Онлайн ВНЗ в Польщі. Реальність чи вигадка?

7133
Facebook Twitter
Онлайн ВНЗ в Польщі. Реальність чи вигадка?

У даній статті ми розкриємо особливості дистанційного навчання, а також розповімо про переваги та недоліки кожного з відділень навчання у польських ВНЗ.

Багато європейських країн пропонують онлайн (дистанційне) навчання, але, чомусь абітурієнти мають не зовсім вірне уявлення про його особливості та структуру занять. Українські абітурієнти, найчастіше, вибирають стаціонарне або заочне відділення у закладах вищої освіти Республіки Польща, але є й ті, які сподіваються отримати якісний європейський диплом без відвідування ВНЗ. Поспішаємо Вас запевнити, якщо якась із польських освітніх структур пропонує пройти навчання та закінчити його без потреби присутності, вона вводить Вас в оману. Дійсно, обмежена кількість університетів РП здатні надати онлайн навчання, але воно аж ніяк не повністю віддалене. У даній статті ми розкриємо особливості дистанційного навчання, а також розповімо про переваги та недоліки кожного з відділень навчання у польських ВНЗ.

Що таке онлайн навчання та як воно відбувається?

Як вже раніше згадувалося, онлайн навчання — це велика рідкість у закладах вищої освіти Польщі, але воно все ж існує. Насправді, воно більше схоже на навчання на заочному відділенні, але трохи відрізняється кількістю годин, яку зобов'язаний провести студент у стінах ВНЗ. Перед описом зіставлення кількості годин, зауважимо, що в зв'язку з невеликим поширенням дистанційного навчання, вибір спеціальностей дуже обмежений. Заняття проходять у вигляді онлайн лекцій, а також надається перелік тем, які студент зобов'язаний пройти самостійно. Також для того, щоб заняття проходили з імітацією присутності в аудиторії, організовуються онлайн сесії. Що стосується розподілу часу, при цьому різновиді навчання 60% припадає на індивідуальну обробку інформації, а 40% академічних занять потрібно провести в аудиторії ВНЗ.

Найчастіше, стаціонарне відвідування організовується на початку та в кінці семестрів та обов'язково бути присутнім у стінах обраної структури вищої освіти.

Переваги та недоліки більш звичних форм навчання:

1. Стаціонар передбачає відвідування 4 дні на тиждень, один виділяється для самонавчання. Ця форма є більш дорогою, але дозволяє повністю зануритися у середовище освіти, мати постійний зв'язок з лекторами, викладачами та кураторами. З мінусів можна виділити тільки трохи вищу плату та зобов'язання постійної присутності.

2. Заочне відділення. Пропонує великий вибір спеціальностей, обходиться дешевше, а відвідувати потрібно лише двічі на місяць у вихідні дні. Мінусом є можливий брак часу, який студент приділяє навчанню.

3. Вечірнє відділення. Суть криється у самій назві та передбачає відвідування вечорами. Воно завжди на платній основі та обходиться не дешевше заочного.

Перспективні ВНЗ Польщі

Фахівці UP-STUDY рекомендують вибирати класичні форми навчання, якщо у Вас немає вагомих причин, щоб віддати перевагу іншому відділенню. Розглянемо перспективні ВНЗ Польщі з їх формами навчання:

1. Академія фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві. Одна з тих небагатьох, яка, крім стаціонару та заочного, відкриває доступ до онлайн навчання, як на бакалавраті за напрямками «управління», «економіка», «фінанси та банківська справа», так і на магістратурі за спеціальністю «управління».

2. Університет бізнесу у Вроцлаві пропонує очне та заочне відділення.

3. Академія суспільних наук у Варшаві, з заочним та стаціонарним відділеннями.

Підсумовуючи, зауважимо, що онлайн навчання у Польщі — це реальність, але воно існує не у тому вигляді, в якому припускають абітурієнти, незнайомі з його особливостями.

Воно передбачає відвідування ВНЗ, яке становить 40% академічного часу та має дуже обмежений вибір спеціальностей. Маючи у своєму розпорядженні час та засоби краще віддати перевагу стаціонару, адже він дозволить повністю зануритися у процес, зав'язати корисні знайомства, розкрити потенціал та швидко працевлаштуватися як в РП, так і за кордоном.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини