Навчання в Польщі для жителів СНД

10046
Facebook Twitter
Навчання в Польщі для жителів СНД

Дана стаття буде пізнавальною всім абітурієнтам, попри країну проживання, бажаний освітній рівень, бо розглядає всі аспекти та тонкощі навчання у закладах вищої освіти Польщі.

Молоде покоління 21-го століття планує своє майбутнє ще зі шкільної лави, що грає їм на руку тому, що вони приймають більш зважене рішення, щодо країни навчання, установи вищої освіти та спеціальності, яка може стати професією на все життя. Жителі країн СНД прагнуть отримати диплом, який буде котуватися в Європі та інших цивілізованих країнах тому, вибирають здобуття вищої освіти в кращих ВНЗ Республіки Польща. Саме в цій країні абітурієнти з України, Російської Федерації, Білорусії, Казахстану та інших держав можуть отримати визнаний європейський диплом, з помірною платою за навчання, великим вибором напрямків досліджень, а також, вибором мови навчання. Дана стаття буде пізнавальною всім абітурієнтам, попри країну проживання, бажаний освітній рівень, бо розглядає всі аспекти та тонкощі навчання у закладах вищої освіти Польщі.

Особливості проходження магістратури для росіян, українців, білорусів і казахів

Бажаючи отримати освітньо-кваліфікаційний рівень магістра, жителі країн СНД приїжджають до Польщі. По-перше, тому, що польська система освіти є однією з найсильніших в ЄС. По-друге, можна обрати мову навчання, а також спеціальність, адже вона може не збігатися з тією, яка вказана в бакалаврському дипломі. По-третє, всі перераховані національності, маючи підстави, можуть оформити Карту Поляка, та вже з цим документом претендувати на вступ на бюджетне відділення. Отже, всі абітурієнти, які отримали Карту Поляка, можуть вступати в польські державні вищі навчальні заклади, на кваліфікаційний рівень бакалавра, або магістра, на рівних правах з поляками. А через те, що законодавство РП передбачає безкоштовне навчання для резидентів країни, і тих, хто мають схожі повноваження, то українці й інші претенденти з СНД можуть брати участь в конкурсі на пільгове навчання.

Тривалість навчання на другому ступені становить 1-1.5 року, тобто 2-3 семестри. Програми викладаються англійською та польською мовами. Врахуйте, щоб вчитися на бюджеті, потрібно обирати тільки державні ВНЗ, з польськомовними програмами.

Як обрати ВНЗ для іноземних студентів?

Кількістю навчальних годин і програм навчання ВНЗ в Польщі не різняться. Та і якість в публічних та приватних/міжнародних вищих навчальних закладах на одному рівні. Але, зважаючи на перспективи, і плату за навчання, вони істотно відрізняються. Державні університети мають багатовікову історію та традиції, але вартість навчання в два-три рази вище, ніж в приватних. Також, публічні ВНЗ просувають, в першу чергу, резидентів країни, на вітчизняний ринок праці. Будьте готові, що з двох претендентів, серед яких один поляк, другий — іноземець, з однаковими дипломами, які претендують на одне робоче місце, роботодавець без сумнівів вибере першого.

Радимо ретельно придивитися до приватних установ, які мають налагоджені контакти з іноземними роботодавцями та допомагають працевлаштуватися випускникам відразу, після завершення навчання.

Варто також врахувати, що більш перспективними містами для проходження навчання є: Вроцлав, Варшава, Познань і Лодзь. У цих містах можна не тільки отримати бажану спеціальність, а й бути впевненим, що роботодавець гідно оцінить Ваші знання та диплом. Оволодіти бізнес-напрямками, а також іншими топовими спеціальностями, при цьому виграти на якості та суттєво заощадити, можна у Вроцлавському Університеті Бізнесу та Академії Фінансів і Бізнесу Вістула в Варшаві. За більш детальною інформацією, щодо всього спектру послуг освіти, звертайтеся до наших представництв UP-STUDY, де кваліфіковані співробітники проконсультують Вас з усіх питань щодо ВНЗ та спеціальностей, а також допоможуть отримати ексклюзивні знижки на навчання, практично у всіх великих містах РП.

Отже, вчитися в польських ВНЗ росіянам, українцям, білорусам та іншими абітурієнтам дуже престижно та вигідно. Крім загального конкурсу, вони можуть, при наявності Карти Поляка, претендувати на пільгову освіту, нарівні з поляками. Також, отримання національної довгострокової візи, яка необхідна всім іноземним громадянам, для легального перебування та навчання на території польської держави, надасть можливість відвідати інші європейські столиці, та розширити свій кругозір.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини