Навчання в Польщі для білорусів. Комфортні ВНЗ для іноземців

7632
Facebook Twitter
Навчання в Польщі для білорусів. Комфортні ВНЗ для іноземців

У даній статті ми розглянемо особливості навчання білорусів у Польщі, а також розповімо, які освітні структури найбільш комфортні та перспективні для іноземних учнів.

Прагматичні білоруські абітурієнти, як і більшість українських, в останні кілька десятків років, вважають за краще здобувати освіту за кордоном, у країнах, які здатні запропонувати не тільки високий рівень якості, але й справедливу та посильну плату за навчальний рік.

Саме такою державою, що надає якісний європейський диплом, котрий котується у всіх індустріально розвинених країнах є сусідня Республіка Польща.

Отримана кваліфікація не тільки не вимагає підтверджень, але й досить високо цінується міжнародними роботодавцями. У даній статті ми розглянемо особливості навчання білорусів у Польщі, а також розповімо, які освітні структури найбільш комфортні та перспективні для іноземних учнів.

Особливості вступу та навчання білорусів та інших іноземців в польських ВНЗ

У білоруських абітурієнтів не менше шансів вступити до польських установ вищої освіти на бюджетне відділення, ніж, наприклад, у наших співвітчизників. Все залежить від обраної структури: приватна чи державна. Маючи Карту Поляка, білоруси можуть вступати до державних ВНЗ Польщі на рівних з громадянами країни. Також, вони можуть спробувати свої сили у завоюванні гранта або претендувати на стипендію. Що стосується приватних (міжнародних) університетів, тут теж можна значно здешевити навчання, отримуючи стипендію або підшукавши відповідний підробіток.Навчання відбувається при рівних умовах, оскільки Польща — це дуже лояльна країна, а її університети, найчастіше, є інтернаціональними. Як і інші студенти, білоруси, за певних обставин, можуть отримувати кілька стипендіальних виплат одночасно.

Після закінчення ВНЗ, знову ж таки, в залежності від форми власності структури, можна працевлаштуватися як за місцем навчання, так і далеко за кордоном. Досить нечасто білоруські студенти повертаються на Батьківщину, але якщо це відбувається, то такі дипломовані фахівці дуже високо цінуються роботодавцями Білорусі.

Комфортні установи вищої освіти Польщі для іноземців

Як показує багаторічний досвід фахівців UP-STUDY, абітурієнтам з країн СНД та іншим іноземцям зручніше та перспективно навчатися у приватних освітніх установах та на це є ряд причин.

1. Вони орієнтовані на просування своїх студентів на міжнародний ринок праці.

2. Методики приватних ВНЗ повністю відповідають тенденціям глобального ринку праці.

3. Завдяки індивідуальному підходу до кожного учня приватних університетів, випускники здатні більш широко розкрити свій потенціал.

4. Низька плата в поєднанні з високою якістю дозволяють не розоряти сімейний бюджет студентів.

5. Сильна матеріально технічна база та великий викладацький склад більшості освітніх структур створюють всі необхідні умови для передового навчання.

Якщо Ви ще не прийняли рішення щодо ВНЗ, в якому здобувати освіту, варто приділити увагу та віддати перевагу одному з наступних університетів:

1. Академія фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві.

2. Університет бізнесу у Вроцлаві.

3. Університет банківської справи у Вроцлаві.

4. Громадська академія наук у Варшаві, Лодзі та Кракові.

Підсумовуючи, особливо підкреслимо, що у білорусів, як і в українських абітурієнтів є можливість не тільки отримати якісний європейський диплом, а й зробити це абсолютно безкоштовно. Також, якщо не вдалося вступити на бюджет або отримати індивідуальну знижку, завжди можна знайти хороший підробіток, який не тільки поліпшить матеріальне становище, а й дасть безцінний досвід праці в європейському колективі. Але, варто врахувати, що вступ — це тільки мала частина шляху, потрібно докладати максимум зусиль, щоб претендувати на ті перспективи, які відкриває навчання в Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини