Перша робота — як її знайти під час навчання у польському університеті? 7 слушних порад

849
Facebook Twitter
Перша робота — як її знайти під час навчання у польському університеті? 7 слушних порад

Коли інші скаржаться на зміну тенденцій, вимоги роботодавців та інше, Вам слід брати справу у руки. Представляємо сім кроків, які допоможуть у цьому, дбайливо підготовлених фахівцями UP-STUDY.

Навіть з досвідом влаштуватися на роботу мрії з першого разу — фантастика. Серед випускників польських ВНЗ безробіття не є високим, але прагматичні молоді люди встигли помітити, що пізній вихід на ринок праці може мати наслідки у вигляді ускладнених пошуків роботи. Ви не маєте сильного впливу на економічну ситуацію країні, але можете багато чого зробити для себе. Коли інші скаржаться на зміну тенденцій, вимоги роботодавців та інше, Вам слід брати справу у руки. Представляємо сім кроків, які допоможуть у цьому, дбайливо підготовлених фахівцями UP-STUDY.

7 порад, до яких варто прислухатися, підшукуючи підробіток на час навчання у Польщі

  • Визначтеся з пристрастями. Любите музику? Спробуйте організувати вечірку або заходи. Для початку буде приємно перевірити себе та набути навичок. Знаєте щось краще, ніж інші? Створіть блог, та тоді можна заснувати інтернет-магазин. У якийсь момент Ви можете бути у кроці від перетворення хобі на джерело доходу! Якщо це не вдасться — нетривіальні інтереси дозволять виділитися серед інших кандидатів.
  • Скористайтеся перевагами студентських організацій! Фактично при кожному університеті Республіки Польща діють бюро кар'єри, які сприяють працевлаштуванню молодих людей або їх стажуванню. Також подібні організації допомагають скласти резюме та подолати страх перед проходженням співбесіди. Студентські організації часто мають бюджети на заходи та ефективно виконують провідні проєкти.
  • Подбайте про іноземні мови. Робіть все, щоб взяти участь у програмах обміну студентами, хоча б на семестр. Крім дивного досвіду поїздки, Ви отримаєте цінні навички, враження та набагато краще знання іноземних мов. Скористайтеся будь-якою можливістю: Erasmus, помічниця господарством, Work and Travel. Не обмежуйте себе популярними мовами. Сьогодні, якщо Ви говорите англійською вільно, Ви один з багатьох. Подумайте про менш популярні мови, такі як норвезька, китайська чи японська.
  • Подбайте про онлайн-зображення. Перегляньте все, що знайдете про себе у Google. Роботодавці перевіряють профілі кандидатів у соціальних мережах. Фотографії з подій, розміщені на Facebook, зроблять Вас популярними серед друзів, але можуть негативно позначитися у разі перегляду їх роботодавцем. Переконайтеся, що у Вас є налаштування конфіденційності. Якщо після введення даних до Google Ви знайдете речі, яких там бути не повинно, можна скористатися спеціальною формою на видалення даних.

  • Розставте пріоритети: прибуткова робота не за фахом або з мінімальною винагородою, але у сфері, в якій є бажання розвиватися. Ви працюєте безкоштовно для досвіду? У невеликих компаніях часто можна розраховувати тільки на можливість проходження безкоштовних стажувань. Проте, іноді вони пропонують гнучкий робочий день, адаптований до розкладу студента. Як правило, експерти не схвалюють цю форму співпраці, тому що кожна робота має цінність. Проте, іноді надійна компанія здатна запропонувати можливість дізнатися галузь зсередини, якщо вона не дає зарплату.
  • Інвестуйте у професійне резюме та лист. Якщо Ви складаєте документи такого роду вперше, скористайтеся кваліфікованою допомогу співробітників бюро кар'єри, або представників рекрутингових агентств на ярмарках вакансій.
  • Виділяйтеся та будьте краще за інших. У конкурентів теж немає досвіду, тому подумайте, як стати краще та що Ви можете використовувати в якості аргументу. Наприклад, продемонструвати зв'язок між дипломною роботою та майбутніми професійними обов'язками, може бути хорошим варіантом.

Отже, щоб отримати перевагу над кандидатами на посаду у майбутньому, потрібно ще під час навчання подбати про це. Європейські студенти успішно поєднують підробіток з навчанням. Щоб правильно підібрати вид роботи, варто розставити пріоритети та прислухатися до викладених вище порад.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини