілька джерел та скласти свою особисту думку, яка буде більше відповідати дійсності, ніж різні небилиці та стереотипи. Освіта в Польщі — це висока якість, комфортні умови та доступна ціна. Вступаючи до РП, студенти обирають правильний шлях, який призведе до успішної кар'єри.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини