Незвичайні види спорту, в яких полякам немає рівних!

1193
Facebook Twitter
Незвичайні види спорту, в яких полякам немає рівних!

Чи багато Ви чули про майстрів з планерного спорту, бриджу, змагання на льодових катерах або змагання з Stihl timbersports? Ні? Тоді час дізнатися про них більше зі статті.

Сотні завойованих медалей, тисячі годин тренувань, солідна позиція у світовій еліті та анонімність! Крім таких зірок, як Роберт Левандовскі або Каміл Стох, Польща може похвалитися відмінними спортсменами у дисциплінах, про які деякі фанати ніколи не чули. Матчі команди Єжи Брженко або польських волейболістів збирають мільйони глядачів перед телевізорами. Але чи багато хто чули про майстрів з планерного спорту, бриджу, змагання на льодових катерах або змагання з Stihl timbersports, тобто спортивного рубання та рубання лісу? Ні? Тоді час дізнатися про них більше зі статті, яку для Вас підготували фахівці центру польської освіти UP-STUDY.

Менш відомі види спорту, в яких поляки досягли високих результатів

Крім звичних дисциплін, які мають тисячні армії фанатів, є й ті, які мають меншу популярність, але відомі тим, що представники з Польщі щорічно показують у них високі результати. Які саме? Познайомитися з ними детальніше:

  • Szybownictwo (планерний спорт). Колись говорили, що польський льотчик може навіть пролетіти над дверима сараю. Це перебільшення, але виявляється, що представники білого та червоного літають відмінно без двигуна! У 41-му випуску чемпіонату світу з планеризму поляки завоювали 25 золотих медалей! На даний час Себастьян Кава є найбільшою світовою зіркою цього виду спорту та абсолютним світовим рекордсменом за кількістю титулів чемпіона.
  • Stihl timbersports (спортивне рубання). Спортивне рубання та рубання лісу — це спорт з більш ніж віковими корінням, що бере початок в Австралії, де лісоруби роблять ставку на те, яке дерево впаде швидше. Сьогодні, завдяки Stihl, ці професії нагадують Формулу-1 з точки зору обладнання, котре використовується, та рівня організації! Поляки є одними з кращих екстремальних лісорубів в Європі. У командних змаганнях 2017-го вони виграли срібну медаль, програвши лише у фіналі проти гігантів з Антиподів. 
  • Wyścigi psich zaprzęgów (перегони на собачих упряжках). Цей дещо екзотичний вид спорту походить з Північної Америки, де перші перегони на собачих упряжках були організовані на початку 20-го століття. Американці настільки прив'язані до нього, що включили його до програми Олімпійських ігор у Лейк-Плесіді. Однак їм довелося проковтнути гірку пігулку, коли золото на їхній землі виграв канадець Еміль Ст. Годдард. Поляки зацікавилися цим спортом на початку 90-х та швидко приєднавшись до світових лідерів. У 2009 році Вальдемар Ставовчик став чемпіоном Європи, та того ж року Ігор Трац вийшов на дворазовий чемпіонат світу, показавши себе найкращим як на двох, так і на чотирьох собаках! З того часу він регулярно приносив медалі з великих подій.

  • Brydż sportowy (подвійний бридж). Фахівці зі спортивного бриджу називають його «єдиною дисципліною, в якій комп'ютер ніколи не перемагав людини». У цій картковій грі фактор удачі був повністю усунений шляхом визначення результатів на основі порівняння того, як різні гравці використовують одні й ті ж карти на різних столах. Найбільші турніри тривають до двох тижнів, протягом яких кожен день розігрується 48 роздач. Спортивний бридж вимагає величезного опору та розумової витривалості. Тим більше, слід цінувати недавні успіхи польських представників, які у вересні принесли вдруге в історії золоту медаль на чемпіонаті світу.
  • Bojery (перегони на льодових човнах). Це не що інше, як льодовий вітрильний спорт, для якого використовуються яхти, обладнані полозами. Цей надзвичайно вражаючий, небезпечний та динамічний вид спорту походить з Нідерландів, де замерзла вода використовувалася для перевезення людей та товарів. У Європі розвиток цього виду спорту було зосереджено навколо країн Балтії та Росії. Чемпіонат світу з вітрильного спорту проводиться з 1973 року, а перший випуск відбувся у США. Рік по тому найпрестижніші змагання прийшли до Польщі, проходячи на Зегжинському водосховище. У цілому РП п'ять разів організовувала чемпіонати світу з вітрильного спорту — двічі у Зегже та Криниці-Морський, а одного разу на чеському озері Липно.

Підсумовуючи, зауважимо, що кожен вид спорту має своїх фанатів. Зазначені вище напрямки мають популярність, та поляки показують у них високі результати. РП — країна великих можливостей, та Ви напевно багато чого не знаєте про неї та її жителів. Зважаючи на це, тривале проживання, наприклад, з метою навчання, дозволить детальніше з нею познайомитися, ставши трохи ближче, а наші огляди допоможуть приділити увагу дійсно важливим аспектам.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини