Навчання за якою спеціальністю має особливий попит? Вибір майбутньої професії

7008
Facebook Twitter
Навчання за якою спеціальністю має особливий попит? Вибір майбутньої професії

Стаття буде корисна всім абітурієнтам, попри бажаний науково-кваліфікаційний рівень, оскільки, ми розглянемо спеціальності, які користуються підвищеним попитом.

Тенденції міжнародного ринку праці, в останні кілька років, не сильно змінилися. Особливий попит мають фахівці бізнес-напрямків та ІТ-сфери. Звичайно, вибираючи майбутню професію, варто орієнтуватися не тільки на попит та популярність, а й на особисті переваги, таланти та склад розуму. Дуже важливо, щоб робота приносила не тільки гарну фінансову винагороду, а й моральне задоволення. Молоді люди, які вступають в другий зимовий набір, або планують подавати документи до установ вищої освіти Польщі, під час вступної кампанії 2018-2019 року мають можливість відвідати освітні презентації та отримати більший обсяг інформації, який дозволить зробити правильний вибір. Стаття буде корисна всім абітурієнтам, попри бажаний науково-кваліфікаційний рівень, оскільки, ми розглянемо спеціальності, які користуються підвищеним попитом.

Перелік затребуваних спеціальностей в 2018 році

Переваг навчання в університетах Польщі досить багато та одним з найбільш примітних є можливість вибрати спеціальність, яка підходить конкретному абітурієнту, навіть якщо вже є диплом бакалавра, напрямки не обов'язково повинні збігатися. У будь-якому випадку, при вступі, як на бакалаврат, так і на магістратуру, варто враховувати всі чинники: популярність спеціальності, попит та тенденції ринку праці, рівень заробітної плати, швидкість розвитку кар'єри та, навіть, можливість оволодіння суміжним напрямком. На сьогодні, список найбільш затребуваних фахівців виглядає наступним чином:

1. Кваліфіковані кадри за ІТ-напрямом. Гостра нестача цих фахівців спостерігається у всіх європейських країнах, також, в інших індустріально розвинених державах.

Серед них виділяють: веб-дизайнерів, програмістів, адміністраторів баз даних, також, в останні кілька років особливо затребувані співробітники, які обслуговують сервісне обладнання.

2. Фахівці з кібербезпеки. За часів високої конкуренції, компанії, особливо ті, які працюють на міжнародному ринку та займають вагому частину обраної ніші, вкрай стурбовані збереженням внутрішньої безпеки. Тому, вони наймають експертів галузі електронної безпеки, для побудови ефективної системи захисту та контролю конфіденційності всіх даних.

3. Фахівці з маркетингу на ринку товарів та послуг. Реклама — двигун торгівлі, а правильно розроблений та впроваджений комплекс всіх рекламних та медіа заходів приносить стабільний прибуток та розширює ринки збуту. Зважаючи на це, грамотний маркетолог потрібен кожній компанії, яка бажає завойовувати більшу кількість споживачів з довгостроковою перспективою.

4. Експерти технічних спеціальностей. Уже кілька років, великі промислові компанії відчувають гостру нестачу фахівців такого напрямку. Причому, за прогнозами, така ситуація буде тільки посилюється, навіть попри збільшення кількості робочих місць та заробітних плат, оскільки, молодь не сильно прагне вибирати таку майбутню професію.

Який польський ВНЗ краще вибрати, для отримання вищевказаних затребуваних професій?

Для того, щоб швидше та успішно реалізувати свій потенціал в обраному напрямку на міжнародному ринку праці, варто віддати перевагу одному з приватних рейтингових університетів. Серед них, фахівці UP-STUDY рекомендують виділити для себе наступні:

1. Вроцлавський Університет Бізнесу.

2. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві.

3. Академія Громадських Наук у Варшаві.

4. Університет Банківської Справи у Вроцлаві.

5. Університет Банківської Справи в Познані.

Підсумовуючи, варто зауважити, що, рейтинговий напрям «Інформатика» з усіма його спеціальностями привертає, на сьогодні, не тільки хлопців, але, все частіше, його стали вибирати й молоді дівчата.

Незабаром, сфера ІТ наповниться фахівцями обох статей. Інші професії не мають гендерних відмінностей, головне — щоб професіонал відповідав своїй посаді та добре виконував покладені на нього обов'язки. Отримати всі затребувані спеціальності можна в більшості ВНЗ Польщі, причому не тільки місцевою, але й англійською мовою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини