Особливості заочного навчання у Польщі

8716
Facebook Twitter
Особливості заочного навчання у Польщі

Оскільки ми вже не один раз висвітлювали особливості навчання у Польщі на стаціонарному відділенні, прийшла черга детально дослідити специфіку заочної форми навчання.

До сих пір ведуться суперечки щодо того, на якому відділенні більш доцільно вчитися: стаціонарному чи заочному? І варто зізнатися, що консенсусу досягти не вдається, але експерти освітньої сфери підкреслюють, що багато що залежить від індивідуальної ситуації кожного конкретного студента, а отримати глибокі знання професії можна на будь-якому з двох розглянутих відділень. Попри те, який графік буде обрано, українці, які бажають розвиватися на території європейських країн, віддають перевагу університетам Республіки Польща. Установи цієї країни є тими структурами, які здатні підготувати висококласних фахівців різних галузей, причому річна плата не буде обтяжувати бюджет будь-якої середньостатистичної сім'ї. Оскільки ми вже не один раз висвітлювали особливості навчання у Польщі на стаціонарному відділенні, прийшла черга детально дослідити специфіку заочної форми навчання.

Як проходить навчання на заочному відділенні у будь-якій з польських установ вищої освіти?

Не має значення, віддано перевагу державному або приватному університету, заочне відділення завжди є платним. Правда у нього є істотний плюс, у залежності від платного стаціонару, заочне обходиться дешевше. Для студентів ще однієї відмінною новиною є те, що тут є величезний вибір спеціальностей, як польською мовою, так і англійською. Заняття проходять у вихідні повні дні, в основному — це субота та неділя. За погодженням іноді академічні лекції читають у п'ятницю. Попри те, що немає можливості вступити на бюджетне відділення, студентів це рідко зупиняє, оскільки вони вільно можуть компенсувати навчальні витрати на підробку або навіть постійному працевлаштуванні.

До речі, навчання на заочному допомагає закласти саме ту базу знань, яка допомагає стартувати з середньою посади в обраному напрямку, але динамічно просуватися кар'єрними сходами, набуваючи тим самим практичний досвід та напрацьовуючи професіоналізм, авторитет та клієнтську базу. Згодом набуті під час роботи компетенції, контакти та корисні знайомства можуть зіграти ключову роль у майбутньому розвитку.

Як вибрати відповідне відділення, та якого ВНЗ віддати перевагу?

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що приймаючи рішення щодо відділення, варто враховувати:

— наявність вільного часу, який можна цілком присвятити навчанню;

— матеріальний стан сім'ї або студента;

— бажання, теж важливий фактор. Якщо немає прагнення повністю зануритися у студентську атмосферу, але є необхідність придбання якісних знань, тоді заочне — кращий варіант.

Що стосується кращого університету, варто вибирати один з приватних вроцлавських або варшавських ВНЗ. Дипломи таких структур цінуються як локальними, так і міжнародними роботодавцями. Варто звернути свій погляд на такі установи освіти, які мають як стаціонарне, так і заочне відділення:

1. Вроцлавський університет бізнесу

2. Академія фінансів та бізнесу Вістула

3. Університет банківської справи у Вроцлаві

4. Університет суспільних наук у Варшаві

Підсумовуючи, варто підкреслити, що якщо є бажання вчитися та всіма силами вбирати знання, а також набувати практичних навичок, це здійснимо як на стаціонарі, так і на заочному відділенні. Яке відділення краще, це для кожного студента визначається в індивідуальному порядку.

До речі, якщо було розпочато навчання на стаціонарі, але змінилися обставини, керівництво будь-якого польського університету не перешкоджатиме при зміні відділення, тому будь-який вибір спочатку є правильним.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини