Основи психології у переговорах. Де вчитися на психолога?

761
Facebook Twitter
Основи психології у переговорах. Де вчитися на психолога?

Не всі прагнуть отримати професію психолога, але вона з кожним роком набирає все більшої популярності. Якщо Ви все-таки хочете реалізуватися на цьому терені, варто здобути вищу освіту в одному з обраних ВНЗ Польщі.

Проходження співбесіди під час працевлаштування на тимчасову/постійну роботу. Розмова з босом про підвищення, спроба переконати партнера поїхати за кордон, розмова з колегами про завдання проєкту. Коли Ви добре підготувалися до обговорення, можна багато чого досягти. З іншого боку, численні помилки, допущені на переговорах, означають, що Ви віддаляється від обраної мети. Варто зауважити, що не всі прагнуть отримати професію психолога, але вона з кожним роком набирає все більшої популярності. Якщо Ви все-таки хочете реалізуватися на цьому терені, варто здобути вищу освіту в одному з обраних ВНЗ Польщі. В іншому випадку, буде доречно набути досвіду ведення переговорів, який може бути розцінений роботодавцями, як одна з м'яких навичок, так затребуваних у сьогоднішніх реаліях.

Де у Польщі вчитися на психолога? Які перспективи напрямку?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що все більше людей звертаються до психологів для розв’язання особистих та професійних питань. Під час вступної кампанії 2022/2023 року психологія увійшла до ТОП 10 напрямків, котрі часто обиралися абітурієнтами польських університетів. Тому, якщо Ви ще сумнівалися, чи варто вибирати професію та чи є у неї майбутнє, слід відкинути сумніви та віддати перевагу одній з наступних освітніх структур:

Щоб отримати допомогу у процесі вступу, відкриття візи та пошуку житла, звертайтеся до центру освіти UP-STUDY.

Найважливіші елементи психології у переговорах

  • Переговори є невіддільною частиною життя. Ми намагаємося просувати свої умови вдома, в університеті на роботі або у різних соціальних ситуаціях. Ми домовляємося за ціну продуктів, які купуємо, за колір стін у загальній квартирі, хто буде мити посуд та хто викидає сміття. Ми боремося за бажану винагороду або умови праці.
  • Переговори починаються сторонами з певною позицією, а також метою, яка залежить від інших співрозмовників. Тому учасники таких дискусій використовують різні методи, щоб знайти для себе найкраще рішення. На переговорах методи складаються з елементів вербальної та невербальної комунікації. Здатність розпізнавати емоційні стани окремих співрозмовників та відповідні реакції на них дуже важливі.

Нижче наведено кілька гасел в області психології переговорів, обізнаність та вміле використання яких можуть зробити істотний вплив на результат обговорення:

  • впевненість у собі — основа будь-якої дискусії. Співрозмовники, котрі стверджують — це ті, хто має власну думку та може сперечатися по суті. Ця особливість необхідна для конструктивної розмови;
  • переконання — здатність переконати у своїх аргументах, змінити чиюсь думку, відмовитися від своїх переконань на благо інших;
  • маніпулювання — воно має зневажливий відтінок; це пов'язано з перекручуванням фактів, згинанням істини для досягнення конкретних вигод, наприклад, проштовхування своєї думки;
  • невербальне спілкування — постава тіла, жести, міміка, одяг, обраний відповідно до ситуації, можуть надати великий вплив на переговори.
  • усне спілкування — хоча невербальне спілкування, використаний словниковий запас та мовний стиль відіграють велику роль в успішному веденні переговорів, вони сильно впливають на сприйняття людини.

Підсумовуючи, зауважимо, що психологія як наука про людську поведінку, механізмах, котрий впливає на різні процеси, насправді є важливим елементом, як у повсякденному житті, так і у професійному. Якщо Ви зацікавлені розвиватися у цьому напрямку, варто отримати якісний європейський диплом. У разі, коли хочеться працювати за іншою професією, ази психології ведення переговорів будуть вельми до речі, попри сферу діяльності та займану позицію.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини